آخرین اخبار:
کد خبر:۶۴۶۶۲۳
رئیس اداره تندریستی وزارت علوم:

برای اجرای برنامه بهداشت، ایمنی و محیط زیست باید شبکه ملی ایجاد کرد

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد گفت: برای اجرای کردن طرح بهداشت، ایمنی و محیط زیست باید برنامه داشته باشیم و شبکه ملی تشکیل داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، محمد کافی، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، صبح امروز در اولین همایش ملی بهداشت، ایمنی و محیط زیست که در دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، با بیان این که برگزاری این همایش‌ها کمک می کند که حوزه، بهداشت، ایمنی و محیط زیست مورد توجه قرار بگیرد، گفت: ایران در مواجه با بلاهای طبیعی و ناگهانی نقش خوبی اجرا می کند؛ اما فرهنگ برخورد با حوادث و مشکلاتی که به وسیله انسان ایجاد می‌شود مانند حادثه های رانندگی که 100 برابر بیشتر از زلزله کرمانشاه خسارت جانی به وجود می آورد، را ندارد‌.

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد افزود: فرهنگ بهداشت، ایمنی و محیط زیست در کشور می‌تواند بسیار کارساز باشد، بنابراین باید به منظور برخورد با این حوادث نیز فرهنگ سازی کنیم که این امر نقش دانشگاه ها را می طلبد.

وی بیان کرد: فرهنگ بهداشت، ایمنی و محیط زیست باید همگانی شود و به صورت جزیره‌ای نمی توان آن را اجرایی کرد، چون بحث ایمنی زنجیری است.

کافی خاطرنشان کرد: برای اجرای کردن طرح بهداشت، ایمنی و محیط زیست باید برنامه داشته باشیم و شبکه ملی تشکیل داد.

با رعایت استانداردهای ساختمان سازی دچار خسارت کمتری در کرمانشاه می‌شدیم
 
در ادامه شفیعی‌نیا، رئیس اداره تندریستی وزارت علوم  با اشاره به ضعف ایمنی در ایران گفت: چنانچه استاندارهای لازم در ساختمان سازی را رعایت می کردیم شاید در زلزله کرمانشاه دچار خسارت کمتری می‌شدیم.

در دنیا هر هشت ثانیه یک حادثه رخ می‌دهد

وی با بیان این‌که HSE در کشور مقوله جدیدی است که متاسفانه به آن خیلی توجه نشده است به خصوص در محافل علمی، گفت: تلاش کرده‌ایم که از طریق سازمان امور دانشجویی با مقدار توانایی خود فرهنگ HSE را توسعه دهیم، باید با همگرایی و هم افزایی برای محققان و شاغلین بتوانیم، محیط امن وسالم ایجاد کنیم.

رئیس اداره تندریستی وزارت علوم با اشاره به این که همواره در کنار تکنولوژی، تهدیداتی نیز وجود دارد که این تهدیدات باعث ایجاد نگرانی می‌شود، افزود: در آزمایشگاه ها و محیط شغلی چنانچه ایمنی و امنیت نباشد، محقق نمی تواند با ذهن باز به کار و وظیفه خود عمل کند، بنابراین وظیفه ما است که این ایمنی را برای آنان به وجود آوریم.

وی بیان کرد: در دنیا 250 میلیون حادثه شغلی ایجاد می شود، یعنی در هر هشت ثانیه یک حادثه به وجود می‌آید.

شفیعی نیا به ضعف ایمنی در کشور اشاره و خاطرنشان کرد: تصاویر زلزله کرمانشاه نشان داد که در کارهایمان ضعف ایمنی وجود دارد و چنانچه مسائل استاندارد را در ساختمان سازی رعایت می کردیم، امروز شاید خسارت های جانی کمتری در این زلزله متحمل می‌شدیم.

رئیس اداره تندریستی وزارت علوم متذکر شد: برای رسیدن به توسعه پایدار در HSE باید دانشگاه توسعه یافته داشته باشیم.

وی با تاکید بر این نکته که باید محیط امنی در دانشگاه ها برای محققان، دانشجویان و پژوهشگران ایجاد کنیم، تصریح کرد: این کار نیاز به برنامه‌ریزی‌، نیاز سنجی، آموزش، اجرا و ارزیابی و مدیریت دارد، در این صورت می توانیم توسعه پایدار را افزایش دهیم.

شفیعی‌نیا گفت: ممکن است که طرح HSE پر هزینه باشد؛ اما با اجرای این طرح سلامت و ایمنی افزایش می‌یابد و در نتیجه جبران هزینه و صرفه جویی اقتصادی را بدنبال دارد.



ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار