استاد دانشگاه تهران گفت: عمدتا رجال سیاسی ما خواهان رابطه با آمریکا هستند و برخی با دیگری کورس گذاشتند تا زودتر پل رابط باشند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سعید زیباکلام، استاد دانشگاه تهران در مراسم روز دانشجو که عصر امروز در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد به تشریح تاثیرات عدم وجود گفتمان در کشور پرداخت و گفت: یکی از مصداقهای عدم وجود گفتمان را میتوان در مسئله برجام مشاهده کرد. در بازهای که بنا شده بود تا کنگره برجام را بررسی کند از اوباما و کری و طرفداران شان در مجالس سنا و نمایندگان همه به همراه مطبوعات آستین بالا زدند و سرانجام توانستند با وجود یک گفتمان یکسان تصمیم خود را عملیاتی کنند در حالی که در کشور ما تا کسی انتقادی میکرد مدام به ما گفته میشد که چرا وحدت را خدشه دار میکنید. همین سخن مصداق عدم وجود گفتمان در کشور ماست.
وی افزود: در نهایت در آمریکا این گفتمان به رغم تموج و تلاطم چه در سطح رجال سیاسی و چه اندیشکدهها و حتی شخص رئیس جمهور آمریکا تصمیمی گرفته شود که رئیس جمهور آمریکا نیز نهایتا مجبور شود تا نظر کنگره را بپذیرد در حالی که در ایران حرف از سکوت برای وجود وحدت زده میشود.
زیباکلام با تاکید بر اینکه ما گفتمان آرمانهای انقلاب را نداریم، گفت: این یک فاجعه است و عدم وجود فرهنگ فرهیختگی از دیگر اثرات نبود این گفتمان است.
وی به تشریح آثار عدم وجود گفتمان پرداخت و گفت: ما در کشور هیچ گفتمانی نداریم به همین خاطر هر چند سال یکبار و با انتخابات ریاست جمهوری تعدادی افراد از قوطی انتخابات بیرون میآیند و دانشگاهیان هم یا سر تکان میدهند و تایید میکنند و یا سرزنش میکنند در این فضای عدم گفتمانی هر اتفاقی میتواند بیفتد و تنها به این مسئله بستگی دارد که چه کسی زودتر از قوطی انتخابات بیرون بیاید.
استاد دانشگاه تهران با اشاره به اینکه بی ثباتی در راهبردها از اثرات عدم وجود گفتمان است، گفت: در حدود ۴۰ سالی که ما انقلاب کردیم بدون استثنا تمام دولتهای آمریکا به قول خودشان به دنبال براندازی رژیم ایران بودند. آمریکاییها درباره براندازی ایران هیچ تردیدی ندارند شاید اختلاف نظر در این قضیه وجود داشته باشد، اما در رابطه با اصل موضوع هیچ شکی ندارند البته این اختلافات، اختلافاتی است که ایجاد قدرت مضاعف میکند نه ضعف و شکست.
وی ادامه داد: خیلی از آثار عدم وجود گفتمان را در بی ثباتی راهبردها میتوان دید در طول سالهای انقلاب در رابطه با حاکمیت آمریکا اگر نگاهی به رجل سیاسی آنها بیندازیم متوجه میشویم که با ما طوری رفتار میکنند که انگار ما در واشنگتن کودتا کردیم جنگ ویتنام را به راه انداختیم و ما عامل کودتا در شیلی و یونان بوده ایم و ۴۰ سال است که آمریکاییها سیاست فراگیر راهبردی برای براندازی ایران را دنبال میکنند این در حالی است که در ایران هیچ استراتژیستی را پیدا نمیکنید که نگاه متفاوت در این زمینه داشته باشد.
زیباکلام با اشاره به استقبال رجل سیاسی ایران از رابطه با آمریکا گفت: بسیاری از رجال سیاسی کشور برای ایجاد رابطه با آمریکا کورس گذاشتند و رجال سیاسی ما مشتاق برقراری رابطه با آمریکا هستند. در رابطه با مقابله با سیاستهای براندازی شک دارند و به رغم اینکه ما بعد از ۱۷ رکعت نماز روزانه مرگ بر آمریکا میگوییم و راهپیمایی هایی نظیر روز قدس و ۲۲ بهمن داریم و در هر مناطقی آمریکا را دشمن خود میدانیم، اما عمدتا رجال سیاسی ما خواهان رابطه با آمریکا هستند و برخی با دیگری کورس گذاشتند تا زودتر پل رابط باشند.
وی تصریح کرد: گم شدن راه طی شده از جمله آثار عدم وجود گفتمان است ما راهی را ۴۰ ساله پیموده ایم، اما به راحتی گم میشود چرا که در آمریکا هیچ زمان این ترس وجود ندارد که رئیس جمهور بعدی به ایرانیان روی خوش نشان بدهد و خواهان ملاقات با رهبر ایران شود و ایرانیان را باهوش بداند، ولی ما به شدت نگرانیم که مبادا رئیس جمهور بعدی کارهای جدی تری برای آمریکاییها انجام دهد که از فعالیتهای این چند ساله نیز بیشتر باشد.
استاد دانشگاه تهران با اشاره به اینکه انقلاب ما فرد محور است گفت: این مسئله از تبعات عدم وجود گفتمان است گفتمان موجود در عرصه سیاست آمریکا به ویژه سیاست خارجی با عوض شدن رئیس جمهورها تغییر نمیکند. عدم وجود گفتمان در عرصه سیاسی، فرهنگی و عمومی باعث میشود تا قدرت در قسمتهای بالای هرم سیاسی متمرکز شود و اگر آمریکا بتواند با بالای هرم سیاسی کنار بیاید و ارتباط برقرار کند باید فاتحه انقلاب را خواند.
وی تاکید کرد: ما برای این شرایط و ایجاد طبقه ممتاز و رانت خواری انقلاب نکردیم ما برای از بین بردن دربار و زر و زور فاسد شاه و به وجود آمدن دوباره دربار زر و زور و تزویر انقلاب نکردیم اشتباه من و هم نسلان من این بود که باید جلوی رانت خواران میایستادیم، ولی این کار را نکردیم و وارد عرصه نظارت نشدیم. ما باید در صحنه میماندیم و نظارت و مطالبه گری آرمانهای انقلاب را انجام میدادیم.
زیباکلام به تشریح یکی از نتایج عدم وجود گفتمان در آرمانهای انقلاب پرداخت و گفت: به عنوان مثال ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی یکی از ستادهایی است که بی نتیجه ماند. رهبر معظم انقلاب در دهم اردیبهشت ماه سال ۸۰ فرمان ۸ مادهای را صادر کردند که این فرمان خطاب به سران سه قوه بود و در سخنان ایشان در این فرمان گویی ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی از قبل تشکیل شده بود، اما با فرمان ایشان این ستاد باید به طور محکم و قاطع پای کار میآمد. در سال ۸۰ و پس از فرمان ۸ مادهای در ابتدا دو هفته یکبار و پس از آن ماهی یکبار این جلسات ستاد برگزار شد که در ماه پایانی سال ۸۰ جلسات به سه ماه یکبار تقلیل یافت و در کل سال ۸۰ هیچ اتفاق خاصی نیفتاد و تنها مصوبه سال ۸۰ این بود که بر تقویت نهادهای نظارتی تاکید شد.
وی ادامه داد: سال ۸۱ هم فقط یک تا دو جلسه تشکیل شد و اطلاعات قلیلی در رسانهها درباره تشکیل این جلسات وجود دارد. در سال ۸۲ بعد از ۱۴ ماه وقفه جلسه تشکیل میشود و رئیس جمهور وقت به قدری از این ستاد و مبارزات آن علیه فساد اقتصادی تمجید میکند که جلسات ستاد بدون اعلان رسمی تعطیل میشود.
استاد دانشگاه تهران اظهار داشت: سال ۸۳ سران سه قوه به همراه وزیر اطلاعات، وزیر اقتصاد، وزیر دادگستری، رئیس سازمان برنامه و بودجه، رئیس دیوان عدالت، رئیس دیوان محاسبات، رئیس سازمان بازرسی کل کشور این جلسه تشکیل و عبدالرضا ایزدپناه را به عنوان سخنگو انتخاب میکنند، ولی از این سخنگو در رسانهها نه یک نشست خبری دیده میشود و نه گزارشی از جلسات ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بیش از ۱۲ سال از آن تاریخ میگذرد، ولی هیچ مدرکی از جلسات ستاد اقتصاد مقاومتی وجود ندارد و آنچه گفته شده این است که عمده کاری که در این ستاد انجام شده جلب توجه مردم به فرهنگ مبارزه با فساد اقتصادی است. به عبارت دیگر ملت ایران اهمیت مبارزه با فساد اقتصادی را نمیفهمد و این ستاد پس از این همه سال فعالیت توانسته توجه مردم را جلب کند و این به آن معنی است که حتی فرهنگ سازی نیز برای این کار صورت نگرفته است.
ما از شر رضاخان و محمدرضا خلاص شدیم، لکن از شر تربیت یافتگان غرب و شرق به این زودی ها نجات نخواهیم یافت.
این ها برپادارندگان سلطه ابرقدرت ها هستند و سرسپردگانی هستند که
با هیچ منطقی خلع سلاح نمی شوند؛
و هم اکنون با تمام ورشکستگی ها دست از توطئه علیه جمهوری اسلامی و شکستن این سد عظیم الهی برنمی دارند.
امام خمینی ره
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
این ها برپادارندگان سلطه ابرقدرت ها هستند و سرسپردگانی هستند که
با هیچ منطقی خلع سلاح نمی شوند؛
و هم اکنون با تمام ورشکستگی ها دست از توطئه علیه جمهوری اسلامی و شکستن این سد عظیم الهی برنمی دارند.
امام خمینی ره