رئیس دانشگاه صنعتی شریف گفت: جایزه مصطفی(ع) باید از دولتی بودن خارج شود؛ زیرا ممکن است در زمان تغییر دولتها این جایزه هم دچار تحولاتی شود؛ پس مهم است که این جایزه بر مبنای وقف پایهگذاری شود.
محمود فتوحی، رئیس دانشگاه صنعتی شریف در گفت و گو با خبرگزاری دانشجو، گفت: هدف جایزه مصطفی (ص) شناسایی و شناساندن دانشمندان جهان اسلام و ایجاد بستری مناسب برای ارتباط هر چه بیشتر با دانشمندان جهان اسلام در کشورهای اسلامی و مسلمانان دنیا است.
وی درباره دومین جلسه شورای سیاستگذاری جایزه مصطفی (ص) بیان کرد: دوره اول این جایزه سال ۹۴ برگزار شده است و دوره دوم هم در سال جاری برگزار میشود، در این جلسه گروههای مختلف و پروندههای ارسالی دانشمندان بررسی شد که از بین آنها دانشمندان برگزیده انتخاب شدهاند.
فتوحی گفت: معیار انتخاب طرحهای مختلف، میزان اثربخشی و اثرگذاری اجتماعی در کشورهای اسلامی و دنیا بوده، همچنین برای هیات انتخاب، فعالیت دانشمندان و اثرگذاری آن هم ملاک بوده است.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف توضیح داد: شورای سیاستگذاری باید دقت بسیاری در انتخاب افراد منتخب داشته باشد و از دید علمی و اثرگذاری با دقت زیاد بررسی شوند، در دوره قبلی افرادی که جایزه را گرفتند از بار علمی و اثرگذاری بالایی برخوردار بودند و امیدواریم که برگزیدگان این دوره هم در آن سطح باشند.
وی ادامه داد: این موضوع بسیار مهم است و اگر سطح گیرندگان جوایز پایین باشد قطعا جایزه مصطفی (ص) نمیتواند با جایزه نوبل رقابت کند.
فتوحی در خصوص لزوم غیر دولتی بودن جایزه مصطفی (ص) گفت: این جایزه باید از دولتی بودن خارج شود، زیرا ممکن است در زمان تغییر دولتها این جایزه هم دچار تحولاتی شود؛ پس مهم است که این جایزه بر مبنای وقف پایهگذاری شود و لذا ماندگاری خیلی خوبی هم خواهد داشت.
فتوحی افزود: تا به حال روند فعالیتهای دبیرخانه رضایت بخش بوده است؛ یکی از کارهای مهمی که دبیرخانه انجام داده و قابل تقدیر است تلاش آن برای خارج شدن جایزه از دولتی بودن و به سمت وقف پیش رفتن است.
این واقف علمی در خصوص وقف علمی در ایران توضیح داد: در کشور ما به وقف در زمینه علمی کمتر اهمیت داده شده و وقف در مسائل دیگر به خصوص در مسایل غیر علمی بیشتر بوده است، اما در چند سال گذشته با توجه به تاکید و تبلیغی که در این موضوع انجام گرفته، وقف در علم و فناوری بیشتر شده است.
لازم به ذکر است، دومین دوره اعطای جایزه مصطفی (ص) آذرماه سال جاری با حضور بیش از ۱۰۰ نفر از دانشمندان برجسته جهان اسلام در تهران برگزار می شود.