سرپرست دانشگاه آزاد اصفهان با اشاره به جایگاه این دانشگاه در 4 سال آینده گفت: آنچه در شعار خودم قراردادم توسعه و تعالی دانشگاه و دانشجو بوده که توسعه پیشرفت در همه حوزههای علمی بیانشده که باید برای به ثمر رسیدن آن برنامهریزی کرد.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از اصفهان، احمد آذین، دارای مدرک دکتری تخصصی علوم سیاسی و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی بوده و دارنده بیش از ۲۹ مقاله علمی و پژوهشی و isi است؛ مدیر کمیته علمی روششناسی دروس معارف اسلامی، دبیر هماندیشی استادان و نخبگان دانشگاههای آزاد اسلامی استان اصفهان از سال ۸۵ تا کنون و دبیر استانی هماندیشی دانشگاههای استان اصفهان از سال ۹۴ تا کنون نیز بوده است.
وی در حال حاضر سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) و استان اصفهان است. طی گفتوگوهایی تحت عنوان بهوقت دانشگاه (پرسش و پاسخ از مسئولان دانشگاه) این بار به گفتوگو صمیمی با سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان (خوراسگان) نشستیم.
خبرگزاری دانشجو: خودتان را معرفی کنید و مهمترین سمتهای پیشین و زمینه فعالیتهای اجتماعی خود را بیان کنید؟
احمد آذین هستم، متولد ۱۳۴۶ در خانوادهای اصیل و مذهبی در اصفهان، دوران تحصیل خود را تا قبل از ورود به دانشگاه در شهر اصفهان گذراندم. شروع تحصیلات دانشگاهی را در رشته علوم سیاسی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج شروع کرده، ارشد را در تهران مرکز ادامه داده و دارای مدرک دکترای تخصصی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران در همین رشته هستم. فعالیت علمی و آموزشی اینجانب از دانشگاه آزاد اسلامی شروع شد و پیش از این عهدهدار مسئولیتهایی همچون ریاست دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان از سال ۸۴ تا ۹۳، معاونت آموزشی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا از سال ۸۱ تا ۸۳ و مدیر گروه علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا نیز بودهام.
خبرگزاری دانشجو: چرا دانشگاه آزاد اسلامی را برای همکاری در عرصه علمی انتخاب کردید؟
به خاطر یک نوع قرابت و نزدیکی خاص با این مجموعه علمی بزرگ، چه در دوران تحصیل و تدریس، همچنین به دلیل اینکه با همه وجود با این فضا آشنا بودم و بهنوعی محصول این دانشگاه بودم و دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان یکی از و ملموسترین ثمرات انقلاب اسلامی در بخش علمی کشور و جذابیت خاصی که برایم داشت و البته توفیق الهی خدمت در این نهاد بزرگ علمی و فرهنگی نصیب بنده شد.
خبرگزاری دانشجو: چگونه مسئولیت در استان اصفهان را پذیرفتید؟
چون با زوایا و جوانب امور مربوطه آشنا بودم و احساس وظیفه نسبت به دانشجویان و فضای فرهنگی و علمی و همچنین تجربه مسئولیتهای مختلف، به این نتیجه رسیدم که وقت خدمت بیشتر فرا رسیده که بیش از گذشته به استان خودم خدمت کنم و با توکل بر خداوند کار خود را شروع کردم و این مسئولیت خطیر را پذیرفتم.
خبرگزاری دانشجو: دانشگاه آزاد اسلامی چگونه میتواند در عرصه جهانی تأثیرگذار باشد؟
دانشگاه آزاد اسلامی با سابقهای که الآن برخوردار است و بیش از سه دهه از فعالیت خود را سپری کرده و با این تعداد وسیع هیأت علمی و همچنین ورود به ساحت علمی و دانشبنیان بهعنوان بزرگترین دانشگاه حضوری جهان، قطعاً میتواند سهم خوبی را در عرصه علمی کشور داشته باشد و زمانی میتواند در عرصه جهانی بدرخشد که تحت منویات مقام معظم رهبری قدم بردارد و پیوندی بین دانشگاه و صنعت ایجاد کند و در عرصه جهاد علمی گام برداشته و ظرفیتهای علمی را فعال کند و مهم آن است که تمامی این پتانسیلهای دانشگاه برای درخشیدن جهانی به کار گرفته شود.
خبرگزاری دانشجو: تعریفتان از دانشجو چیست؟
دانشجو فلسفه و محور اصلی دانشگاهها است و اگر همه منابع انسانی و امکانات مادی و معنوی را در نظر بگیریم، پیرامون موضوعی به نام دانشجو گردآمده است و همچنین طبق فرمایشات مقام معظم رهبری، دانشجو ترکیبی از احساس، شور و شعور، انرژی و روشنگری و درک انقلابی از موضوعات است که این اجزا کلمه فاخری به نام دانشجو را پدید آورده است.
خبرگزاری دانشجو: آیا از سرنوشت اولین دانشجویانتان آگاهی دارید؟
یکی از ویژگیهای خاص بنده همین است که ارتباط مستمر با دانشجویان قدیمی دارم، بهطور مثال تعدادی از دانشجویان دهه ۷۰ و ۸۰ در سمتهای خاصی مشغول به فعالیت هستند که اطلاع دارم که در عرصههای علمی خوب درخشیدند و احساس خرسندی خاصی دارم؛ استاد خوب کسی است که همواره دانشجو باشد؛ چراکه اگر درک درستی از دغدغههای دانشجویان داشته باشیم، بهتر میتوانیم مشکلات را حل کنیم.
در بحث رابطه دوستی مناسب میدانم به این نکته اشاره کنم که در فضای دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان برنامهای بهعنوان بهوقت دانشجو پیشبینیشده است که دانشجویان از طریق مراجعه به روابط عمومی دانشگاه و یا ارسال درخواست اینترنتی از طریق ایمیل و سایت دانشگاه در فضای کاملاً صمیمی روزهای یکشنبه تمامی اعضای هیئت رئیسه دانشگاه حضور دارند و پاسخگوی مطالبات دانشجویان هستند و البته این فضا مختص دانشجویان واحدهای دیگر، اساتید و کارمندان نیز هم هست که در روزهای ابتدایی هفته در ساعتی مشخص جواب گوی این عزیزان نیز خواهیم بود.
خبرگزاری دانشجو: برای رشد همهجانبه دانشجویان چه برنامههایی را در دست اجرا دارید؟
یک سری از برنامههای کشوری دانشگاه از سوی سازمان مرکزی ابلاغ میشود و برنامهریزیهایی هم در استان انجام میشود که همه هم و غم مجموعه مدیریتی استان برنامهریزی برای رشد و تعالی دانشجو بوده و لازم است اشارهکنم به این نکته که آنچه در شعار خودم قراردادم توسعه و تعالی دانشگاه و دانشجو بوده که توسعه پیشرفت در همه حوزههای علمی و آموزشی بیانشده و تعالی را روح معنوی و ارزشها قرار دادم که طبعاً این یک شعار راهبردی است و باید برای به ثمر رسیدن آن برنامهریزی کرد و برنامه داشت.
خبرگزاری دانشجو: رویکرد شما در برخورد با سلیقههای متفاوت اعم از دانشجو و استاد چگونه است؟
در آیات قرآن کریم آمده است که شما را از یک پدر و مادر آفریدیم و در طوایف مختلف قرار دادیم و هیچ فردی بر فرد دیگر ترجیح ندارد مگر به تقوا؛ پس باید با وجود نگاههای مختلف بتوانیم از این سلیقهها استفاده کنیم. امکان دارد مدیری را نقد کنند که اتفاقاً اگر سازنده باشد باعث پیشرفت خواهد شد و بهتر است در تکمیل این بحث بگویم هرکه نقد خویش را دید و شناخت/ اندر استکمال خود دو اسبه تاخت. البته باید در نظر داشت که در انتقاد، خطوط اصلی نظام رعایت شود و خدای ناکرده به سمت و سوی تخریب نرود که قطعاً در این صورت بیاخلاقی است.
خبرگزاری دانشجو: با توجه بهاتفاق تأسفبار اخیر در یکی از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان چگونه میتوان از بروز چنین حرکات ناشایستی جلوگیری کرد؟
به نظرم باید ارزشهای نویدبخش اسلام و حفظ شعائر در کلیت درون دانشگاهی دمیده شود و بر اساس آن حرکت کرد، البته احتیاج به زمان دارد، ولی قطعاً مؤثر خواهد بود؛ ان شاء الله با روشنگری جوانان و دانشگاهیان دیگر شاهد چنین اتفاقاتی نخواهیم بود.
خبرگزاری دانشجو: در ۴ سال آینده دانشگاه آزاد استان اصفهان چه جایگاهی در استان و کشور دارد؟
اساساً در مجموعه دانشگاههای آزاد اسلامی، به استان اصفهان نگاه ویژهای وجود دارد و انتظار این است که اصفهان بهعنوان الگو و مدل برای کشور باشد و با همافزایی و وحدت رویه، میتوان نوید این را داد که جایگاه مطلوبی به توفیق الهی داشته باشیم؛ چراکه تعداد واحدهای استان بسیار زیاد بوده و نیروی انسانی کارآمد نیز فراوان است.
خبرگزاری دانشجو: در رابطه با این کلمات در حد جملهای کوتاه بفرمایید؟
دانشگاه آزاد اسلامی: مهمترین و ملموسترین ثمره انقلاب اسلامی است که به دست انسانهای مومن، دانشدوست، خیرین، خانوادههای معظم شهدا ساختهشده است و فی الواقع با دست خالی از هیچ، همهچیز ساختند.
علیاکبر ولایتی: انسانی فرهیخته و انقلابی و ولایتی و ولایتمدار
فرهاد رهبر: مدیر، انسانی بشاش و با انگیزه و با وجدان کاری بالا، فردی ارزشی و ولایی.
اصفهان: نصف جهان، همچون گذشته و همانند دفاع مقدس پیشرو در تمام ابعاد مختلف و میراث دار تمدن اسلامی- ایرانی
خوراسگان: مجموعهای از انسانهای متدین، ارزشی و دغدغهمند نسبت به آینده.
علم: اگر توأم با ایمان باشد، چراغ راه قرار میگیرد و برخورداری از علم و دانش چراغ راه اصلی برای تعالی انسان است
در آخر صحبت پایانی: امیدوارم خداوند ما را در مسیر خود قرار دهد و عنایت خود را مشمول حال ما کند که بتوانیم دوران خدمت در دانشگاه آزاد اسلامی را با احساس مسئولیت و با یک تفکر و خرد جمعی، انجام وظیفه نماییم و آرزوی بهروزی و سلامتی برای دانشپژوهان، دانشجویان، استادان، کارمندان و همه دانشگاهیان دارم.