یکی از مراجع تقلید شیعیان فعالیت قاچاقچیان را عامل ضربه زدن به اقتصاد کشور دانست و گفت: در حوزه قاچاق مشکل اساسی فرهنگ و اقتصاد است.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو به نقل از پایگاه خبری پلیس، آیت الله العظمی عبدالله جوادی آملی فعالیت قاچاقچیان را عامل ضربه زدن به اقتصاد کشور برشمرد و اظهار داشت: در حوزه قاچاق مشکل اساسی فرهنگ و اقتصاد بوده و مسئولان باید به این امر مهم اهتمام داشته باشند.
وی با اشاره به این که در عالم از عرش تا فرش و از آسمان تا زمین چیزی نیست که فرمان خدا را اطاعت نکند، تصریح کرد: باید دانست اعضا و جوارح انسان بر اعمال انسان شهادت میدهند و دانستن این موضوع بصیرت است.
این مفسر بزرگ قرآن کریم با بیان اینکه انسانی که به بیراهه رفت، حرفی، امضایی و یا به مکانی رفته و رسوا میشود، تأکید کرد: تمام امور تحت اشراف ذات اقدس پروردگار است.
وی افزود: حضرت علی (ع) میفرمایند اگر کسی چشمش به دنیا باشد و تنها دنیا را ببیند زیباییهای آن انسان را کور میکند، اما اگر کسی دنیا را آئینه قرار دهد نه هدف، همین دنیا با تمام بدی به او بصیرت داده و راه را به او نشان میدهد.
آیت الله جوادی آملی با بیان این که انسان با آبرو زنده است و این آبرو برای ما نبوده بلکه برای خداست و ما امین الله هستیم، گفت: اگر کسی کشته شود و اولیای دم رضایت بدهند کاری به قاتل ندارند، اما اگر تجاوز به عنف باشد اینجا اگر شوهر، پدر و فرزند نیز رضایت دهند اثر نداشته و پرونده باز است، چون ناموس امانت خداست.
افزایش ۵۰ درصدی کشفیات قاچاق در کشور
جانشین فرمانده ناجا نیز در این دیدار با بیان این که قاچاق ضربه سختی به زیرساختهای اقتصادی کشور وارد میکند، افزود:پلیس تمام تلاش خود را بر روی باندهای بزرگ قاچاق متمرکز کرده و امسال نسبت به سال گذشته کشفیات قاچاق ۵۰ درصد افزایش داشته است.
سردار اسکندر مؤمنی با بیان این که میانگین جرائم نسبت به سال گذشته بهتر شده است، اظهار داشت: در سال جاری ترکیب جرائم مهم و خشن در کشور کاهش داشته البته در جرائم خرد سه درصد افزایش داشتهایم، اما مجموعاً شرایط امنیتی نسبت به سال گذشته بهتر بوده است.
وی گفت: همه اذعان دارند محیط پیرامونی ایران ناامنی صادر میکنند مخصوصاً قاچاق مواد مخدر در مرزهای شرقی که بحمداله با حضور گسترده پلیس در نقطه صفر مرزی تا عمق شهرها جرائم کنترل و امنیت قابل قبولی برقرار شده است.
سردار مؤمنی افزود: در حوادث رانندگی علیرغم وجود ۷ میلیون خودرو در سالهای ۸۴ و ۸۵ حدود ۲۸ هزار نفر در تصادفات کشته میشوند، این در حالی است که امروز با ۱۹ میلیون خودرو، کشتههای رانندگی به کمتر از ۱۶ هزار نفر رسیده، البته این آمار کمی نیست، باید تلاش کنیم تا با افزایش فرهنگ رانندگی، ایمنی بهتر خودروها، جادهها و سرعت در امداد و نجات این آمار به حداقل ممکن برسد.
وی سپس به مأموریت اربعین در سال جاری اشاره کرد و گفت: در هیچ کجای دنیا سابقه ندارد که حدود ۳ میلیون نفر از ۳ دروازه مرزی کشور طی مدتی خاص به سلامت عبور کرده و بازگردند.
جانشین فرمانده ناجا افزود: هیچ گاه نیروی انتظامی بدون کار نیست مانند زلزله اخیر در کرمانشاه که پلیس کشور با همه توان وارد شد، البته برخی همکاران و خانوادههایشان در آنجا آسیب دیدند، اما بلافاصله از سراسر کشور و از استانهای همجوار به استان کرمانشاه نیرو اعزام شد.
وی با بیان این که در حوزه مبارزه با مواد مخدر کشفیات پلیس نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد افزایش داشته، اما کافی نیست و باید در حوزه پیشگیری تلاش بیشتری داشت، تصریح کرد: خانوادهها و مدارس باید به این حوزه توجه داشته تا فرزندانشان به مواد مخدر کشیده نشوند و پلیس با تمام توان در حال مقابله بوده و در این رابطه شهدای زیادی تقدیم نظام اسلامی کرده است.
سردار مؤمنی با بیان این که قاچاق ضربه سختی به زیرساختهای اقتصادی کشور و حوزههای کسب و کار و تولید ملی وارد میکند، افزود:پلیس تمام تلاش خود را بر روی باندهای بزرگ قاچاق متمرکز کرده و امسال نسبت به سال گذشته کشفیات قاچاق ۵۰ درصد افزایش داشته و پروندههای بالای ۵۰۰ میلیون تومان ۹۰ درصد افزایش داشته است.
جانشین فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در ادامه از تشکیل پلیس گمرک خبر داد و گفت: طی درخواست فرمانده محترم نیروی انتظامی به ستاد کل نیروهای مسلح این مهم ابلاغ و بزودی شاهد تشکیل پلیس گمرک خواهیم بود تا با حضور نیروی انتظامی در مبادی رسمی کنترل بیشتری انجام شود.