پا برهنه راه رفتن در کف استخر و اطراف آن، موجب پخش شدن قارچ کچلی در محیط میشود که این قارچها در محیطهای مرطوب و تاریک استخرهای سر پوشیده بسیار مقاوم هستند.
بهگزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر علیرضا فیروز، متخصص پوست و مو در گفتگو با برنامه «فراسو» شبکه رادیویی سلامت در خصوص راههای پیشگیری از خشکی پوست برای شناگران افزود: این افراد حتما باید بعد از استخر با آب ولرم و یک شوینده خیلی ملایم پوست را بشویند و اگر مشکل خشکی پوست دارند یک مرطوبکننده بلافاصله بعد از دوش گرفتن به کل پوست بزنند.
وی ادامه داد: اگر کسی خشکی مو دارد و با آب زیاد تماس دارد و بر اثر این تماس موها خشک و شکننده شده و جلای خودش را از دست داده حتما از کلاه استخر استفاده کنند و بعد از استخر با شامپوی ملایم مو را بشویند و از انواع مختلف ماسک مو یا سرمهای ترمیمکننده برای جلوگیری از خشک شدن ساقه مو بعد از دوش گرفتن استفاده کنند.
این متخصص پوست و مو در ادامه به بیماریهایی که از طریق آب استخر ممکن است منتقل شود، اشاره و بیان کرد: اگر موازین بهداشتی رعایت نشود امکان انتقال بیماریهای عفونی از فضای مشترک آب و فضای مشترک استخر وجود دارد. در این خصوص دو سه مورد بیماری شایع است که از همه شایعتر، قارچهای کچلی هستند که محل بروز آنها لای انگشتان پا و کف پاست.
وی در ادامه تصریح کرد: البته در محل پوستهریزی و لیچ افتادگی ایجاد میشود و گاهی قارچ خودش را به صورت تاولهای خیلی ریز همراه با خارش شدید نشان میدهد.
فیروز با تاکید بر اینکه پا برهنه راه رفتن در کف استخر و اطراف آن نیز موجب پخش شدن قارچ کچلی در محیط میشود، افزود: گاهی این قارچها بسیار مقاومند بخصوص در محیطهای مرطوب و تاریک استخرهای سر پوشیده؛ بنابراین استخرهای سرپوشیده این خطر را بیشتر دارند. قارچ در محیط میماند و زمانی که میزبان را پیدا کند عامل بیماری وارد بدن آن فرد میشود و شایعترین محلی که میتواند وارد شود کف پاست.
وی در ادامه گفت: وقتی فرد پابرهنه راه برود قارچ اگر محیط مناسبی در پای فرد پیدا کند که همان محیط مرطوب است شروع به رشد میکند.
این متخصص پوست و مو در خصوص چگونگی پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قارچی منتقل شده از طریق استخرهای عمومی بیان کرد: به افرادی که مشکل این چنینی دارند توصیه میکنم حتما درمان شوند. اگر درمان نشدهاند به استخر هم نروند تا دیگران را در معرض خطر بیماری قرار ندهند. درمان قارچ کچلی ساده و کوتاه مدت است. با مصرف داروی خوراکی یا موضعی درمان میشود.
فیروز در پایان اظهارداشت: برای پیشگیری از بیماری در افراد سالم توصیه میشود افراد از لوازم شخصی خود استفاده کنند، پا برهنه زیر دوش استخر و کنار استخر راه نروند و ترجیحا دمپایی خودشان را بپوشند. حتما پس از استخر پا را خشک کنند (با حوله یا باسشوار) تا اگر قارچی وارد شده امکان رشد را از آن قارچ بگیرند. در محیط استخر عوامل ویروسی هم میتواند به دیگران منتقل شود.