کد خبر:۶۵۶۳۶۲
مومن نسب در دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) مشهد:

آمریکا ۲۱۷ ماده قانونی برای اینترنت و فضای مجازی تصویب کرده است/ تنها ۸ دهم درصد از مصرف اینترنت در کشور صرف امور علمی می‌شود

کارشناس فضای مجازی گفت: در سال 1998 در آمریکا قانون صلاحیت دسترسی مطرح شد در این قانون برای همه افراد یک سطح دسترسی باز است. این کشور به تنهایی 217 ماده قانونی برای اینترنت و فضای مجازی تصویب کرده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، مومن نسب، کارشناس فضای مجازی در جمع دانشجویان بسیجی دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) مشهد با موضوع نشست نخبگانی 9 دی گفت: در سال 94 ما بیش از 2800 مسئله در فضای مجازی شناسایی کردیم که هنوز در کشور به آن پرداخته نشده است و هر عنوان مسئله می‌تواند یک رشته دانشگاهی باشد.

مومن نسب بیان کرد: نگاه تک بعدی به فضای مجازی آفتی است که کشور ما در همه سطوح با آن درگیر است به طوری که ممکن است برای یک خانم فقط ابزار آشپزی است.

وی با اشاره به میزان بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی خاطرنشان کرد: متاسفانه در کشور ما بیشترین بیکاران دانشگاهی از رشته IT هستند در حالی که این فضا بیشترین میزان رشد را داشته است.

این کارشناس فضای مجازی  با بیان اینکه متاسفانه بیش از 99.2 درصد مصرف از اینترنت در کشور ما در زمینه علمی نیست، ابراز کرد: تنها 0.8 درصد از مصرف اینترنت صرف امور علمی می‌شود.

مومن نسب به برخی قوانین استفاده از اینترنت در کشورهای دیگر اشاره و تصریح کرد: در سال 1998 در آمریکا قانون صلاحیت دسترسی مطرح شد در این قانون برای افراد کودک، نوجوان، جوان و بزرگسال یک سطح دسترسی باز است. آمریکا به تنهایی 217 ماده قانونی برای اینترنت و فضای مجازی تصویب کرده است مثلا در یک خانواده اگر پدر و مادر اجازه دهند فرزند زیر 16 سال از اینترنت آنان استفاده کنند دادگاه می‌تواند این فرزند را از پدر و مادر گرفته و به پرورشگاه بدهد چون این پدر و مارد بدسرپرست شناخته می‌شوند.

وی ادامه داد: اولین کشور پرسرعت در اینترنت کره جنوبی است و آمریکا در این زمینه در جایگاه هجدهم قرار دارد و این امر یعنی این کشور در حال کنترل فضای مجازی و اینترنت است حتی در ایالت‌های مختلف سرعت اینترنت متفاوت است.

این کارشناس فضای مجازی خاطرنشان کرد: در آمریکا برای داشتن اینترنت شما باید گواهی نامه داشته باشید و این در حالی است که در کشور ما سطح دسترسی برای همه افراد یک جور است و وارد فضایی شده‌ایم که حتی با قوانین آن آشنا نیستیم.

مومن نسب با بیان این نکته که فرهنگ غرب بعد از رنسانس شخم خورده است، گفت: بعد از رنسانس معلوم نشد که فرهنگ این‌ها چی شده است؟ با این وجود برخی می‌گویند که« ما باید فرهنگ کشور را با فرهنگ جهانی پیش ببریم» در صورتی که چیزی که از غرب می آید با فرهنگ ما باید تطبیق پیدا کند، نه این که ما خودمان  را با فرهنگ آنان تطبیق دهیم، در غیر این صورت بی‌فرهنگی‌ها صورت می گیرد.

وی همچنین در خصوص مدیریت تفکر بشر به دست رسانه‌ها، تصریح کرد: رسانه ها طبق تفکر خاص برخی موضوعات مهم را بایکوت می‌کنند، بنابراین باید در مطالعه و مصرف اطلاعات رژیم داشته باشید و اختیار تفکر خود را  بدست رسانه‌ها ندهید؛ چون این رسانه‌ها برای انسان‌ها تصمیم می‌گیرند و جای حق و باطل را تغییر می‌دهند.

این کارشناس فضای مجازی متذکر شد: خیلی از موضوعات در رسانه‌ها داخلی آورده نمی‌شود، چون آنها با موج رسانه‌های خارجی جلو می روند، بنابراین هر مسئله که در این رسانه‌ها پررنگ شود در رسانه های کشورمان نیز پررنگ می‌شود وهرچه که آنها به حاشیه بفرستند رسانه های داخلی نیز آن موضوع را به حاشیه می‌ببرند.

مومن نسب با تاکید بر اینکه رسانه هدف نیست، بلکه وسیله است، گفت: نگاه به رسانه اشتباه است چون  رسانه نمی تواند هدف باشد و کار آن پیام رسانی است.باید توجه داشت که امروز شعور رسانه‌ای مهمتر از سواد آن است.

وی خاطرنشان کرد: وزارت ارتباطات افتخار می‌کند که اینترنت به روستاهای دور افتاده کشور برده است، بدون این‌که محصول متناسب با نیازهای آنان را نیز تهیه کرده باشد که این معضلاتی بدنبال دارد.

این کارشناس فضای مجازی در خصوص استفاده آمریکا از فضای مجازی برای ایجاد کودتا در کشورها از جمله ایران تصریح کرد:  به گفته رهبر انقلاب  فیسبوک وتویتیر ابزار کوتادی آمریکا هستند که در فتنه ۸۸ از آنها استفاده کردند.

مومن نسب متذکر شد: رهبری انقلاب در سخنان خود اسم سه شرکت به نام های بلک واتر، فیسبوک و توتیتر را آوردند و این‌ها را ابزار کودتا خواندند، می بینیم که  کلینوتن در خاطرات خود نوشته است که « به عراق رفتم که در بغداد با مدیر توتیتر ملاقات کنم» و این نشان می دهد مدیر توتیتر به عراق آمده که نزدیکترین پایتخت به ایران است و از آنجا آشوب های داخل کشورمان را مدیریت کند.

وی گفت: آنان حتی جلوی تعمیرات توتیتر را در سال ۸۸گرفتند که به مسیر اختشاتش ایران آسیب وارد نشود.

مومن نسب افزود: معاون اطلاعات سیا امریکا می‌گوید که«در زمان اختشاش در ایران و در بانکوک به جاسوسان گفتیم که به خانه هایتان برگردید، چون هر کدام از کاربران به اندازه ده‌ها جاسوس برای ما کار می‌کنند».

این کارشناس فضای مجازی  تاکید کرد:  مقام معظم رهبری از فتنه ۸۸ نسبت به فضای مجازی حساسیت خاصی دارند و در زمینه IT از سال ۸۹ تا سال ۹۰ تقریبا هیچ کتابی نیست که نخوانده باشد.

مومن نسب متذکر شد:  کنگره آمریکا از سال ۸۹ بودجه جنگ نرم علیه ایران را ۱۰ برابر کرده است.

وی بازتاب سه پرونده توسط رسانه‌ها وشبکه های اجتماعی را مورد بررسی قرار داد و خاطرنشان کرد:  در سال ۸۸ سه اتفاق افتاد یکی مرگ ندا آقا سلطان که اثابت نشد با گلوله حکومتی کشته شد و در جایی مورد اصابت قرار گرفته که پلیس حضور نداشت، دیگری مورد اصابت چاقو قرار گرفتن خانم محجبه آلمانی توسط متهم در دادگاه آلمان که در مقابل دیدگان خبرنگاران، هیئت منصفه و پلیس اتفاق افتاد و سومین مورد انتشار عکس عریانگی خانم فمینیسم مصری در فضای مجازی.

این کارشناس فضای مجازی خاطرنشان کرد: در فضای مجازی اگر نام ایران و مصر را سرچ کنید؛ مطالبی بسیاری در خصوص ندا آقا سلطان و خانم مصری می‌بینید؛ اما چنانچه کلمه آلمان را سرچ کنید در خصوص خانم محجبه آلمانی مطلبی نخواهید دید.

مومن نسب با طرح این سوال که به نظر شما بین مرگ ندا و مورد ضربه وشتم خانم آلمانی در دادگاه کدام یک ارزش خبری بیشتری دارد؟ خاطرنشان کرد: در فضای مجازی از می بینیم که بر روی ندا آقا سلطان تبلیغات سنگینی شکل گرفت؛ اما در خصوص نحوه کشته شدن این خانم آلمانی محجبه در دادگاه بازتاب زیادی داده نشد با وجود این‌که چنین اقدامی در مقابل دیدگان خبرنگاران اتفاق افتاد.

وی در خصوص تاثیرات فضای مجازی بر ایجاد فتنه سال ۸۸ در کشور،گفت: در نظر سنجی که در سال ۸۸ از افراد حاضر در میدان گرفتم متوجه شدم که این‌ها در خانه ماهواره دارند، بازی اینترنتی انجام می‌دهند و در اینترنت از نرم افزار توتیتر و فیسبوک استفاده می‌کنندو موسیقی رپ گوش می‌دهند؛ اما در مقابل بچه های انقلابی گفتند که ماهواره ندارند و اغلب بازی اینترنتی انجام نمی‌دهند و توتیتر وفیسبوک را نمی‌شناسند.

این کارشناس فضای مجازی بیان کرد: در سال ۸۸ دشمن آن کسی را که می خواست نتوانست از صندوق در بیاورد وکشور را به آشوب کشاند.

مومن نسب خاطرنشان کرد: نزدیک ۶۰ درصد کانال‌های  ضد انقلاب را بچه های انقلابی دنبال می‌کنند و هدف این کانال‌ها مسموم کردن مغز این بچه‌ها است.

وی بیان کرد: این کانال‌ها با ایجاد شبهه جوانان ارزشی را دچار تردید می‌کنند و به این ترتیب  این جوانان دیگر نمی توانند از این کشور دفاع کنند.

این کارشناس فضای مجازی با اشاره به کاربران تلگرام گفت: ۸۲ درصد کاربران آن ایرانی هستند.

مومن نسب خاطرنشان کرد: صهیونیسم می خواهد با فضای مجازی اصالت زور را ایجاد کند که از این طریق بتواند هرچه می‌خواهد از مردم دنیا بگیرد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار