
کد خبر:۶۵۷۱۳۶
از سوی وزارت علوم؛
پروژه «ساخت توکامک البرز» بعنوان پروژه برتر کشور انتخاب شد
از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری پروژه « ساخت توکامک البرز» بعنوان پروژه برتر کشور در حوزه همکاریهای صنعت و دانشگاه، انتخاب و کلیپ ۵ دقیقهای از مراحل ساخت توکامک البرز در سالن اجلاس سران به نمایش درآمد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو،از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری پروژه «ساخت توکامک البرز» بعنوان پروژه برتر کشور در حوزه همکاریهای صنعت و دانشگاه، انتخاب و کلیپ ۵ دقیقهای از مراحل ساخت توکامک البرز در سالن اجلاس سران به نمایش درآمد،در این مراسم با حضور دکتر غلامی وزیر علوم و دکتر برومند معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، ازپروژه «ساخت توکامک البرز» به عنوان اولین پروژه برتر و نمادی از همکاری صحیح میان صنعت و دانشگاه در هفته پژوهش معرفی و تجلیل شد.
رضا امراللهی مجری طرح توکامک البرز گفت:: بهترین ایده برای تولید انرژی بشر را میتوان از روی عملکرد خدا گرفت و کشف منشاء انرژی عظیم حاصل از ستارگان را "گداخت" نام گذاری کرد و فعل و انفعالی که در خورشید انجام میشود، گداخت است و ماشین مولد این کار را که بشر ساخته "توکامک" و یا به زبان فارسی خورشیدک نامگذاری کرد.
وی افزود: خورشید در هر لحظه ۳۰۰۰۰ برابر مصرف انواع انرژی را به کره خاکی میفرستد در حالیکه نه تنها انرژی پاک و سازگار با محیط زیست است، بلکه باعث رشد و نمو گیاه نیز میشود.
امراللهی ادامه داد: طرح توکامک البرزاولین و تنها ماشین مولد پلاسما که ۱۰۰% در ایران طراحی و ساخته شده است.
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی انرژی و فیزیک گفت:: مدت طراحی تا اتمام پروژه حدود ۸ سال از ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۶ است و وزن توکامک البرز و خازنها حدود ۲۵ تن میباشد
.
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی انرژی و فیزیک به مشخصات توکامک البرز اشاره کرد و گفت::اولین و تنها ماشین مولد پلاسما که ۱۰۰% آن در ایران طراحی و ساخته شده است. (در حال اتمام) و مدت طراحی تا اتمام پروژه حدود ۸ سال به طول انجامیده است.
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی انرژی و فیزیک به مشخصات توکامک البرز اشاره کرد و گفت::اولین و تنها ماشین مولد پلاسما که ۱۰۰% آن در ایران طراحی و ساخته شده است. (در حال اتمام) و مدت طراحی تا اتمام پروژه حدود ۸ سال به طول انجامیده است.
پروژه «ساخت توکامک البرز» به عنوان اولین پروژه برتر و نمادی از همکاری صحیح فیمابین صنعت و دانشگاه. این پروژه با سرپرستی آقای دکتر رضا امراللهی به عنوان مجری با همکاری تعداد ۲۵ نفر از دانشجویان دورههای پسا دکتری، دکتری و کارشناسی ارشد و نیز شماری ازاعضای هیات علمی دانشکده مهندسی انرژی و فیزیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر و با بهره گیری از خدمات فنی تعداد ۴۰ شرکت کوچک و بزرگ صنعتی و در مدت ۶ سال و برای اولین بار در خاورمیانه به اجرا درآمده است. این پژوهش مهم و بنیادی به پشتوانه تجربیات ۳۰ ساله مجری پروژه دکتر رضا امراللهی، در زمینه مطالعه، طراحی و ساخت توکامک به انجام رسیده و پشتیبانی مالی این پروژه بزرگ را سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران عهده دار بوده است.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.