آخرین اخبار:
کد خبر:۶۶۱۸۸۱

سازمانی شدن اورژانس باید شتاب اورژانسی بگیرد

از دو سال پیش بحث سازمان شدن اورژانس مطرح شد و این موضوع به صورت لایحه به مجلس فرستاده شد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، عباس اردشیری در گزارشی نوشت: از دو سال پیش بحث سازمان شدن اورژانس مطرح شد و این موضوع به صورت لایحه به مجلس فرستاده شد. این لایحه در ابتدا به دلیل مخالفت برخی از نمایندگان رای نیاورد و دوباره به کمیسیون بهداشت بازگشت، اما با تغییرمواردی در آن دوباره به صحن مجلس بازگشت و توانست موافقت نمایندگان را جلب کند. اما دقیقا از زمان این تصویب هیچ تغییر محسوسی جز تغییر نام مرکز فوریت‌ها به سازمان اورژانس کشور دیده نشده است و تنها تغییر آن تابلوی سازمان اورژانس بوده است.
طرحی که با اجرای آن امید می‌رفت که تشکیلاتی سازمان‌یافته‌تر برای ساختار مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی کشور پدید آید. به طوری که تشکیلات استانی اورژانس دارای هویتی مستقل از دانشگاه‌های علوم پزشکی پیدا کنند. اتفاقی که هنوز به دلایلی نامعلوم و عدم وجود زیر ساختار‌های لازم محقق نشده است.
یکی از مواردی که اجرایی شدن این قانون را به تعویق انداخته است بحث بودجه‌ای است که می‌تواند زیر ساخت‌های آن را فراهم کند. در حالی ماجرای عدم تامین بودجه مطرح است که در همین سال گذشته دولت درحدود ۳۰۰ میلیارد تومان برای رفع بدهی‌های دو باشگاه بزرگ استقلال و پرسپولیس پرداخت.
حسن نوری معاون فنی و عملیاتی سازمان اورژانس در این باره به خبرنگار ما می‌گوید: سازمان اورژانس تشکیل شده است و چند ماهی است که ابلاغ رئیس سازمان خورده است و اساسنامه آن هم مراحل نهایی را طی می‌کند. ستاد سازمان تشکیل شده است و اساسنامه آن نیز برای هیات دولت برای تصویب نهایی فرستاده شده است ستاد‌های دانشگاهی قرار است بعد از مصوبه اساسنامه به زودی انجام گیرد.
وی با اشاره به اینکه در حال فراهم شدن زیرساخت‌های لازم برای اجرایی شدن این قانون هستیم در ادامه افزود: برنامه ما تشکیل سازمان اورژانس است و یکی از فاکتور‌های سازمانی شدن نیز استان شدن اورژانس است. این در حالی ست که در تهران هنوز محقق نشده است و دانشگاه‌های علوم پزشکی شهید بهشتی و ایران پایگاه‌هایی در اطراف تهران دارند
به گفته نوری قرار است این پایگاه‌ها از زیر نظر دانشگاه‌ها خارج شود و با اورژانس تهران ادغام شود و در این صورت اورژانس استان تهران تشکیل شود و با این کار مقدمات سازمان بزرگ اورژانس فراهم شود.
مشکل بودجه یکی از مشکلات عمده‌ای است که سد راه اورژانس قرار گرفته است و معاون فنی و عملیاتی سازمان اورژانس معتقد است که در صورتی که این موضوع محقق شود می‌توان تا ۴ ماه آینده امید داشت که سازمان اورژانس به طور کامل و مستقل بتواند به فعالیت بپردازد. اتفاقی که به عقید ه. برخی از کارشناسان اورژانس سبب خروج از نظارت معاونت درمان و تعیین رییس سازمان توسط وزیر، افزایش چشمگیر بودجه سالانه، افزایش پست‌های سازمانی مدیریتی، امکان احداث دانشکده اختصاصی، فراهم شدن امکان افزایش دستمزد و مزایا، امکان جذب نیروی بیشتر و ... را با خود به همراه دارد.
اما صابریان رئیس اورژانس تهران معتقد است که شاید فرایند تامین زیر ساخت‌های اورژانس زمان بیشتری نیاز داشته باشد، زیرا آنقدر امکانات در اورژانس کم است که برای تامین آن به بودجه و توان بیشتری نیاز است.
صابریان می‌گوید: هم نیروی انسانی در اورژانس کم است و هم بودجه؛ و تامین همه این‌ها و فرایند رو به سرعت تبدیل مرکز مدیریت‌ها به سازمان اورژانس به بودجه‌ای بستگی دارد که امسال برای اورژانس قرار داده اند
هر چند که بر اساس بودجه امسال بیش از ۱۵۰ میلیارد تومان برای سازمان اورژانس قرار داده شده است که این افزایش بودجه نشان می‌دهد توان اجرایی برای سازمان شدن اورژانس برداشته شده است.
این مقام مسول در ادامه می‌گوید: اساسنامه این تغییر در هیات دولت باید به تصویب برسد و زیر ساخت‌های آن فراهم شود.
وی به بحث نیروی انسانی اشاره کرده و ادامه می‌دهد: نیروی انسانی مشکل مهم تری از بودجه است با وجود آنکه سال گذشته توانستیم نیروی زیادی جذب کنیم، اما این آمار نمی‌تواند پاسخگوی نیاز‌های شهروندان باشد و علاوه بر تامین بودجه، باید نیروی انسانی اورژانس را هم تامین کرد و همه چیز به بودجه امسال سازمان بر می‌گردد.
امینی فرد سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی نیز در این باره به خبرنگار ما می‌گوید: هنوز خدمات دهی در بیماران اورژانسی استاندارد نیست هر چند در طول چند سال اخیر به ویژه با اجرای طرح تحول سلامت اورژانس‌ها تا حدودی تجهیز و فضای درمانی این مراکز بیشتر شده، اما همچنان اورژانس‌های کشور با مشکلات زیادی روبرو هستند.
امینی فرد در ادامه توضیح می‌دهد که خدمات اورژانس به دو بخش پیش بیمارستانی و بیمارستانی تقسیم می‌شود و خدمات اورژانسی پیش بیمارستانی از اهمیت بالایی برخوردار است
وی با اشاره به اینکه حوادث ترافیکی بالا، تغییر الگوی بیماری‌ها، کاهش سن سکته‌های قلبی و مغزی سبب شده که مراجعات به بیمارستان‌ها افزایش پیدا کند
نماینده مردم ایران شهر تاکید کرد: با توجه به اینکه در ارتباط با ادغام عملیات اورژانس پیش بیمارستانی با سیستم ارائه خدمات درمانی بیمارستانی مشکلات خاصی دیده می‌شود بنابراین برای رفع مشکلات اورژانس‌ها نیاز است مانند دیگر کشور‌ها اورژانس کشور تبدیل به سازمان شود به گونه‌ای که آتش نشانی، انتقال خون و هلال احمر به صورت سازمان درآمده اند و مستقل عمل می‌کنند هر چند سازمان شدن این ارگان انجام شده است، اما هنوز زیر ساخت‌های اجرایی آن فراهم نشده است و ما امیدواریم هر چه زوتر این مساله محقق شود.
این نماینده مجلس تعلل در اجرای این قانون را ایجاد برنامه ریزی بهتر برای ایجاد ارتباط با قسمت ارائه دهنده خدمت بیمارستانی می‌داند و معتقد است که این موضوع باید به طور کامل انجام شود و شاید یکی از دلایل اجرایی نشدن این قانون به طور کامل همین باشد.
سخنگوی کمیسیون بهداشت ودرمان مجلس شورای اسلامی، ادامه می‌دهد: تعریف خدمات اورژانس به لحاظ ارزش نسبی انجام شده و این گامی است در جهت نظامند و قانونمند شدن خدمات نه به این معنی که پولی از مریض بابت خدمات پیش بیمارستانی دریافت شود بلکه بیمارانی که تحت پوشش بیمه هستند بتواننداز حمایت‌های بیمه‌ای برخوردار شوند
بهروز بنیادی عضو کمیسیون بهداشت مجلس نیز به نقش نظارتی مجلس اشاره کرده و می‌گوید: مجلس با وجود برخی مخالفت‌هایی که در سازمان شدن اورژانس وجود داشت این قانون را به تصویب رساند و حالا این وزارت بهداشت است که باید ساز و کار اجرایی شدن آن را بررسی و اجرایی کند.
وی در ادامه می‌گوید: اوایل سال آینده قطعا ما در مجلس پیگیر چگونگی اجرا شدن این قانون توسط وزارت بهداشت خواهیم بود.
عباسعلی پوربافرانی نماینده مردم نائینی از ایجاد زیر ساخت‌ها برای سازمان شدن اورژانس سخن می‌گوید و معتقد است با افزایش بودجه اورژانس در سال جدید به طور حتم می‌توان شاهد تغییرات قابل توجهی در این بخش باشیم و بهانه عدم اجرا به خاطر نبود زیر ساخت‌ها از بین برود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار