معاون فرهنگی و امور دانشجویی علوم پزشکی شیراز گفت: نخستین جشنواره کشوری با موضوع بازیافت، به همت دانشکده بهداشت شیراز اسفندماه برگزار میشود.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، کوروش عزیزی، معاون فرهنگی و امور دانشجویی علوم پزشکی شیراز گفت: نخستین جشنواره کشوری با موضوع بازیافت، به همت دانشکده بهداشت شیراز اسفندماه برگزار میشود.
عزیزی افزود: شرایط کنونی زمین به گونهای است که اگر بازیافت و اندیشه و فرهنگ مربوط به بازیافت ترقی و توسعه پیدا نکند، بشر در آیندهای نه چندان دور، شاهد وقوع فاجعه زیست محیطی در ابعاد جهانی است.
معاون فرهنگی و امور دانشجویی علوم پزشکی شیراز اضافه کرد: بازیافت، تاریخی به طول عمر بشر دارد و انسان از ابتدای حضور بر سیاره زمین به طور ناخودآگاه از این امکان برای زندگی بهتر بهره برده است، اما باید دانست که با توجه به سرعت رشد تولید پسماندهای خانگی، صنعتی و کشاورزی در تمامی جهان، امروزه دیگر نمیتوانیم به روشهای سنتی اکتفا کنیم و لازم است تا شیوههای مدرن و امروزی را به کار گیریم.
وی ادامه داد: بازیافت دارای جنبههای متفاوت و متنوعی در سطح جهان است که ابعاد زیست محیطی و اقتصادی آن را شاید بتوانیم از برجستهترین اولویتهای این مقوله معرفی کنیم.
دبیر علمی نخستین جشنواره ملی بازیافت، اضافه کرد: با توجه به تاثیری که امر بازیافت بر سلامت و تندرستی جامعه دارد، دانشگاه علوم پزشکی شیراز به عنوان متولی اصلی سلامت در سطح استان، تلاش میکند با بسترسازی فرهنگی و عمومی ساختن فرهنگ بازیافت، جامعه را هر چه بیشتر با اهمیت این امر آشنا کرده و تاثیر آن را بر سلامت اجتماعی و تندرستی افراد روشن سازد.
عزیزی از همه علاقمندان دعوت کرد: ضمن آشنایی هر چه بیشتر با مقوله علمی بازیافت، در این جشنواره حضور یافته و آثار خود را برای حضور در این پدیده علمی و فرهنگی ثبت کنند.
سید منصور کشفی رییس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز و رییس نخستین جشنواره ملی بازیافت، گفت: این جشنواره، با عنوان "بازیافت، هنر و خلاقیت" از سوی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز برنامه ریزی شده و در حال پذیرش آثار است.
کشفی ادامه داد: از آنجا که در دنیای امروز، بازیافت و مباحث مربوط به آن اهمیت ویژهای یافته است و هر روز شاهد کشف ابعاد تازه تری از اهمیت و مزایای این موضوع هستیم، اگر بشر امروزی چند سال پیش از این به اهمیت بازیافت و تکنیکهای مدرن آن دست یافته بود، اکنون با این همه بحرانهای زیست محیطی و آلودگیهای شدید محیط زیست مواجه نبودیم.
وی افزود: یکی از اهداف اصلی برگزاری این جشنواره، فرهنگ سازی و آشنایی عمومی جامعه با مقوله مهم بازیافت است و تلاش داریم تا در مدت اجرای این جشنواره، بیشترین اطلاعات و دانش ممکن به مخاطبان عام ارایه شود و امیدواریم شاهد تاثیر این آموزشها در سطح جامعه باشیم.
رییس نخستین جشنواره ملی بازیافت، برگزاری این جشنواره را آغازی برای یک برنامه طولانی مدت فرهنگی و بهداشتی معرفی و اضافه کرد: جشنواره بازیافت، هنر و خلاقیت، در سالهای آینده نیز ادامه دارد و سعی داریم تا هر سال جشنوارهای پربار و با شکوه تر، برگزار شود.
دبیر اجرایی نخستین جشنواره بازیافت، هنر و خلاقیت نیز، در این زمینه گفت: این جشنواره که در واقع نخستین دوره برگزاری آن امسال برگزار میشود، برای نخستین بار در سطح کشور از سوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز طراحی و برنامه ریزی شده و مرحله نهایی و نمایشگاهی آن در انتهای سال جاری، اجرا میشود.
محمد حسینی افزود: ایده برگزاری این جشنواره، از ابتدای سال تحصیلی شکل گرفت و با گذشت زمان و سازماندهی منسجم، تلاش کردیم تا هر روز کارها بیشتر و بهتر، انجام شود.
وی اضافه کرد: یکی از اهداف برگزاری این جشنواره، ایجاد فضای هنری و خلاقانه برای جذب بیشتر مخاطب و تاثیرگذاری بیشتر در این جشنواره است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ادامه داد: این جشنواره در چهار محور هنری، کاربردی، ویژه و فن بازار، برگزار میشود و بخش ویژه آن موضوع بازیافت و سلامت انسان را شامل میشود.
حسینی بیان کرد: مهلت ارسال آثار برای این جشنواره تا پانزدهم بهمن است و تمامی آثار، پس از این تاریخ داوری میشود، از پنجم اسفند نیز همراه با برگزاری نمایشگاه و آیین پایانی جشنواره، نتایج نهایی اعلام و برندگان هر بخش معرفی خواهند شد. او افزود: داوری آثار جشنواره به وسیله باتجربهترین و صاحب نامترین داوران کشوری انجام میشود و تلاش شده تا جوایز به گونهای انتخاب شوند که انگیزههای بیشتری را برای شرکت کنندگان ایجاد کند.
حسینی گفت: علاقمندان به شرکت در این جشنواره میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر به پایگاه اینترنتی معاونت فرهنگی و امور دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز به نشانی farhangi.sums.ac.ir مراجعه کنند.
براساس این گزارش، حضور و ارسال اثر در این جشنواره برای همه افراد، مجاز است و هیچگونه محدودیت سنی یا شغلی برای حضور وجود ندارد