آخرین اخبار:
کد خبر:۶۶۴۸۲۶

نجفی در صحن شورا از شفافیت بودجه دم زد

شهردار تهران: بودجه باید در چهارچوب برنامه پنج ساله دوم شهرداری تنظیم می‌شد و با نسبت اندکی که امکان تغییر سیاست‌ها و رویکرد‌ها بود، بودجه سال ۹۷ بودجه‌ای مملو از تحول و تحولات بنیادی است. شهرداری برای تدوین بودجه ۹۷ با محدودیت و ابهاماتی مواجه بود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو،  نجفی امروزدر صحن شورای شهر تهران گفت:حداقل اقدامی که در مجموعه شورا و شهرداری شده است در رابطه با شفاف سازی بوده است؛ نخستین بار است که در تاریخ شهرداری‌های کشور به مجرد تقدیم بودجه به شورا، یک فایل اکسل روی سایت عمومی قرار داده شده که نه تنها اعضای شورا بلکه صاحب نظران، کارشناسان و مقامات سیاسی و غیرسیاسی در جا‌های مختلف به آن دسترسی دارند و اگر نظری داشتند، اعلام کردند و ما هم از این نظر استفاده کردیم.
وی افزود: بودجه باید در چهارچوب برنامه پنج ساله دوم شهرداری تنظیم می‌شد و با نسبت اندکی که امکان تغییر سیاست‌ها و رویکرد‌ها بود، بودجه سال ۹۷ بودجه‌ای مملو از تحول و تحولات بنیادی است. شهرداری برای تدوین بودجه ۹۷ با محدودیت و ابهاماتی مواجه بود. اولا ما با محدودیت‌هایی در رابطه با تنظیم بودجه مواجه بودیم و هستیم که اگر ۱۰ بار دیگر هم بخواهیم بودجه ۹۷ را بنویسیم، این محدودیت‌ها وجود دارد و با ابهاماتی همراه خواهد بود. محدودیت‌ها در رابطه با منابع روشن است. به هر حال در مورد روند کسب منابع از محل فروش شهر و آینده فروشی شهر تصمیم گرفتیم که این موضوع را متوقف کرده یا حرکت آن را کند کنیم.

اگر ده بار دیگر هم بودجه را بنویسیم برخی هزینه‌ها کم نمی‌شود
نجفی تصریح کرد: در ارتباط با تغییر کاربری نسبت به سال ۹۶ در مقایسه با سال ۹۷، هزار میلیارد تومان کاهش داشته ایم که این رقم بسیار بزرگی در بودجه نقدی ۱۲ هزار میلیارد تومانی محسوب می‌شود؛ بنابر این محدودیت‌ها در مورد منابع روشن است. در تغییر هزینه‌ها بخشی از هزینه‌های غیرقابل اجتناب را داریم که ده بار دیگر هم بودجه بنویسیم، باز هم به قوت خود باقی خواهد بود.
وی افزود: پرداخت حقوق و مزایا و پرداخت پیمانکاران برای نگهداری‌ها از جمله هزینه‌هایی است که مجبور هستیم، به آن‌ها تن دهیم تا بتوانیم تغییرات و تحولات اساسی در طول زمان در ارتباط با سیستم شهرداری را ایجاد کنیم.

ارزش افزوده، درآمد‌های شهرداری را ۱۲۰۰ میلیارد افزایش می‌دهد

شهردار تهران اذعان کرد: روشن‌ترین مطلب در مورد سهم شهرداری تهران از محل مالیات بر ارزش افزوده است. آنچه در قالب برنامه ششم توسعه کشور تصویب شده، در مورد همه کلانشهر‌ها به خصوص تهران به طور واقع غیرعادلانه و به صورت ناگهانی سهم تهران را از محل مالیات بر ارزش افزوده به میزان قابل توجهی تقلیل و تقریبا نصف کرده است.
وی تصریح کرد: سهم درآمد‌های شهرداری تهران از محل مالیات بر ارزش افزوده در سال ۹۶ با کسری حداقل هزار و ۶۰۰ میلیارد تومانی مواجه بوده است.
نجفی گفت: ما تلاش کردیم در ارتباط با دولت و کمیسیون تلفیق مجلس در سال ۹۷ این موضوع جبران شود و در حال حاضر گزارشی از کمیسیون تلفیق مجلس ارایه شده که امیدواریم این سهم نه به میزان قبلی بلکه به میزان قابل توجهی جبران شود؛ به عبارت دیگر ۸۸ درصد از مالیات بر ارزش افزوده تهران سهم شهرداری می‌شود و ۱۲ درصد برای روستا‌ها تخصیص یابد.
وی ادامه داد: اگر این موضوع تصویب شود، درآمد‌های شهرداری بین هزار تا هزار و ۲۰۰ میلیاردتومان افزایش می‌یابد و اگر تصویب نشود در این بخش از درآمد‌های با کسری قابل توجهی مواجه خواهد شد.

نمی‌دانم تکلیف درآمد ما از ارزش افزوده کی مشخص می‌شود
دکتر نجفی گفت: نمی‌دانم قانون بودجه سال ۹۷ چه زمانی از مجلس بیرون می‌آید و چه زمانی به شورای نگهبان می‌رود و شورای نگهبان چه زمانی بر آن صحه می‌گذارد که مطمئن باشیم، بالاخره سهم ما از مالیات بر ارزش افزوده آیا اصلاح شده یا نشده است؟
وی ادامه داد: در مورد سقف بودجه آقای سالاری اشاره کردند که میزان واقعی عملکرد سال ۹۵ که در گزارش‌ها ۲۱ هزارمیلیاردتومان ذکر شده حدود ۱۷ هزار میلیارد تومان است، برای اینکه ۵ هزار میلیاردتومان وامی بوده که گرفتند و بخشی از آن هم صرف مخارج جاری کردند. حال اگر از ۵ هزار میلیاردتومان، هزار میلیاردتومان آن را قابل قبول فرض کنید، باید از ۲۱ هزار میلیاردتومان ۴ هزار میلیارد تومان کم کنیم که برابر با ۱۷ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان می‌شود.

به نظرم بودجه شهرداری قابل تحقق است

نجفی تصریح کرد: اگرعملکرد بودجه سال ۹۵ این رقم بوده در سال ۹۷ باید دو تا ۱۰ درصد تورم را به آن اضافه کنیم که این ۲ تا ۱۰ درصد، چون تجمیعی است، به عبارت دیگر ۲۱ درصد باید به بودجه ۱۷ هزار و ۲۰۰ میلیاردتومان اضافه شود به عبارت دیگر چیزی حدود ۲۱ هزار میلیاردتومان باید بودجه را می‌دادیم و در ۱۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به شدت انقباضی عمل کرده و تورم را در نظر نگرفتیم.
وی افزود: خوشبختانه در کمیسیون تلفیق حدود ۱۶ تا ۱۷ میلیارد تومان به این سقف اضافه شده که ما مشکلی با این مساله نداریم، اما آیا همین سقف تحقق پذیر است؟ به نظر من بله. ببنید مساله درآمد‌های شهرداری به میزان زیادی متصل به فضای کسب کار و به خصوص ساخت و ساز در شهر تهران است.
بازار مسکن در تهران رونق گرفته است

شهردار تهران گفت: مساله درآمد‌های شهرداری به میزان زیادی متصل به فضای کسب کار و به خصوص ساخت و ساز در شهر تهران است. طی دو ماه گذشته که موضوع ساخت و ساز در تهران از سکون مطلق به سمت رونق حرکت می‌کند، قیمت املاک حتی در آذر و دی افزایش قابل توجهی پیدا کرده است و این در حالی است که در سال ۹۷ حدود ۵۰۰ هزار وام خانه اولی وارد سیستم می‌شود و این تعداد حداقل ۶۰ درصد به تهران تعلق می‌گیرد.
وی افزود: حدود ۳۰۰ هزار وام خرید خانه صندوق اولی در تهران در سال ۹۷ پرداخت می‌شود که این موضوع ایجاد رونق در ساخت و ساز را می‌رساند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار