آخرین اخبار:
کد خبر:۶۶۵۶۹۱
عضو هیئت علمی دانشگاه بیرجند:

حمایت از جنبش‌های اسلامی بر پایه شعار «نه شرقی و نه غربی» اولویت‌های انقلاب بود

عضو هیئت علمی دانشگاه بیرجند گفت: استقلال‌طلبی، صدور انقلاب، حمایت از جنبش‌های اسلامی بر پایه شعار «نه شرقی و نه غربی» اولویت‌های انقلاب اسلامی ایران بود.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، احمد بخشی، عضو هیئت علمی دانشگاه بیرجند در خصوص موضوع تأثیرگذاری انقلاب اسلامی ایران بر جنبش‌های اسلامی، گفت: هر انقلابی بطور حتم یکسری تأثیراتی دارد و اساساً دارای ایدئولوژی بوده که نمی‌خواهد خارج و یا داخل محدوده زمانی و مکانی خودش بماند.

بخشی ادامه داد: زمانی‌ که تأثیر انقلاب را بر جنبش‌های اسلامی می‌بینیم علت آن این است که ماهیت انقلاب، اسلامی است و نخستین تأثیر ممکن است این باشد که گروه‌های همفکر آن و گروه‌هایی که به یک نحوه وابستگی‌های فکری و ایدئولوژیک یکسانی دارند از آن تأثیر پذیرند.

عضو هیئت علمی دانشگاه بیرجند با بیان این‌که مسئله انقلاب اسلامی یک مسأله عام است، اظهار کرد: ماهیت اسلامی انقلاب همه مسلمانان را در بر گرفته و همه جنبش‌های اسلامی را شامل می‌شود.

وی تصریح کرد: زمانی معنای انقلاب اسلامی خاص می‌شود که ماهیت شیعه بودن برآن حاکم باشد و در این صورت است که مفاهیمی، چون عدالت، استکبارستیزی، استقلال طلبی و مباحثی از جمله تحت سلطه قرار نگرفتن را در خود جای می‌دهد که جنبش‌های اسلامی را نیز در بر می‌گیرد.

بخشی با اشاره به این‌که انقلاب اسلامی ایران ذاتاً نگاهی فرا مرزی دارد، تصریح کرد: استقلال‌طلبی، صدور انقلاب، حمایت از جنبش‌های اسلامی بر پایه شعار «نه شرقی و نه غربی» اولویت‌های انقلاب اسلامی ایران بود.

عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه بیرجند گفت: جمهوری اسلامی ایران در سیاست خارجی خود چهار مولفه با اولویت همسایگان، کشور‌های مسلمان، کشور‌های جهان سوم و کشور‌هایی که در معنای عام خود نیاز‌های مارا برطرف کنند را خط مشی خود قرار داده است.

وی با بیان این‌که نباید انتظار داشته باشیم که انقلاب‌ها در همه فرآیند‌های صدور خودشان مبتنی بر ایدئولوژی باشند، افزود: ایدئولوژی در مقطع خاص می‌تواند پاسخگو باشد نه این‌که اعتقادی به این داشته باشیم که ایدئولوژی‌زدایی از انقلاب بکنیم، چون ایدئولوژی‌زدایی از انقلاب از هر هویت یا فردی آن را بی‌هویت می‌کند.

بخشی اظهار داشت: جنبش‌های اسلامی برای الگو بودن باید مشکلات داخلی و خارجی را کاهش داده تا بتوانند با هم‌افزایی میان نیرو‌های خودی بعنوان یک الگو مطرح شوند.

عضو هیئت علمی دانشگاه بیرجند تصریح کرد: برای این‌که بتوانیم پذیرفته شویم باید مشکلات را کاهش و از ظرفیت‌های داخلی به نحو احسن استفاده کنیم و الگوی درستی برای بقیه باشیم.

وی در پایان یادآور شد: استفاده از توانمندی‌ها و هم‌افزایی میان نیرو‌های داخلی، کاهش تهدیدها، استفاده از ظرفیت‌های داخل و یک تعریف درست از منافع ملی می‌توان به یک الگوی ایده‌ال تبدیل شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار