آخرین اخبار:
کد خبر:۶۶۹۹۴۸
ظریف:

آمریکا و انگلستان نتوانستند بر مشارکت در جنایات عربستان و امارات سرپوش بگذارند

محمدجواد ظریف در واکنش به تلاش برای تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای امنیت گفت:‌ آمریکا و انگلستان نتوانستند بر مشارکتشان در جنایات عربستان و امارات سرپوش بگذارند
به گزارش گروه سیاسی خبرگزارش دانشجو، «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران روز سه‌شنبه با اشاره به تلاش ناکام آمریکا و انگلستان برای تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای امنیت، بار دیگر تأکید کرد که تنها راه حل بحران یمن، گفت‌وگو و تشکیل دولت فراگیر است.

ظریف در توییتر نوشت: «تلاش از سر ضعف ایالات متحده و انگلستان در شورای امنیت برای سرپوش گذاشتن بر همدستی‌‌شان در جنایات جنگی عربستان و امارات در یمن شکست خورد. از همان ابتدا ایران خواستار آتش‌بس، امدادرسانی، گفتگو و دولت فراگیر بود. هنوز هم، همین و نه توهم پیروزی نظامی یا اتهام‌زنی، تنها راه‌حل است.»

روز گذشته (دوشنبه) انگلستان پیش‌نویس قطعنامه‌ای را به شورای امنیت برد که بدون اشاره به نقش عربستان سعودی و امارات متحده عربی در شکل‌گیری بحران در یمن، از «نقش ایران» در این بحران ابراز نگرانی می‌کرد.

روسیه و سه کشور دیگر با بیان اینکه این قطعنامه یکجانبه و با هدف فشار به ایران تنظیم شده و با تأکید بر اینکه شواهد ثابت‌شده‌ای مبنی بر نقش‌آفرینی ایران در درگیری‌های یمن وجود ندارد، با این قطعنامه مخالفت کردند. با وتوی روسیه، این قطعنامه از دستور کار شورا خارج شد.

در جریان تقریبا سه سالی که از حملات بی‌وقفه عربستان و امارات به یمن می‌گذرد، بیش از ۱۰ هزار نفر کشته و ده‌ها هزار نفر زخمی شده‌اند. محاصره همه‌جانبه یمن هم بروز کمبود منابع غذایی و گسترش وبا در این کشور را موجب شده است. با این وجود واشنگتن و لندن همچنان به فروش سلاح به ریاض و ابوظبی ادامه می‌دهند.

ایران از نخستین روزهای شکل‌گیری بحران در یمن، طرحی ارائه کرد که بر اساس آن باید در این کشور آتش‌بس برقرار شده، کمک‌های بشردوستانه به یمن منتقل شده و از دل گفت‌وگوهای ملی دولتی فراگیر در یمن شکل گیرد. با این وجود، ریاض تاکنون از شکل‌گیری گفت‌وگو میان طرف‌های یمنی ممانعت کرده است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار