آخرین اخبار:
کد خبر:۶۷۰۱۵۸
ابتکار:

حرمت زن و انسان در حجاب دیده شده و برای محدودیت نیست/ قرار شده ۳۰ درصد پست‌های مدیریتی در اختیار زنان قرار بگیرد

معاون امور زنان ریاست جمهوری گفت: حرمت زن و انسان در حجاب دیده شده و این مسئله نه برای محدودیت بلکه برای کاهش سوء استفاده‌های جنسی است که ...

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو،معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در نشست خبری این معاونت به مناسبت بزرگداشت هفته زن و روز مادر، با اشاره به اینکه حدود دو هفته پیش جلسه ستاد بزرگداشت هفته زن با حضور دستگاه‌ها و استان‌های مختلف برگزار شد، گفت: به دنبال این هستیم در برگزاری هفته زن در سال جاری با رویکرد کاربردی پیش برویم و به همین منظور ارتقای سطح عموم جامعه، راهکارها و سیاست‌های آن، مد نظر قرار گرفته است.

وی اظهار داشت: تلاش ما این است که یک نگاه ملی به موضوع زن داشته باشیم و از نگاه‌های خاص، باندی و جناحی که محدودکننده است، پرهیز کنیم.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری افزود: در تلاشیم در سطح ملی در بخش‌های مختلف همکاری فراقوه‌ای داشته باشیم تا شاهد پیشرفت‌های بیشتری در حوزه زن و خانواده باشیم.

ابتکار ادامه داد: در نحوه برگزاری هفته زن به سنین مختلف زنان توجه شده است چرا که زنان در هر دوره‌ای (کودکی، نوجوانی، جوانی، میانسالی، کهنسالی) نیازها و مطالبات خاصی دارد و به همین منظور نیازها و مشکلات خاص را مورد توجه قرار می‌دهیم.

وی از نخستین فعالیت‌های مرتبط با هفته زنان به برگزاری اجلاس نقش فناوری ارتباطات در توانمندسازی زنان اشاره کرد و گفت:‌ این اجلاس آغاز یک جریان‌سازی بود که بسیار مورد استقبال قرار گرفت.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: برخی از فعالیت‌هایی که در شبکه‌های مجازی و استارت‌آپ‌ها انجام می‌گیرد در حوزه اشتغال زنان قرار دارد.

ابتکار از برنامه‌های معاونت برای توان‌افزایی زنان روستایی خبر داد و گفت:‌ انعقاد تفاهم‌نامه‌های مختلف در این زمینه صورت گرفته است و به منظور آموزش دختران روستایی با نهضت سواد آموزی، موافقت‌نامه‌ای امضا شده که 2300 دانش‌آموز عشایر در این طرح مورد توجه قرار خواهند گرفت.

وی با تأکید بر اینکه عشایر و زنان روستایی مورد توجه معاونت زنان هستند، گفت: توان‌افزایی و اشتغال پایدار از جهت‌گیری‌ها ما در این حوزه خواهد بود.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری از اجرای فاز دوم پروژه تاب‌آوری در استان‌های مختلف خبر داد و گفت:‌ مسئله گفت‌وگوی ملی خانوده نیز از برنامه‌های پیش‌روی ما است که در 9 استان کشور کلید خورده است.

ابتکار تصریح کرد:‌ ما معتقدیم خانواده ایرانی در معرض آسیب‌هایی قرار گرفته که باید با توان‌افزایی غلبه کنیم.

وی با تأکید براینکه نسل چهارم و دهه هفتادی‌ها به طور خاص در این طرح مورد توجه قرار گرفته‌اند، اظهار داشت: به همین منظور پنج جلسه الگوسازی گفت‌وگوی خانواده در دهه فجر برگزار شد.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در خصوص فعالیت‌های سازمان مردم‌نهاد نیز گفت: یکی از جهت‌گیری‌های مهم دولت توجه به تشکل‌های مردمی است و برای اینکه این نهادها بتوانند به خوبی نقش‌شان را ایفا کنند معاونت، پشتیبانی‌های لازم را خواهد داشت.

ابتکار از افتتاح 15 پارک بانوان در سطح کشور در هفته زن خبر داد و بیان داشت: افتتاح این پارک‌ها از مطالبات زنان نه از بعد تفکیک جنسیتی است چرا که این پارک‌ها می‌تواند کمبود فضای سرانه ورزشی بانوان در سراسر کشور را جبران کند.

وی در خصوص دنبال کردن سهم 30 درصدی پست‌های مدیریتی برای زنان نیز عنوان کرد: مکاتباتی با سازمان اداری استخدامی و استانداران در این زمینه داشته‌ایم و قرار شده با برنامه‌های منسجم 30 درصد پست‌های مدیریتی در اختیار زنان قرار بگیرد.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تصریح کرد:‌ براساس اداره استخدامی از زمان ابلاغ بخشنامه در مرداد 96 در 18 دستگاه اجرایی 23 نفر از بانوان در سطوح مختلف به کار گرفته شدند که حداقل ۶ زن در پست‌های جدید در سطح معاون وزیر انتصاب پیدا کرده‌اند.

ابتکار با اشاره به اینکه تا رسیدن به هدف 30 درصدی بسیار فاصله داریم، گفت: در حال حاضر در بسیاری از دستگاه‌ها حتی معاون وزیر زن هم وجود ندارد و به همین منظور در سفرهای استانی و در شوراهای اداری به دنبال گرفتن پست‌های مدیریتی هستیم.

وی در خصوص عنوان شدن بحث حجاب اجباری در کشور و نیز با اشاره به آیه‌ ۳۰ سوره نور، اظهار داشت: این آیه ابتدا مردان را مورد خطاب قرار می‌دهد که نگاه خودشان را از نامحرم دور کنند. موضوع پوشش بخشی از فلسفه حجاب عنوان شده و حجاب در واقع بخش رفتاری و اخلاقی آن است.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری افزود: حرمت زن و انسان در حجاب دیده شده و این مسئله نه برای محدودیت بلکه برای کاهش سوء استفاده‌های جنسی است که در فضای اجتماعی از سوی اسلام مورد توجه قرار گرفته است.

ابتکار تصریح کرد:‌ چیزی که در جمهوری اسلامی اتفاق افتاد این است که فلسفه حجاب به عنوان بخشی از احکام اسلامی وارد عرف جامعه شده و پس از آن به قانون اجتماعی تبدیل شد.

وی ابراز داشت: با نگاه خوب مقامات اجرایی و نیروی انتظامی، نحوه برخورد گشت ارشاد ساماندهی شد.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: در مبانی انقلاب اسلامی ایران هیچ محدودیتی برای پیشرفت زنان دیده نمی‌شود و حدودی که مشخص شده در واقع برای رشد زنان بوده است؛ این نگاه مترقیانه باعث پیشرفت زنان شد.

ابتکار ادامه داد: زن ایرانی از فرصتی که انقلاب اسلامی فراهم کرده بود، استفاده کرد و پشت دیوارهای شیشه‌ای نایستاد و با وجود اینکه در ابتدای انقلاب اسلامی جایی برای زن ایرانی در ورزش دیده نمی‌شد اما امروز شاهد پیشرفت‌های گسترده زنان در این حوزه هستیم و این واقعیت است که زنان ایرانی با مدال‌های رنگین از مسابقات بازمی‌گردند.

وی تأکید کرد: پیروزی‌های متعدد زنان ایرانی در حوزه‌های مختلف نشان از تغییرات جامعه ما است؛ البته باید یک مسیر زمان‌بر را برای رسیدن به حقوق زنان طی می‌کنیم و نمی‌توان یک شبه منتظر تغییرات بود.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به تفاوت دیدگاه‌ها و جریانات و نگاه‌های محافظه‌کارانه در حوزه زنان اشاره کرد و گفت: گاهی این دیدگاه‌ها با نگاه‌های امام(ره) و مقام معظم رهبری نیز متفاوت است و سعی بر تحمیل دیدگاه خود می‌کنند.

ابتکار در خصوص پدیده دختران خیابان انقلاب نیز اظهار داشت: گفت‌وگو مهم‌ترین رویکرد در این زمینه است؛ باید مطالبات نسل جوان در خصوص حجاب را بشنویم و فضا را برای طرح دیدگاه‌ها فراهم کنیم.

وی ادامه داد: باید شیو‌ه‌های برخورد قانونمند باشد و نیروی انتظامی حداقل ورود را در این زمینه داشته باشد.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: برقراری گفت‌وگوی ملی و درک دو طرف و ایجاد فضا برای نسل جوان و دهه هفتادی‌ها در این زمینه حائز اهمیت است.

ابتکار در خصوص وضعیت کودکان حاصل ازدواج زن ایرانی و مرد غیر ایرانی نیز اظهار داشت: اینکه بسیاری از کودکان با نداشتن شناسنامه مواجهند را تصدیق می کنم؛ بخشی از این مسئله حقوقی است و فرزندان بالای 18 سال این نوع ازدواج می‌توانند به دادگاه مراجعه کرده و تقاضای دریافت شناسنامه کنند اما این مسئله در شورای فقهی حقوقی معاونت زنان نیز مطرح بوده و در حال حل این مسئله هستیم.

وی گفت: در این زمینه مذاکراتی با فراکسیون زنان نیز داشته‌ایم و برای حل این مشکلات برخی از کودکان توانستند کارت هویت و اقامت کسب کنند که مسئله مدرسه رفتن‌شان حل شود.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در خصوص آمار ازدواج کودکان نیز گفت:‌ آمار ازدواج این رده سنی بسیار پایین است. برای بهبود این وضعیت، از دوره پیشین معاونت زنان فعالیت‌هایی انجام شده است. بنابر نظر علمای اهل سنت هم ارتقای آگاهی باعث کاهش ازدواج کودکان می‌شود به همین دلیل پیگیر احداث مدارس برای دختران بازمانده از تحصیل هستیم.

ابتکار در خصوص ورود زنان به ورزشگاه‌ها نیز توضیح داد: زنان در سال‌های گذشته بدون مشکل در ورزشگاه‌ها حضور پیدا می‌کردند اما به خاطر مسائلی، حساسیت‌هایی به وجود آمد که مانع ورود آنها به ورزشگاه‌ها شد به همین دلیل دولت شیوه‌نامه‌ای تهیه کرده که در چارچوب شرع اسلام با ایجاد تدابیری امکان حضور زنان در ورزشگاه‌ها فراهم شود.

وی حضور زنان در چند مسابقه بسکتبال در ماه‌های گذشته را حاصل پیگیری معاونت زنان و اقدامات دولت دانست و گفت: با برنامه‌ریزی درست این مشکل برطرف می‌شود.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری از افزایش دو برابری اعتبارات پروژه تاب‌آوری در منطقه زلزله‌زده کرمانشاه خبر داد و گفت:‌به دلیل شرایط پیش آمده و به منظور حمایت از زنان و کودکان در این منطقه سطح این اعتبارات در کرمانشاه افزایش پیدا کرد.

برچسب ها:
ابتکار حجاب
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار