آخرین اخبار:
کد خبر:۶۷۲۰۲۷
گزارش/

کمتر از ۱۰ درصد دانشجویان کشاورزی خراسان شمالی مشغول به کار می‌شوند/ در حوزه جمعیت دانشجویی رشد خطرناکی داشتیم

خراسان شمالی با دارا بودن ظرفیت های بالقوه هم در حوزه کشاورزی و دامداری و گردشگری نتوانسته آن طور که باید به مقوله اشتغال جوانان خود بپردازد و ...

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-کیانوش رضایی؛ معضل بیکاری یکی از بزرگترین چالش هایی است که امروزه پیش روی جوانان قرار گرفته و تمام مقتضیات زندگی از قبیل ازدواج، مسکن، معیشت، ادامه زندگی و در کل همه چیز به داشتن شغلی آبرومند و کسب درآمد گره خورده است.

این موضوع زمانی مقرنج می شود که بخش اعظم بیکاران را جوانان تحصیل کرده تشکیل دهند؛ جوانانی که به امید یافتن شغلی برحسب تخصص و مدرک دانشگاهی خود پا در عرصه جامعه گذاشته و روز به روز امید آنان کمرنگ تر می شود.

استان خراسان شمالی با دارا بودن ظرفیت های بالقوه هم در حوزه کشاورزی و دامداری و هم در حوزه گردشگری نتوانسته آنطور که باید به مقوله اشتغال جوانان خود بپردازد و پس از صحبت با چندی از جوانان این استان، دریافتیم که تنها راه برون رفت از معضل بیکاری در خراسان شمالی این است که جوانان این استان نگاه خود را از سمت دولت برداشته و فقط خودشان فکری به حال خودشان بکنند.

5فروردین/

۲ مبحث گردشگری و کشاورزی می‌تواند موجب کارآفرینی شود

مسعود مرواری، معاون فرهنگی بسیج دانشجویی استان خراسان شمالی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص بحث اشتغال در این استان گفت: متاسفانه به جز دانشگاه بجنورد که اکثر دانشجویان آن غیربومی هستند، مابقی دانشگاه‌ها در این استان فقط به فکر جذب دانشجو هستند.

مرواری با بیان اینکه در دانشگاه‌هایی مانند دانشگاه پیام نور و سایر دانشگاه‌های غیرانتفاعی کیفیت آموزش بسیار پایین آمده است، افزود: مدرک گرایی در دانشگاه هدف دانشجویان است و آنگونه که باید به بحث علمی اهمیت نمی‌دهند.

معاون فرهنگی بسیج دانشجویی استان خراسان شمالی خاطرنشان کرد: دوری دانشجویان از مباحث علمی و دوری از فضای تولید فکر باعث شده خلاقیتی نیز وجود نداشته باشد که بخواهند از آن در راستای کارآفرینی و بازار کار استفاده کنند.

وی ادامه داد: استان خراسان شمالی در بحث اشتغال دانشجویان و فارغ التحصیلان و افراد تحصیل کرده دارای مشکلات زیادی است و آنچه مشهود است، این است که در برنامه‌ها و چشم انداز استان خراسان شمالی فکری به حال دانشجویان نشده است و جوانان این استان پس از فارغ التحصیلی درگیر دغدغه اشتغال هستند.
در برنامه‌ها و چشم انداز استان خراسان شمالی فکری به حال دانشجویان نشده است و جوانان این استان پس از فارغ التحصیلی درگیر دغدغه اشتغال هستند


مرواری با اشاره به اینکه شعار پیوند صنعت و دانشگاه بسیار مغفول مانده است، اظهار داشت: هیچگونه فضای علمی و فضای تحقیقاتی ایجاد نشده و کاری که باید نشان دهنده این امر باشد صورت نگرفته است.

معاون فرهنگی بسیج دانشجویی استان خراسان شمالی تصریح کرد: دغدغه اشتغال حتی در بین دانشجویان غیربومی وجود دارد و آنان پس از فارغ التحصیلی و بازگشت به شهرشان با این موضوع دست به گریبان هستند.

وی با بیان اینکه دانشگاه‌های مادر استان بیشتر به موضوع ساخت و ساز و شرایط دانشگاهی خود اهمیت می‌دهند و از هدف اصلی دانشگاه که مکان تولید علم و فرهنگ است غافل مانده‌اند، گفت: استان خراسان شمالی در ۲ مبحث گردشگری و کشاورزی می‌تواند بسیار تاثیرگذار باشد که به هیچکدام از این موارد اهمیت داده نشده است.

مرواری خاطرنشان کرد: اگر به این دو موضوع پرداخته شود و افراد صاحب فکر و ایده میدان را خالی نکنند، می‌شود کار‌های بزرگی انجام داد و در این استان کارفرینی خوبی صورت داد.

معاون فرهنگی بسیج دانشجویی استان خراسان شمالی با بیان اینکه پرواضح است که اطمینان شغلی در استان خراسان شمالی وجود ندارد، ادامه داد: دانشجویان این استان نمی‌دانند بعد اتمام درس می‌خواهند چه کنند و چون حرکت انقلابی در این استان صورت نگرفته است بیکاری دانشجویان بسیار مشخص است و باید فکری به حال اشتغال جوانان این استان کرد.
 
کمتر از ۱۰ درصد دانشجویان کشاورزی خراسان شمالی در این رشته مشغول به کار می‌شوند
 
پوریا سرداریان، مسئول بررسی و تحلیل بسیج دانشجویی خراسان شمالی در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص معضل بیکاری در این استان با اشاره به صحبتی از مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: ۹۵ هزار فارغ‌التحصیل دانشگاهی در خراسان شمالی وجود دارد که قریب به ۴۵ درصد این افراد غیرفعال هستند و هیچ انگیزه، اراده و رغبتی برای ایجاد اشتغال و فضای اقتصادی و معیشتی ندارند.

سرداریان با بیان اینکه وقت آن رسیده تا جریان دانشجویی نسبت به تناسب رشته و تعداد دانشجو‌های دانشگاه‌های استان با ظرفیت‌های بومی، دست به بررسی تخصصی و مطالبه گری بزند، افزود: این استان بعد از تقسیم بندی که پس از سفر مقام معظم رهبری صورت گرفت به سه حوزه جدی باید ورود پیدا کند.

مسئول بررسی و تحلیل بسیج دانشجویی خراسان شمالی به ترتیب اولویت، حوزه کشاوری، حوزه گردشگری و سپس صنعت را مواردی دانست که مسئولین استانی باید به آن ورود کنند و تصریح کرد: با وجود اینکه اولویت استان خراسان شمالی باید حوزه کشاورزی باشد، اما طی تحقیقی چندی پیش در این خصوص صورت گرفت کمتر از ۱۰ درصد دانشجویان رشته کشاورزی بعد از فارغ التحصیلی به موضوع ورود می‌کنند.

وی با بیان اینکه در این استان ۳ دانشگاه از جمله دانشکده کشاورزی شیروان، دانشگاه پیام نور و دانشگاه آزاد به رشته کشاورزی می‌پردازند تصریح کرد: دانشگاه آزاد وظعیت خوبی در این حوزه ندارد، دانشگاه دولتی دولتی که اصلا رشته کشاورزی ندارد و فصل مشترک تمام این دانشگاه‌ها در این است که کمتر از ۱۰ درصد دانشجویان رشته کشاورزی پس از فارغ التحصیلی به این رشته می‌پردازند.
 
5فروردین/

سرداریان اظهار داشت: چندی پیش با مشارکت تعدادی از مسئولین جلسه‌ای در راستای مطالبه مبحث کشاورزی برگزار کردیم، اما گیر اصلی فضای استانی در راستای کارآفرینی سفر‌های مسئولین استانی به سفر‌های خارج از کشور است.

مسئول بررسی و تحلیل بسیج دانشجویی خراسان شمالی با بیان اینکه هیات‌هایی از استانداری به سفر‌های آلمان و فرانسه و... سفر می‌کنند و به تبع هیات‌های خارجی که به استان خراسان شمالی سفر می‌آیند، گفت: ظرفیت‌های بالای استان مانند کشاورزی، دامپروری و انرژی‌های نو و... یکی یکی به شرکت‌های خارجی واگذار خواهد شد و این استان گویا به حیاط خلوت تولیدی شرکت‌های اروپایی تبدیل خواهد شد.

وی ادامه داد: از اسفند سال گذشته که سفر‌های خارجی مسئولین استان شروع شد ما نیز در این زمینه ورود کرده و بحث‌های زیادی انجام دادیم و نشست‌ها و جلسات مطالبه گری پر چالشی برگزار کردیم.

سرداریان در پایان با اشاره به اینکه ۵ درصد خوراک گوشت مرغوب کشور توسط دام عشایر خراسان شمالی تولید می‌شود، افزود: به دنبال سفر یک هیات نیوزلندی به استان خراسان شمالی مقرر شده تا بخضی از کار‌های حوزه دام به این کشور واگذار شود در حالی که افراد با استعداد زیادی در استان داریم که در این زمینه کار کرده و به شدت پیگیر انجام این کار به صورت پایلوت در استان بوده است.
 
سال‌های اخیر در حوزه جمعیت دانشجویی خراسان‌شمالی رشد خطرناکی داشتیم
 
پوریا خاکستری کارآفرین حوزه دام استان خراسان شمالی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو گفت: استان خراسان شمالی به واسطه اقلیم و شرایط جغرافیایی که در کشور دارد یک استان اساسا کشاورزی و دامداری است.

خاکستری با اشاره به اینکه استان خراسان شمالی چیز خاصی برای گردشگری به صورت ویژه ندارد و نمی‌تواند با دو استان همجوار خودش در این مقوله رقابت کند، افزود: در بحث صنعت نیز این استان شرایط حمل و نقلی و تجاری فروش صنعت را ندارد لذا صنعت در این استان هیچگاه موفق نبوده است.

کارآفرین حوزه دام استان خراسان شمالی تصریح کرد: با وجود اینکه صنایع مادر در استان داریم، اما هیچگاه نتوانستند آنطور که باید در گردش اقتصاد استان تاثیرگذار باشند.

وی با اشاره به اینکه خراسان شمالی از ابتدا در اسناد توسعه و اسناد بودجه بندی ملی همواره بودجه اش بر محور کشاورزی نوشته شده است، افزود: سال ۹۶ نیز چنین بود و بودجه استان بر اساس محور کشاورزی نوشته شد و این چیزیست که ثابت می‌کند در سالیان متمادی هر کارشناسی با هر سطح سوادی وقتی استان خراسان شمالی را بررسی دقیق کرده به این موضوع تاکیید داشته است.

خاکستری ادامه داد: جز استان‌هایی هستیم که بیشترین جمعیت روستایی را داریم و این باعث می‌شود پتانسیل مولد روستایی در استان خراسان شمالی وجود داشته باشد.

کارآفرین حوزه دام استان خراسان شمالی با بیان اینکه نگاه ملی به استان ما نگاه در حوزه کشاورزی است، تصریح کرد: متاسفانه در این استان مسئولین خراسان شمالی از زمانی که استان مستقل شده است نگاهشان چیز دیگریست و بعضی بدون پشتوانه مطالعاتی طرح گردشگری را مطرح کرده اند.
 
5فروردین/

وی خاطرنشان کرد: مباحث غیرکارشناسی مطرح شده با استعداد استان و اسناد نگاه ملی همخوانی ندارد و در واقع این استان قفل شده است و از نظر اقتصادی و توسعه‌ای گامی پیش نرفته است.

خاکستری با اشاره به اینکه نخبگان ما در یک سردرگمی به سر می‌برند افزود: علت این است که ریشه مطالعاتی وجود ندارد و فردی که در حوزه اقتصاد و توسعه استان سخنرانی می‌کند اصلا در عمرش حتی اقتصاد نخوانده است و حتی با استعداد‌های استان آشنا نیست.

کارآفرین حوزه دام استان خراسان شمالی ادامه داد: با توجه به اینکه در سال‌های اخیر به طرز وحشتناک و خطرناکی در حوزه جمعیت دانشجویی رشد داشتیم، مدرک گرایی باب شده است و جوانان ما فکر می‌کنند که باید از دانشگاه مدرک بگیرند و دولت برای آنان کار ایجاد کند ک. این خودش یک بحران جدی است.

وی با بیان اینکه خلاقیت، خودمحوری و خوداشتغالی در بین جوانان از بین رفته است، تصریح کرد: هیچ دانشجویی فکر نمیکند باید درس بخوانم و از نتیجه تحصیلم برای خودم شغلی را ایجاد کنم و همه منتظرند تا دولت به آنان رسیدگی کند.

خاکستری با اشاره به اینکه بهترین حوزه کشت گیاهان دارویی در این استان قرار دارد و ۹۰ درصد مصرف گیاهان دارویی از خراسان شمالی تامین می‌شود، حوزه دامداری بسیار مطلوب است و بهترین کیفیت گوشت گوساله و لبنیات در کشور را داریم، اظهار داشت: باید دانشجو را به حد فکری برسانیم که خودت می‌توانی اشتغال زایی بکنی و آشنایش کنیم با اینکه استان خراسان شمالی چه پتانسیل قدرتمندی در حوزه کشاورزی دارد.
۹۰ درصد مصرف گیاهان دارویی از خراسان شمالی تامین می‌شود


کارآفرین حوزه دام استان خراسان شمالی تصریح کرد: همه این موارد چیزهاییست که مغفول مانده و کسی که مسئولیتش را بر عهده دارد اقدام نمی‌کند و متاسفانه بقیه مردم و دانشجویان در جریان این موضوع نیستند که بخواهد اقدامی کنند.

وی با بیان اینکه جوان دانشجوی ما پس از فارغ التحصیلی باید به این فکر باشد که کشور دیگر ظرفیت پذیرش نیروی دولتی ندارد، گفت: اشتغال زایی باید خودمحور باشد و تحقیقات حوزه کشاورزی بسیار گسترده است و بسیار لازم داریم تا در حوزه دامداری فعالیت تحقیقاتی انجام شود.

خاکستری عنوان کرد: جوان و دانشجوی ما باید امروز به این نتیجه برسد که می‌تواند با کار علمی و به روز خیلی بیشتر از اجدادش برداشت محصول داشته باشد در کنار اینکه شم تجاری خودش را نیز به کار بیندازد و علاوه بر تولید محصول بتواند بازار هدف را نیز شناسایی کند.

کارآفرین حوزه دام استان خراسان شمالی در پایان با اشاره به اینکه مسئولین باید از خواب بیدار شوند و بفهمند که محور توسعه استان کشاورزی و دامداری است، افزود: بودجه و کمک‌ها باید در این راستا قرار بگیرد و از تولید تا فروش را حمایت کنند.
 
حال اگر دانشجویان و جوانان استان خراسان شمالی فکری به حال خود نکنند و با ورود به حوزه کشاورزی و کارآفرینی از معضل بیکاری رهایی پیدا نکنند، قطعا وضعیت خوبی در پیش روی آنان نخواهد بود و روز به روز بر مشکلات آنان افزوده خواهد شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار