قائم مقام وزیرعلوم گفت: اگر میخواهیم دانشگاه کارآفرین داشته باشیم باید درباره افزایش مهارت دانشجویان کارشناسی و فراهم کردن شرایط برای حمایت از ایدههای آنها برنامه ریزی کنیم.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عبدالرضا باقری قائم مقام وزیرعلوم و رئیس مرکز هیاتهای امنا وهیئت ممیزه مرکزی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در آیین معارفه "جبارعلی ذاکری" به عنوان سرپرست دانشگاه علم و صنعت ایران و تقدیر از خدمات برخورداری، رئیس سابق این دانشگاه، در سخنانی از برخورداری به عنوان سرمایه اجتماعی دانشگاه و فردی با تجربه مدیریتی موفق طولانی نام برد.
وی با اشاره به ویژگیهای بارز برخورداری ازجمله قانونمداری و قاعده مندی، حسن خلق، مدارا، مردمداری و صبوری، گفت: در کنار همه این خصوصیات ممتاز، سابقه و تجربه ۵۰ سال فعالیت و مدیریت ایشان در آموزش عالی کشور از ایشان یک شخصیت ممتاز و الگو ساخته است.
دکتر باقری اظهار امیدواری کرد در فرصتی مناسب، مراسمی در خور شان دکتر برخورداری برای تقدیر از زحمات و خدمات ایشان برگزار شود.
قائم مقام وزیرعلوم گفت: از سیاستهای وزارت علوم در دوران جدید، پرهیز از تنشهایی است که با ذات وزارت منافات دارد واگر بخواهیم به عنوان وزارت، متولی آموزش، پژوهش، فناوری و توسعه علمی باشیم لازمه اش آرامش دانشگاه و پرهیز از تنشها و حاشیههایی است که دانشگاه را از متن دور میکند.
وی افزود: البته معنای این حرف این نیست که حرفی گفته نشود. دانشگاه محل نقد و اظهار نظر است، ولی طبیعتاً حاشیه سازی آن را از اهدافش دور میکند.
رئیس مرکز هیاتهای امنا و هیئت ممیزه مرکزی وزارت علوم، با اشاره به سیاست جوانگرایی اشاره و از دکتر ذاکری، سرپرست جدید دانشگاه علم و صنعت ایران، به عنوان شخصیتی دانشگاهی، با انگیزه و دغدغهمند توسعه همکاری دانشگاه با صنعت نام برد و اظهار امیدواری کرد با کمک همه اعضای دانشگاه، وی نیز بتواند راهی که دانشگاه تاکنون پیموده را ادامه دهد.
باقری با بیان اینکه دکتر برخورداری مدیری است که همواره فرا جناحی و در چارچوب منافع ملی کار کرده است، گفت: امروز نیاز داریم همه اختلاف سلایق و آرا را برای وحدت ملی کنار بگذاریم و با همین روحیه فعالیت کنیم.
وی با اشاره به موضوع اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی، توجه به مسئولیت اجتماعی استادان و افزایش مهارت دانشجویان کارشناسی، بر لزوم توجه به افزایش و بهبود تعاملات علمی بین المللی و ارتباط صنعت و دانشگاه تاکید کرد.
قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: باید به تدریج کارهای اجرایی وزارت را به دانشگاهها بسپاریم و نقش حمایت، هدایت و ارزیابی با وزارت علوم باشد. یعنی همه آنچه باید در بخش آموزش عالی کشور اتفاق بیفتد در صحنه دانشگاه و گروههای آموزشی است.
وی تصریح کرد: معجزهای جز به دست انسانهای دلسوز و فکور و برنامه ریز، اتفاق نمیافتد و اظهار امیدواری کرد نقش پررنگ دانشگاهها بیش از پیش فعال شود.
قائم مقام وزیر و رئیس مرکز هیاتهای امنا وهیئت ممیزه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پایان با تشکر از رئیس و هیات رییسه دانشگاه علم و صنعت ایران، برای دکتر ذاکری، آرزوی توفیق و برای برخورداری آرزوی سلامت و موفقیت کرد و گفت: همدلی، هم فکری، هم نظری و همراهی با هم نیاز امروز ماست تا مدیریت دانشگاه بتواند دانشگاه را چند پله ارتقا دهد.
در ادامه این آیین، دکتر برخورداری، رئیس سابق دانشگاه علم و صنعت ایران در سخنانی گفت: دانشگاه مجموعهای از استادان، دانشجویان و کارکنان است و آنچه از دانشگاه بیرون میآید، برآیند عملکرد کل افراد این مجموعه است و ما تنها وظیفه داریم سعی کنیم این جمع را منسجمتر نگه داریم که بهتر عمل کند.