متخصص کلیه و مجاری ادراری با اشاره به دلایل ابتلا به سرطان مثانه، گفت: سیستوسکوپی، نمونه برداری، سیتولوژی ادارار و آزمایش های تصویربرداری از روش های تشخیصی سرطان مثانه است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سلمان اسلامی متخصص کلیه و مجاری ادراری، در ارتباط با سرطان مثانه گفت: وجود خون در ادرار از نشانههای خطر ابتلا به سرطان مثانه است همچنین تکرر و سوزش ادرار، کمر درد و درد لگن از دیگر علائم خطر ابتلا به این سرطان به شمار میرود.
وی گفت: همیشه دلیل بروز سرطان مثانه مشخص نیست، ولی سرطان مثانه با سیگار کشیدن، عفونتهای انگلی، پرتو درمانی و قرارگیری در معرض مواد شیمیایی مرتبط است همچنین سرطان مثانه زمانی رخ میدهد که سلولهای مثانه شروع به رشد غیر عادی میکنند.
متخصص کلیه و مجاری ادراری بیان داشت: این سلولها به جای اینکه مانند گذشته رشد کرده و تقسیم شوند، دچار جهشهایی شده که باعث رشد خارج از کنترل و عدم مرگ آنها میشود. این سلولهای غیر عادی یک تومور را تشکیل میدهند. همچنین احتمال ابتلا به سرطان مثانه در مردان بیشتر از زنان است.
اسلامی با اشاره به اینکه قرارگیری در معرض برخی مواد شیمیایی خطر ابتلا به سرطان مثانه را افزایش میدهد گفت: کلیهها نقش کلیدی در تصفیه مواد شیمیایی مضر از جریان خون و انتقال آنها به مثانه را دارند که مواد شیمیایی مرتبط با خطر سرطان مثانه شامل آرسنیک و مواد شیمیایی مورد استفاده در تولید رنگها، لاستیک، چرم، منسوجات و محصولات رنگی هستند.
وی درخصوص سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان گفت: افرادی که قبلاً سرطان مثانه داشتهاند، احتمال ابتلای مجدد آنها بیشتر است همچنین در صورتی که یک یا چند نفر از بستگان سابقه ابتلا به سرطان مثانه را داشته باشند، خطر ابتلا به این بیماری در فرد نیز بیشتر است، هرچند احتمال وقوع سرطان مثانه در بین اعضای خانواده نادر است.
متخصص کلیه و مجاری ادراری گفت: سیستوسکوپی، نمونه برداری، سیتولوژی ادارار و آزمایشهای تصویربرداری از روشهای تشخیصی سرطان مثانه هستند. پزشک معالج بر اساس صلاحدید و استفاده از روشهای مورد نظر، نسبت به شناسایی مرحله سرطان اقدام میکند.
وی اضافه کرد: پس از تشخیص، براساس درجه بندی سرطان با توجه به اینکه سرطان در مراحل اولیه یا پیشرفته باشد، درمان لازم انجام میشود.