سخنگوی وزارت بهداشت توضیحاتی در ارتباط با سلامت مردان،سقوط هواپیمای آسمان، اهدای خون در روزهای سرد و کاهش پرداختی از جیب مردم با اجرای طرح تحول ارائه داد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، ایرج حریرچی در نشست خبری با اشاره به سقوط هواپیمای روز گذشته شرکت هوایی آسمان در منطقه سمیرم اظهار داشت: متأسفانه در این هواپیما تعداد زیادی از همکاران ما حضور داشتند که اکثرشان جهت خدمترسانی اعزام شدند.
وی افزود: شاپور یاریپور به همراه همسر و فرزندش، فاطمه دالوندی دانشجوی پزشکی ورودی 95، مژگان نظری دانشجوی دکترای فیزیولژوی، و دکتر کردی دکترای روانشناسی که مهمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج بود.
وی افزود: سکینه کاظمی پرستار بیمارستان امام سجاد، علیرضا جامعی دانشجوی علوم پزشکی تهران و نرگس خوبانی به همراه دو فرزندش که خانواده دکتر عبدالهادی دانشی جراح مغز و اعصاب بودند نیز در شمار کشته شدگان هستند.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: نیروهای ما در منطقه با بالگرد چندین بار محدوده را بررسی کرده ولی به دلیل برودت هوا و شرایط جوی به نتیجه نرسیدهاند. همچنین در حال حاضر 40 آمبولانس و 100 امدادگر همچنین یک اتوبوس آمبولانس در منطقه حضور داشته و اقدامات لازم را انجام میدهند.
* فراخوان مردم برای اهدای خون
حریرچی به موضوع تغییرات فصل و کاهش دمای هوا اشاره کرد و افزود: وقوع بارشها و افزایش ترافیک در شهرهای بزرگ سبب شده که اهدای خون کاهش یابد و این مسئله بیماران نیازمند خون را دچار چالش خواهد کرد.
حریرچی گفت: اهداکنندگان فصلی و مستمر جهت اهدای خون در این شرایط به پایگاههای مربوطه مراجعه کنند.
* کاهش پرداختی از جیب مردم با اجرای طرح تحول
سخنگوی وزارت بهداشت به موضوع نرخ دلار اشاره کرد و بیان داشت: دو نوع دلار به صورت آزاد و بینالمللی (ppp) وجود دارد که دلار آزاد تابع سیاستهای کشورها در صادرات و واردات بوده و دلار بینالمللی قدرت خرید را برای کشورهای مختلف برابر میکند.
وی افزود: درآمد ناخالص ملی کشور ما براساس دلارppp)66) بوده و این مسئله در سیاستگزاریها برای ما مهم است.
وی بیان داشت: طی سه سال گذشته براساس آمار بانک جهانی درآمد سرانه با رشد اقتصادی در سال 95 به صورت قابل توجه افزایش یافته است.
سخنگوی وزارت بهداشت عنوان کرد: سرانه پرداختی از جیب خانوار به دلار بینالمللی نیز کاهش یافته است و این در حالی بوده که گفته میشود پرداختی از جیب مردم کاهش ولی خالص پرداختی افزایش یافته است.
وی افزود: ولی پرداختی از جیب مردم با دلار بینالمللی کمتر شده و در سال 91 و 92 هزینهها در حوزه بهداشت و درمان کاهش یافته است که این مسئله به صورتی بوده که اگر مردم در تأمین نیازهای غذایی و مسکن دچار مشکل باشند از هزینههای دیگر همچون حوزه بهداشت و درمان میکاهند.
حریرچی تصریح کرد: در سال 91 و 92 به قیمت ثابت، هزینههای مردم کاهش یافته و در سایر موارد افزایش در کل سالها خیلی قابل توجه نیست.
* نیمی از مردان دچار چاقی و اضافه وزن
حریرچی در مورد سلامت مردان که از اول اسفند آغاز میشود اظهار داشت: 3 درصد مردان ایرانی فقط هیچ عامل خطری در شیوه زندگی ندارند و نیمی از مردان دچار چاقی و اضافه وزن هستند، همچنین چاقی شکمی مردان بیشتر از زنان است.
وی افزود: 89 درصد مردان الگوی نامناسب تغذیهای داشته و 5 بار مصرف میوه و سبزیجات را به صورت روزانه ندارند. همچنین 31 درصد فعالیت بدنی نامناسب داشته، 20 درصد روزانه سیگار میکشند، 13 درصد قند خون بالا دارند و 25 درصد نیز کلسترول بیش از حد طبیعی را دارا هستند.
* مردان در تصادفات دو برابر زنان کشته میشوند
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه مردان دو برابر بیشتر از زنان به دلیل حوادث رانندگی فوت میکنند و سه چهارم فوت حوادث مربوط به این افراد است، گفت: 90 درصد موارد مرگ و میر ناشی از جنگ، نزاع و درگیری مربوط به مردان بوده و 50 تا 74 سالگی احتمال مرگ زنان 30 درصد و برای مردان 40 درصد است.
وی گفت:در 67 فاکتور تهدیدکننده سلامت، 60 مورد آن در مردان بیشتر است و 37 سرطان شایع 32 مورد آن در مردان بیشتر به وقوع میپیوندد.
حریرچی عنوان کرد: 95 درصد حوادث شغلی منجر به مرگ در مردان بوده و 76 درصد حوادث غیر منجر به مرگ نیز در همین افراد است.
* برق 7 برابر بیشتر مردان را میگیرد
سخنگوی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: مرگ ناشی از استعمال سیگار در مردان سه برابر زنان، سوختگی آنها 4.7 برابر زنان بوده و برق 7 برابر و غرقشدگی 6 برابر بیشتر جان مردان را میگیرد.
وی افزود: مسمومیت ناشی از منواکسیدکربن در مردان 3 برابر بیشتر از زنان بوده و مردان به طورکلی کمتر به پزشک مراجعه میکنند.