کد خبر:۶۷۸۵۴۶
حریرچی در نشست خبری:

قیمت دارو با نوسانات ارزی تغییری نکرده است/ بالغ بر ۶ درصد از بانوان در کشور اختلال روانپزشکی دارند

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: قیمت هیچ دارویی در حال حاضر تغییر پیدا نکرده است و هیچ دارویی نیز طی ۲۰ روز تا ۱ ماه اخیر با پروفورم‌های جدید وارد نشده است که ...

 به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، ایرج حریرچی روز دوشنبه در نشست خبری با خبرنگاران گفت: در مجموع ۶ / ۲۷ درصد از بانوان و ۴ / ۱۹ درصد مردان دچار اختلال روانپزشکی در کشور هستند و به طور میانگین از هر چهار نفر در گروه سنی ١٥ سال به بالا، یک نفر دچار یک اختلال روانپزشکی در حد ضعیف، متوسط تا شدید است.

سخنگوی وزارت بهداشت، ادامه داد:، ولی احتمال وجود یک اختلال روانپزشکی در طول عمر از ١٨ تا ٣٦ درصد متغیر است، البته شیوع این اختلالات در استان‌ها ۸ / ۱۲ درصد تا ۳ / ۳۶ درصد است.

حریرچی با بیان اینکه این مطالعات در طول یکسال از ٣٦ هزار نفر تحقیق شده است، ادامه داد: با افزایش سن مشکلات روانی نیز افزایش می‌یابد؛ البته بیشترین میزان اختلال روانی در میان افراد ٦٥ ساله مشاهده می‌شود.

**بالاترین اختلالات روانی در بی سوادان است

وی با بیان اینکه افزایش میزان سواد در کاهش این اختلالات تاثیر زیادی دارد؛ اظهار داشت: بالاترین اختلالات روانی در بی سوادان است و میزان اختلالات روانی در شهر‌ها بیشتر از روستا‌ها و در میان همسران از دست رفته هم این اختلال روانی بیشتر است.

وی درباره سلامت روان در جامعه اظهار کرد: اختلالات روان به دلایل فیزیکی، ژنتیکی، فردی، اجتماعی و دیگر دلایل به وجود می‌آید، اما سلامت روان بیش از اینکه یک موضوع فردی باشد یک موضوع اجتماعی است.

حریرچی ادامه داد: برای بیماران روانی ملاک‌های مختلفی وجود دارد مانند رفتار‌های غیرانطباقی، پریشانی شخصی، اختلال در کارکرد اجتماعی، البته سلامت روان با رفتار و تفکر افراد بستگی دارد.

وی تصریح کرد: عوامل مخاطره انگیز بر سلامت روان، زمینه‌های ژنتیکی و خانوادگی، حوادث و سوانح، بیماری‌های جسمی مانند سرطان هاست، پرخاشگری افراد، وضعیت اقتصادی، فقر و حتی محیط نیز اثر مضر بر سلامت روان دارد.

حریرچی ادامه داد: بار بیماری‌ها (سال‌های از دست رفته عمر بر اثر ناتوانی) در مجموع در بیماری‌های روانی و اعتیاد بعد از بیماری‌های قلبی و عروقی رتبه دوم را دارد.

حریرچی خاطرنشان کرد: متاسفانه بار بیماری‌های روانی و اعتیاد در کشور از رتبه هشت به ۲ رسیده است و پیش بینی می‌شود میزان افسردگی تا سال ٢٠٣٠ در دنیا، رتبه دوم بار بیماری‌ها را داشته باشد.

وی افسردگی و اضطراب را دو عامل اصلی در سال‌های از دست رفته عمر به دلیل ناتوانی بیان و اظهار کرد: افرادی که به طور تکرار شونده اخبار منفی را بیشتر می‌شنوند، استرس زیادی دارند. سخنگوی وزارت بهداشت افزود: براساس یک تحقیق و ارزیابی تاثیر اخبار منفی، خنثی و مثبت روی افراد، تاثیر خبر منفی بر نگرانی شخصی افراد بیشتر است.

وی ادامه داد: بیماری‌های روانی خیلی شدید، یک موضوع مهم است و متاسفانه خیلی از افراد این افراد را یک انگ (برچسب) می‌دانند و برای مراجعه به پزشک دچار مشکل می‌دانند که در این خصوص باید انگ زدایی شود.

حریرچی، تامین حداقل نیاز‌های اقتصادی و کاهش اختلافات خانوادگی، انگ زدایی، ارتقای سطح نشاط اجتماعی، فراهم کردن زمینه مشارکت مردم در فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی، استفاده از رنگ‌های شاد در فضای شهری، توسعه فضای سبز، تغییر تحول در نظام آموزشی، مدیریت هدفمند اخبار و اطلاع رسانی و تامین امنیت شغلی را از راهکار‌های کاهش مشکلات در اختلالات روانی دانست.

وی خاطرنشان کرد: خیلی از افراد در شهر‌های بزرگ، روزانه ٢ ساعت از زندگی شان را در ترافیک بسر می‌برند، این موضوع هم روی سلامت مردم تاثیر منفی دارد.

ایرج حریرچی در پاسخ به سوالی درباره واگذاری برخی از وظایف سازمان غذا و دارو به سازمان استاندارد گفت: استاندارد‌هایی که بر عهده وزارت بهداشت بوده هنوز برقرار است. در مورد تجهیزات پزشکی نیز درخواست شده که نظارت‌های بیشتری انجام شود. نقش وزارت بهداشت در مورد محصولات غذایی بسته‌بندی شده است. تلاش همه مجموعه این است که استاندارد نظارتی بالا برود. البته مهم این است که نظارت‌های شخصی و مکانیزم‌های خود کنترلی ارائه کنندگان را بالا ببریم.

وی افزود: نمی‌توان برای همه رستوران‌ها و آشپزخانه‌ها ناظر مقیم گذاشت. زیرا بسیار پرهزینه است و روش درستی نیست. باید با ارتقای فرهنگی، این نظارت‌ها را نیز تقویت کنیم.

***وضعیت بهداشتی و درمانی مناطق زلزله زده

سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه در پاسخ به سوالی درباره مشکلات و بیماری‌های احتمالی در مناطق زلزله زده اظهار کرد: برخی بیماری‌ها در مناطق زلزله زده جزو بیماری‌های نسبتا بومی هستند. در این مناطق عقرب گزیدگی و مار گزیدگی حتی قبل از زلزله نیز وجود داشته است. یکی از عوامل شیوع بیماری سالک در زیر نخاله‌های ساختمان جمع می‌شود و وقتی در آب و فاضلاب دچار مشکل باشیم، بیماری‌های گوارشی نیز به وجود می‌آید.

وی ادامه داد: با تذکرات جدی که انجام شد اقدامات خوبی طی یک ماه گذشته انجام شده و باید انجام بگیرد. افزایش غیرعادی بیماری در مناطق زلزله زده وجود ندارد.

قیمت هیچ دارویی تغییر پیدا نکرده است

حریرچی در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سوالی درباره شبهاتی درباره افزایش قیمت دارو برای بیماران خاص اظهار کرد: قیمت هیچ دارویی در حال حاضر تغییر پیدا نکرده است و هیچ دارویی نیز طی ۲۰ روز تا ۱ ماه اخیر با پروفورم‌های جدید وارد نشده که شامل تغییر قیمت شود. همان‌طور که معاون اول رییس جمهور نیز گفت، در مورد دارو هیچ تغییر قیمتی رخ نخواهد داد.

وی افزود: طی جلساتی که برگزار می‌کنیم، همه مسئولین قول می‌دهند که ارز مورد نیاز دارو را که ارز مبادله‌ای است به قیمت سابق تامین کنند و مابه‌التفاوت را بانک مرکزی بدهد. در مورد ملزومات مصرفی و تجهیزات پزشکی نیز قسمتی با ارز مبادله‌ای وارد می‌شود که آن را نیز مانند دارو تامین کنند.

سخنگوی وزارت بهداشت با بیان این‌که سامانه ۱۹۰ برای نظارت بر این کار به طرز بسیار فعالی مشغول است، گفت: قیمت دارو فعلا هیچ تغییری پیدا نکرده و مسئولین ارشد دولت نیز قول دادند که هیچ تغییری در این زمینه به وجود نخواهد آمد. مردم هر تغییر قیمتی که رخ داده را به سامانه ۱۹۰ اعلام کنند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار