کد خبر:۶۶۹۵۱۸
حریرچی تشریح کرد

نقش مکمل‌های غذایی در زندگی ایرانی‌ها/ سوالی که پزشکان از بیماران نمی‌پرسند

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: مکمل‌های ایرانی که در بازار وجود دارد مطابق با استاندارد و نیاز افراد ایرانی تهیه و تولید شده و نیازی به مصرف مکمل‌های خارجی ...

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، ایرج حریرچی٬ سخنگوی وزارت بهداشت در شصت وششمین نشست خبری با حضور خبرنگاران درباره مکمل‌ها گفت: مکمل‌ها تعریف مشخصی دارد و طی دهه‌های اخیر در دنیا مطرح شده است. مکمل‌ها فرآورده‌های ساخته شده‌ای هستند که به صورت قرص٬ شربت٬ کپسول و ... ارائه می‌شوند.

وی افزود: مکمل‌ها برای رفع کمبود‌های تغذیه‌ای زندگی افراد استفاده می‌شوند. این‌ها دارو نیستند و نباید به عنوان دارو استفاده شوند. مصرف مکمل‌ها می‌تواند برای سلامت افراد هم مفید باشد و هم خطراتی به همراه داشته باشد و گاهی خطرات مصرف آن‌ها برای افراد بسیار جدی است.
وی ادامه داد: مکمل‌ها شامل ویتامین‌ها٬ املاح معدنی مثل کلسیم و ... و مواد گیاهی هستند. در برنامه غذایی دو اصل مهم تنوع و تعادل باید رعایت شود و باید در نظر داشته باشیم که نباید فکر کنیم ارزش تغذیه‌ای غذا‌ها به قیمت آن‌هاست. در زندگی امروزی و در بعضی از سنین حتما باید از مکمل‌ها استفاده شود.

حریرچی تصریح کرد: در کودکی از شش ماهگی تا دو سالگی٬ در نوجوانی و دوران بلوغ و در دوران بارداری و شیردهی حتما باید از مکمل‌ها استفاده شود. همچنین باید گفت؛ ویتامین‌ها و مکمل‌ها را معمولا به صورت رایگان در مراکز بهداشتی و درمانی و گاهی در مدارس توسط وزارت بهداشت توزیع می‌شود. برای کودکان قطره مولتی ویتامین٬ قطره آهن از شش ماهگی تا پایان ۲۴ ماهگی٬ برای مادران باردار قرص آهن از هفته ۱۶ بارداری تا ماه سوم بعد از زایمان٬ قرص یا کپسول مولتی ویتامین مینرال٬ قرص اسید فولیک٬ قرص مکمل یدوفولیک و قرص آهن برای آهن‌یاری هفتگی دختران به صورت رایگان توزیع می‌شود.

وی افزود: به دلیل نوع تغذیه و مواد مصرفی و زندگی شهری و روستایی فعلی٬ تامین ویتامین D. برای افراد دچار مشکل شده و این موضوع نیاز به مصرف قرص ویتامین D. دارد. در اکثر مراکز بهداشتی و درمانی برای افراد ۶۰ سال به بالا قرص پرل ویتامین D. توزیع می‌شود و همچنین برای این سنین قرص کلسیم توصیه می‌شود.
وی گفت: اگر رعایت تنوع و تعادل در غذا‌ها وجود داشته باشد٬ نیازی به مصرف خودسرانه مکمل‌ها وجود ندارد و در اکثر موارد مصرفی فعلی ضرورتی وجود ندارد. الان مصرف امگا سه یا روغن ماهی رواج یافته٬ در حالی‌که اگر کسی هفته‌ای یک بار ماهی بخورد٬ میزان امگا سه بدن تامین می‌شود.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: مکمل‌های ایرانی که در بازار وجود دارد مطابق با استاندارد و نیاز افراد ایرانی تهیه و تولید شده و نیازی به مصرف مکمل‌های خارجی وجود ندارد. هر ایرانی به طور متوسط در سال ۲۰ هزار تومان مکمل مصرف می‌کند.

ایرج حریرچی، درباره مهم‌ترین سوالی که باید پزشکان از بیماران بپرسند، گفت:سوالی که پزشکان حتما باید در انتهای معاینه از بیماران بپرسند این است که آیا سوال دیگری دارید؟

وی ادامه داد: در برخی از ایالت‌های امریکا و دانشکده‌های پزشکی جهان این سوال اجباری است. اگر بیمار سوال کرد، دوباره باید این سوال از طرف پزشک تکرار شود و بیمار بدون سوال و ابهام باید خارج شود. همچنین باید در تظر داشت که مراحل معاینه در برخی از ایالت‌های امریکا و سوالاتی که شده باید مکتوب باشد و این یک اصل است.

وی گفت: در کشور‌های دیگر به معاینه یا ویزیت٬ اصطلاح مشاوره داده می‌شود و در امریکا و کشور‌های اروپای غربی٬ صحبت‌های بین پزشک و بیمار هم‌زمان تایپ می‌شود و یک نفر به صورت آنلاین این صحبت‌ها را تایپ می‌کند و بعد از اتمام صحبت‌ها٬ پرینت صحبت‌ها توسط دو طرف امضا می‌شود.

حریرچی در پاسخ به سوالی درباره ضرب و شتم پرستاران توسط همراهان بیمار در بیمارستان‌ها گفت: یکی از مشکلات جامعه ما در حال حاضر همین خشونت‌ها است و این مشکلات در بیمارستان‌ها نیز اتفاق می‌افتد. برخی خرده فرهنگ‌ها در بعضی استان‌ها به این شکل است که اگر کسی در بیمارستان بستری شده٬ همه افراد خانواده بیمار باید کنارش باشند و هرچه پرسنل بیمارستان می‌گویند نیازی به حضورشان نیست، قبول نمی‌کنند و این را نشانه وفاداری می‌دانند.

وی افزود: نظام ثبت برای این موارد و اتفاقات وجود دارد و این موارد هم در گزارش پرستاری و هم حراست ثبت می‌شود و پیگیری قانونی لازم نیز صورت می‌گیرد٬، اما باید موارد سبک و سنگین شود. در برخی موارد شخصی که مضروب شده می‌خواهد اتفاق اعلام عمومی شود٬ در حالی‌که ممکن است قبح شکنی یک اتفاق باعث رواج آن شود؛ بنابراین اعلام در رسانه به معنی رسیدگی و عدم اعلام در رسانه به معنی عدم رسیدگی نیست.

سخنگوی وزارت بهداشت اذعان داشت: قانون خاصی وجود دارد که اگر کسی به کادر درمان حمله و توهین کند٬ شرایط خاصی از لحاظ قانون حاکم است. بیمارستان‌ها مکلف هستند این اتفاقات را به جای قانونی اعلام کنند و بنا بر بزرگی حادثه این موضوع به جای مشخص اعلام می‌شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار