کد خبر:۶۸۵۰۰۰
در نشست خبری سخنگوی وزارت بهداشت مطرح شد

فعالیت غیرپزشک اصلی در مطب و بیمارستان خصوصی تخلف است/ مردم تخلفات دارویی را به ۱۹۰ اطلاع دهند

حریرچی در مورد فعالیت برخی افراد غیرپزشک اصلی در بعضی مطب‌ها و بیمارستان‌های خصوصی گفت: این مسئله تخلف واضح اخلاقی، علمی و قانونی است و به غیر از پزشک شامل مدیران، مسئولان و بخش فنی و اجرایی بیمارستان نیز می‌شود.
 به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، ایرج حریرچی سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری در ارتباط با موضوع اضافه وزن و چاقی اظهار داشت: این مسئله طی ۴۰ سال گذشته در کل دنیا سه برابر شده است واز ۴.۹ میلیارد نفر بالای ۱۸ سال، ۲ میلیارد نفر گرفتار ضافه وزن و چاقی‌اند.

وی افزود: ۴۰ سال پیش یک درصد از کودکان چاق بودند، ولی اکنون ۶ درصد دختران ۸ درصد پسران چاق هستند.

*ارتباط ۱۳ سرطان با اضافه وزن و چاقی

سخنگوی وزارت بهداشت بیان داشت: چاقی سبب افزایش مرگ و میر به دلایل ابتلا به دیابت، بیماری کلیوی، فشار خون و سرطان می‌شوند و اضافه وزن و چاقی با ۱۳ سرطان ارتباط دارند.

حریرچی گفت: سرطان‌های کبد، لوزالعمده، پانکراس، مری، معده و سینه از جمله سرطان‌هایی بوده که با اضافه وزن و چاقی در ارتباطند.

وی گفت: ۵۵ درصد سرطان‌ها در زنان و ۲۴ درصد سرطان‌ها در مردان ارتباط مستقیم با چاقی و اضافه وزن دارند. همچنین هر چه افراد جوان وچاق باشند احتمال ابتلا به سرطان در این دوره و آینده بیشتر است.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: این مسئله نشان از افزایش اطلاع‌رسانی به مردم و در سطح خانوار و جوامع دارند تا با کاهش مصرف غذا‌های چرب و شیرین پرکالری و پرانرژی از بروز چاقی پیشگیری کنیم.

* فعالیت غیرپزشک اصلی در بیمارستان‌های خصوصی و مطب تخلف است

حریرچی در مورد فعالیت برخی افراد غیرپزشک اصلی در بعضی مطب‌ها و بیمارستان‌های خصوصی گفت: این مسئله تخلف واضح اخلاقی، علمی و قانونی است و به غیر از پزشک شامل مدیران، مسئولان و بخش فنی و اجرایی بیمارستان نیز می‌شود.

* افراد با درآمد بالا بیشتر گرفتار هزینه کمرشکن می‌شوند

وی با بیان اینکه از هر ۱۰۰ نفر که دچار هزینه کمرشکن در حوزه سلامت می‌شوند ۴۵ و نیم درصد جزو ۱۶ میلیون نفری هستند که دارای درآمد بالا بوده و این مسئله به دلیل قرار داشتن این افراد در معرض تقاضای القایی و دریافت خدمات با قیمت گران است.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: هزینه کمرشکن یعنی اینکه فرد ۴۰ درصد از هزینه‌های خود را در یک سال به بخش سلامت اختصاص دهد.

*واکنش وزیر بهداشت به فعالیت خیرین در حوزه سلامت

سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه معاونت اجتماعی وزارت بهداشت از کسانی حمایت کرده‌اند که خودشان را خیر معرفی کردند، ولی مجوز در این رابطه نداشتند و حتی شماره حساب شخصی در این زمینه ارائه کرده‌اند، گفت: مکانیزم فعالیت افراد خیر در حوزه سلامت به صورتی بوده که اکثر این خیرین در قالب مؤسسه خیریه فعالیت کرده و در واقع مجوز در این زمینه برای آن‌ها ثبت شده است.

وی با بیان اینکه فعالیت این افراد در قالب سمن یا خیریه صرف بوده و یا در مراکز مذهبی مانند مساجد فعالیت می‌کنند، گفت: اکثر این خیرین مؤسسه آن‌ها شناسنامه دارند و به حساب‌های قانونی آن‌ها نظارت خیلی دقیقی می‌شود. هم از جانب وزارت بهداشت و هم سازمان اقتصاد و امور دارایی.

حریرچی عنوان کرد:‌بعضا مواردی ملاحظه شده که برخی افراد دارای محبوبیت زیاد در جهت کار خیر اقدام می‌کنند که برنامه‌شان در جهت درست منافع بیمار است، ولی در موارد جزئی سوءاستفاده در این زمینه وجود دارد که این موضوع را هم ما از مراجع قانونی و هم بیماران پیگیری می‌کنیم؛ بنابراین شکایات رسیده در این زمینه به مراجع اعلام و پیگیری می‌شوند.

وی ادامه داد: این تخلف ولو جزئی همچون لکه سیاهی در لباسی سفید بوده و اعتماد عمومی را خدشه‌دار می‌کند؛ بنابراین ما اقدامات قانونی را در این راستا انجام می‌دهیم.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: گاهی دوستان با نیت خیر و شفاف از منابع خود کمک می‌کنند، ولی در انتخاب هزینه‌کرد دچار مشکل می‌شوند و کار غیرضروری که مؤثر نیست صورت می‌گیرد؛ بنابراین توصیه ما به کسانی که کار خیر می‌کنند این بوده که به این موضوعات توجه کنند.

حریرچی تاکید کرد:‌ما از کار خیر و فعالیت خیرین استقبال می‌کنیم. تجربه دنیا نشان داده که قسمتی از بیماران نادر و خاص درمان آن‌ها توسط خیرین انجام می‌گیرد، ولی خواهش ما این بوده که این افراد از کانال‌های درست و با مشورت معاونت اجتماعی وزارت بهداشت فعالیت کنند.

سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه خیرین از کمک‌های ۲۰ هزار تومان تا احداث بیمارستان داشته‌اند، گفت: اگر موردی در این زمینه دارید که تخلف صورت گرفته، به وزارت بهداشت اعلام کنید تا ما آن را بررسی و پیگیری کنیم.

* وزارت بهداشت در همه سایت‌ها و کانال‌های ایرانی فعال است

حریرچی در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار فارس مبنی بر اینکه علیرغم خروج همه دستگاه‌های دولتی از تلگرام وزارت بهداشت همچنان در این حوزه فعال است، گفت: ما نیز همچون سایر دستگاه‌ها تابع قوانینی هستیم که در مجموع دولت و نظام ابلاغ می‌شود و در همه سایت‌ها و کانال‌هایی که ایرانی‌اند، فعالیم.

وی گفت:‌ما به اقتضای زمان انتقال در این زمینه خواهیم داشت و اقدام لازم را انجام می‌دهیم. کمبود آمپول هپاتیت B. برای مادران باردار نداریم.

سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار فارس در مورد دلیل کمبود آمپول هپاتیت B. برای مادران باردار گفت:‌این آمپول را یک شرکت برای کشور وارد می‌کرد که به دلیل مشکل ارزی مقداری در این زمینه تاخیر انجام گرفت و اکنون کمبودی نداریم.

حریرچی با بیان اینکه این کمبود در مدت کوتاه و گذرایی بود، گفت: دوستان قبل از رسانه‌ای شدن این مسائل و نگران کردن مردم از طریق سامانه ۱۹۰ اقدام کنند.

*آخرین وضعیت درمانی دختران شین آبادی

وی در مورد اظهارنظر‌هایی مبنی بر اعزام دختران شین آبادی به آمریکا برای ادامه درمان اظهارداشت: ما برای درمان این دانش آموزان یکی از بهترین بیمارستان‌ها را مامور کرده‌ایم. خدمات به صورت رایگان به آن‌ها ارائه می‌شود و در عین حال پزشک فوق تخصصی هم اقدامات درمانی‌شان را دنبال می‌کند.

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد:باید توجه کرد که اعزام بیمار به خارج باید در شورای عالی پزشکی تصمیم گیری شود و تا کنون این پرونده در این شورا مطرح نشده است؛ بنابراین اکنون این دختران توسط پزشک فوق تخصص اقدامات پزشکی‌شان انجام می‌شود.

*اکثر واردکنندگان و تولیدکنندگان دارو با ما به توافق رسیدند

حریرچی در پاسخ به سوالی در مورد کمبود برخی اقلام دارویی و یا عدم تامین مواد اولیه برای کارخانه‌های تولید دارو به دلیل نرخ ارز و برجام گفت: ترامپ شش روز پیش تصمیمش را در خصوص خروج از برجام اعلام کرد و این تصمیم سه ماه دیگر اجرا می‌شود.

وی افزود: برخی می‌خواهند از این وضعیت سوء استفاده کنند. باید توجه کنند که ما جلسات متعدد را در این حوزه برگزار کرده‌ایم و رییس سازمان غذا و دارو هم هر روز با بانک مرکزی و وزارت بهداشت جلسه دارد. در این شش روزه نه اقدامی برای واردات مواد اولیه انجام داده‌ایم و نه اتفاق جدیدی افتاده است. خوشبختانه اکثر واردکنندگان و تولیدکنندگان دارو با ما به توافق رسیده‌اند.

سخنگوی وزارت بهداشت اظهارکرد: البته در موارد جزیی می‌بینیم چه صحبت‌هایی مبنی بر کمبود اقلام دارویی و یا تجهیزات پزشکی با استدلال‌های کاملا نادرست مطرح می‌شود. نمی‌شود که با ارز ۴۲۰۰ تومانی جنسی را وارد کرد و بعد بخواهیم با قمیت بالاتر آن را بفروشیم؛ بنابراین در برخی موارد اعلام می‌شود ما باید دارو را جایگزین کنیم و آن را به قمیت جدید بفروشیم. کسی که با دلار مشخصی کالایی را آورده نمی‌تواند آن را با قمیت جدید به فروشد.

*برخی می‌خواهند از آب گل آلود ماهی بگیرند

وی تاکید کرد: در گزارش‌هایی که نهاد ریاست جمهوری و دستگاه‌های نظارتی ارائه دادند اعلام شد که بخش دارو جزو بخش‌های قابل قبول بوده است. البته طبق گزارش‌ها اختلالاتی در زمینه مکمل‌ها وجود داشته، اما در دارو اختلالی دیده نشده است. وزیر بهداشت نیز دستور تشدید بازرسی‌ها را دادند.

حریرچی با بیان اینکه مشکلی نباید دردارو و تجهیزات پزشکی رخ دهد، گفت: تعدادی اندک می‌خواهند از شرایط سخت احتمالی، سوء استفاده کنند و می‌خواهند از آب گل آلود ماهی بگیرند، اما قطعا با آن‌ها برخورد قانونی می‌کنیم. باید توجه کنیم کسانی که در شرایط سخت در کنار مردم‌شان نمی‌ایستند، بعد‌ها دچار مشکل خواهند شد و ما در خرید‌های بعدی‌مان از آنها، تجدید نظر جدی می‌کنیم.

*مردم تخلفات دارویی را به ۱۹۰ اطلاع دهند

حریرچی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت دارو‌های OTC گفت: قرار بود این دارو‌ها برای افراد غیر بیمار خاص و غیر کودک از تحت پوشش بیمه خارج شود که این موضوع در شورای عالی بیمه تصویب شد، اما هنوز برای عملیاتی شدن به طور نهایی تصویب نشده است.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره رعایت قیمت پشت جلد دارو‌ها گفت: درخواست ما از انجمن داروسازان این است که روی این موضوع نظارت کنند تا تخلفات جزیی هم رخ ندهد. یکی از مکانیسم‌هایمان نظارت مردم است؛ بنابراین حتما قیمت پشت جلد دارو‌ها را نگاه کنند و در صورت تخلف به سامانه ۱۹۰ اطلاع دهند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار