دبیر ستاد توسعه فناوریهای آب خشکسالی معاونت علمی گفت::به منظور صیانت از منابع آب موجود و حفظ منابع ذخیره سدهای کشور، ارزیابی فناوریهای متنوعی در دستور کار قرار گرفته است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسینعلی بهرامی دبیر ستاد توسعه فناوریهای آب خشکسالی معاونت علمی گفت: در سالیان اخیر، موضوع بحران آب و پیامدهای آن یکی از اصلیترین چالشهای کشور قلمداد شده از این رو ستاد توسعه فناوریهای آب خشکسالی فرسایش و محیطزیست معاونت علمی بهمنظور ایفای وظایف سازمانی خود، تلاش کرد با حمایت از شرکتهای دانشبنیان ایدههای خلاقانه، نقشی حمایتی و فناورانه در کاهش مخاطرات و خسارات ناشی از وقوع این بحران ایفا کند.
وی بیان کرد: به همین منظور، بهموازات مدیریت و پیگیری پروژههای در دست انجام و مصوب سال ۹۵، فعالیتهای این ستاد در حوزه توسعه فناوریهای آب، با دو رویکرد مستقل شناسایی منابع آبی جدید و نیز مدیریت مصرف و افزایش بهرهوری منابع موجود در سال ۹۶ پیگیری شد.
بهرامی خاطرنشان کرد: در همین راستا پروژههایی از قبیل: شناسایی منابع آب ژرف در محدوده استانهای سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی در دستور کار قرار گرفت. انتقال دانش فنی مدیریت، طراحی چاه اکتشافی و نظارت حین حفاری پروژههای حفاری عمیق در صنعت آب در همین راستا تدوین شد.
به گفته وی، طرحهایی مانند استفاده از فناوری الکترودیالیز جهت تصفیه فلزات سنگین به منظور تأمین آب شرب مناطق محروم و نیز احداث چند تصفیهخانه خوابگاه دانشجویی (دانشگاه تهران، دانشگاه تربیت مدرس و دبیرستان فرزانگان) بهمنظور آبیاری فضای سبز و با رویکرد فرهنگسازی و ترویج باز مصرف پسابهای موجود از جمله آنهاست.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای آب خشکسالی فرسایش و محیطزیست معاونت علمی توضیح داد: درعینحال به منظور صیانت از منابع آب موجود و حفظ منابع ذخیره سدهای کشور، ارزیابی فناوریهای متنوعی در دستور کار قرار گرفت که نهایتاً منجر به تفاهم با یکی از شرکتهای داخلی جهت احداث نیروگاه خورشیدی بر روی محدودهای از چاه نیمههای استان سیستان و بلوچستان شد.
وی بیان کرد: این ستاد، در نظر دارد با بهرهگیری از گروه مشاورین خود، متشکل از خبرگان و نخبگان دانشگاهی و شرکتهای خصوصی و دانشبنیان، ضمن احصای نیازهای صنعت آب و فاضلاب کشور و اولویتبندی آن ها، در سال ۹۷ با عزمی راسخ در جهت تحقق اهداف نظام بهمنظور تأمین آسایش و سلامت شهروندان ایران اسلامی حرکت کند.
بهرامی موضوعاتی که به عنوان فعالیتهای سال جاری ستاد توسعه فناوریهای آب خشکسالی فرسایش و محیطزیست معاونت علمی تدوینشده است را بهرهگیری از فناوریهای نوین جهت ارتقای بهرهوری و کاهش هزینههای تصفیهخانههای کشور؛ طرح ملی مدیریت هوشمند شبکههای آبرسانی کشور با هدف کاهش تلفات آب؛ اجرای پروژههای پایلوت کاهش تبخیر سطحی آب مخازن سدها و حوضچههای ذخیره آب؛ راهاندازی مجموعه آموزشی-تحقیقاتی مطالعات زیرسطحی با هدف شناسایی، انتقال دانش فنی و بومیسازی روشهای نوین اکتشافی عنوان کرد.