وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: امروزه نقد به وزارت علوم این است که جایگاه این نهاد در حل مشکلات و مسائل کنونی کشور مانند مسائل اجتماعی، اشتغال ...
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو منصور غلامی وزیر علوم تحقیقات و فناوری در نشست هم اندیشی وزیر علوم و مدیران ستادی و استادان برجسته دانشگاهها و موسسات عالی پژوهشی که صبح امروز در ساختمان وزارت علوم برگزار شد بیان کرد: وظیفه ما در راه تحقق آرمانهای کشور این است که تا جایی که میتوان مقتدرانه عمل کرد و تمامی افراد اعم از توان فردی و توان جمعی در این راستا تلاش کنند، اما بدون وجود هم اندیشی، شنیدن سخنان و نظرات و تجربه اساتید،در این راه به خوبی نمیتوان پیش رفت؛ لذا برنامهها باید مستمر ادامه پیدا کنند و حتما از نظرات در حوزه آموزش عالی و تحقیقات بهرهمند شویم.
وی در ادامه گفت: هدف از برگزاری نشست امروز استفاده از همه نظرات از ابتدای سال است و امیدواریم در اجرای این سیاستها و استفاده از نظرات مفید بتوانیم توجه اساتید را به اجرای برنامه های وزارت علوم جلب کنیم.
غلامی با اشاره به شرایط خاص آموزش عالی افزود: امروزه آموزش عالی در شرایط خاصی قرار گرفته و نیاز به برنامه ریزی و اجرای برنامهها دارد و باید با حفظ دستاوردهای آموزش عالی برنامهها را پیش ببریم.
وی گفت: پیش از این، آمار داوطلبانی که در دانشگاه ها تحصیل میکردند زیاد بود اما اکنون در شرایط فعلی با کمبود دانشجو مواجه هستیم و شاهد تخلیه مراکز آموزش عالی به خصوص شهرستانها هستیم که باید در آینده برنامه ریزیهایی برای این موضوع شود .
وی تصریح کرد: در سال گذشتهدرمباحث آموزش عالی و تحقیقات به لحاظ برون داد پژوهشی مقالات و نشریه آمار خوبی داشتیم و رشد علمی برمبنای شاخصهای برون داد، امیدوارکننده و موجب افتخار بوده است.
وی گفت: نقدی که امروزه به وزارت علوم میشود و باید توجه شود این است که جایگاه دانشگاهها و مراکز پژوهشی در حل مشکلات و مسائل کنونی کشور کجا است مانند مسائل اجتماعی، اشتغال، توسعه کسب و کار، صنعت که حضور اندیشمندان در این عرصه میتواند تاثیرگذار باشد و سوالی که باید همیشه پاسخگو باشیم این است که چرا دانشگاهها حضور پررنگی ندارند.
وی هم چنین گفت: ما در شرایط فعلی علاوه بر ساختار آموزش عالی نیازمند چاره اندیشی هستیم و آموزش عالی خواستار این موضوع است و آموزش عالی برنامههایی را در حوزههای مختلف در حال اجرا دارد که باید تقویت شود و در حوزه آموزش سازماندهی مراکز عالی، سازماندهی کنکور سراسری، آزمونهای ورود به دانشگاه که زمینههای قانونی دارند باید تقویت کرد.
وزیر علوم اظهار کرد: با شنیدن نظرات و پیشنهادات اساتید و صاحبان تجربه که نگاه ملی و بین المللی دارند میتوان پیشرفت کرد و تقاضای من این است که ما را از ارایه نظرات محروم نکنید.
وی در پایان گفت: چالش ما این است که در مناطق محروم سلسله نشستهایی را شکل دهیم، چون مجموعه اعضای هیئت علمی کشور را در پشتیبانی فکری در برنامههای وزارت علوم شریک کنیم و انسجام و اتحادی هماهنگ و تاثیرگذار در آموزش عالی ایجاد کنیم.