وزیرعلوم گفت: مدیران دانشگاهها مانند همه مدیران سطح کشور به حمایت از کالای ایرانی توجه داشتهاند و ضرورت به بخش نامه کردن این موضوع نیست، اما برنامههای کلانی در وزارت علوم در حال اجرا است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ منصور غلامی وزیر علوم تحقیقات و فناوری در حاشیه در نشست هم اندیشی وزیر علوم و مدیران ستادی و استادان برجسته دانشگاهها و موسسات عالی پژوهشی که صبح امروز در ساختمان وزارت علوم برگزار شد،در جمع خبرنگاران گفت: در آموزش عالی آمادگی داریم که به واحدهای تولیدی برای تقویت بخشهای R&D آنها کمک کنیم البته برای تحقق این مهم قاعدتا باید حمایتهای قانونی صورت بگیرد و بخش مهمی از این حمایتها توسط دولت با مصوبات قانونی و تسهیلات انجام میشود.
وی در ادامه گفت: یکی از هزینههایی که این موفقیت برای ما خواهد داشت کیفی سازی است و لازمه فراهم شدن آن از بعد فنی و علمی شناخت ذائقه بازار جهانی است و از طرف دیگر شاخصهایی که این ذائقهها را تامین میکند باید حتما شناخته شود که دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی میتوانند در این مورد کمک کنند.
غلامی عنوان کرد: باید همه ملت ایران از کالای ایرانی حمایت کنند و به این حرکت پاسخ جدی دهند ممکن است خرید ملی در ابتدا مهم جلوه نکند، اما رونق واحدهای تولیدی و مراکز صنعتی است که توان آنها را برای بهبود و ارتقای کیفی بهتر خواهد کرد.
وی هم چنین افزود: دانشگاهها بخشی از جامعه هستند و مدیران دانشگاهها مانند همه مدیران سطح کشور به حمایت از کالای ایرانی توجه داشتهاند و ضرورت به بخش نامه کردن نبوده است، اما برنامههای کلانی در وزارت علوم در حال اجرا است که به دانشگاهها ابلاغ میشود و این حرکت ملی در سطح دانشگاهها مورد استقبال گرفته است.
وزیر علوم اظهار کرد: در آموزش عالی انتظار داریم که بخش تولید ثروت به طرف دانشگاهها بیاید و از کمکهای علمی دانشگاهها استفاده کنیم.
غلامی درباره نشست هم اندیشی با استادان و روسای دانشگاههای سراسر کشور گفت: رویکردمان در حوزه آموزش عالی و وزارت علوم برای تحقق اجرای برنامهها این است که از نظرات صاحب نظران، مدیران و مسئولان مراکز علمی کشور استفاده کنیم و در راستای تحقق این رویکرد از صاحب نظران و روسای دانشگاهها دعوت شده تا نظراتشان را بیان کنند.
وی افزود: هدف این است که برای اجرای برنامهها زمینههای ضروری توجه به مسائل مهم را در تحقق این برنامهها از دیدگاه صاحب نظران و کارشناسان به کار گیریم و برنامههایی که در حوزه وزارت علوم در حال اجراست را در اختیار استادان قرار دهیم با رفع نقاط ضعف و به کارگیری نظرات صاحبان تجربه استفاده کنیم.
غلامی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه ساماندهی کنکور سراسری و راهکار جاگیزین برای ورود به دانشگاهها،توضیح داد: بخش اصلی ساماندهی کنکور را در حیطه آموزش و پرورش میدانیم و نیاز است آموزش و پرورش ارزیابی هایشان را طوری انجام دهند که ملاک انتخاب دانشگاهها برای دانشجویان خود افراد باشند و نیاز به آزمون خاصی نباشد.
وی در پایان با اشاره به آموزش غیرحضوری در دانشگاه غیرانتفاعی گفت: در آموزش عالی کشور فقط دانشگاه پیام نور میتواند کلاس غیرحضوری برگزار کند و غیر از آن در آموزش عالی نمیتوان بدون حضور در کلاس آموزش دایر شود اگر این اتفاق رخ دهد تخلف صورت گرفته است و مواردی که گزارش شده بخش نظارت و ارزیابی با آنها برخورد میکند.