در آستانه روز ملی فناوری هستهای سعید جلیلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نطام با جمعی از دانشمندان هستهای و خانواده شهدای هستهای دیدار و گفتگو کرد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو در این دیدار که در دفتر سعید جلیلی مسئول سابق تیم مذاکره کننده هستهای کشورمان برگزار شد، فریدون عباسی رییس سابق سازمان انرژی اتمی، جمعی از هیات مدیره و اعضای انجمن علمی هستهای ایران، تعدادی از دانشمندان هستهای و همسران شهید دکتر مسعود علیمحمدی و شهید داریوش رضایی نژاد حضور داشتند.
در ابتدای این جلسه جلیلی گفت: در دو دهه گذشته «دانش هستهای» توانست حقیقت مفهوم «العلم سلطان» را به ما نشان دهد.
وی افزود: در طول مذاکرات هستهای از نزدیک شاهد بودم که دانش هستهای چگونه برای کشور تولید اقتدار کرد و در سال ۸۷ توانست ۶ قدرت بزرگ جهانی را به پای میز مذاکره با جمهوری اسلامی ایران بکشاند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نطام تصریح کرد: در آن برهه امریکاییها اعلام کرده بودند تا وقتی ایران به قطعنامههای شورای امنیت عمل نکند پای میز مذاکره نخواهند آمد، اما وقتی روند پیشرفتهای هستهای ایران را مشاهده کردند از ادعای خود عقب نشینی کرده و در مذاکرات ۱+۵ با ایران حاضر شدند.
مسئول سابق تیم مذاکره کننده هستهای کشورمان با تاکید بر اینکه این اقتدار ناشی از تلاشهای دانشمندان و شهدای هستهای کشور بود، گفت: دانش هستهای در این سالها خط مقدم دفاع از حقوق ملت ایران بود.
جلیلی در ادامه با بیان اینکه چند سال قبل هم در جمع دانشمندان هستهای گفتم که دفاع از دانش هستهای، دفاع از همه حقوق ملت ایران است، افزود: در زمان جنگ نیز دفاع از خرمشهر در واقع دفاع از تمامیت ارضی کشور بود چرا که اگر خرمشهر سقوط میکرد و در مقابل دشمن مقاومت نمیکردیم، سایر شهرها و استانهای ایران نیز به اشغال دشمن در میآمد.
عضو مجمع تشخیص مصحلت نظام در بخش دیگری از سخنانش گفت: روندی که در چند سال اخیر طی شد ثابت کرد که دفاع از حق هستهای، دفاع از همه حقوق مردم ایران بود، زیرا بعد از این خاکریز، دشمن بلافاصله به سراغ سایر حقوق ما از جمله موشکی رفته است.
وی افزود: مستکبران تنها به علت زور بیشتر و منطق قدرت، برای خود حقوق ویژه و تبعیض آمیز قایل شدهاند و نمیخواهند جمهوری اسلامی ایران از حقوق بدیهی خود استفاده کند.
جلیلی اظهار داشت: نگرانی اصلی دشمنان از این بود که ما نمیخواستیم پیشرفت کشور را به میزان رضایت آنها محدود کنیم و تمام پیشرفتهای این سالها ناشی از زحمات شما دانشمندان هستهای به ویژه شهدای هستهای بود که برای کشور تولید قدرت و اقتدار کردید.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی گفت: اینکه ۱+۵ در برهههای متعدد از جمله حد فاصل مذاکرات ژنو ۲ در سال ۸۸ و ژنو ۳ در سال ۸۹ از مطالبه ناحق خود درباره میزان غنی سازی ایران عقب نشینی و تنازل کرد به خاطر تلاشهای شهدای هستهای و دانشمندان ایران بود.
وی در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: باید برای دفاع از حقوق کشور به صورت «جبههای» و همه جانبه در ابعاد علمی، حقوقی، اقتصادی، سیاسی و رسانهای عمل کرد.
جلیلی گفت: یک بعد مهم در این باره لزوم اقناع افکار عمومی پیرامون اهمیت دانش هستهای است و باید در عرصه رسانهای بگونهای عمل شود که مردم توجیه شوند فواید دانش هستهای در جهت افزایش رفاه و اقتصاد کشور خواهد بود نه آنکه رسانههای استکباری این موضوع را به غلط به عنوان ریشه بسیاری از مشکلات معرفی نمایند!
عضو مجمع تشخیص مصحلت نظام اظهار داشت: باید تجارب گذشته ثبت شود تا خطاها تکرار نشود. ثمره برجام، بی فرجام بودن اعتماد به امریکاست.
جلیلی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه هر ۴ شهید هستهای در داخل کشور درس خوانده بودند و توانسته بودند با تکا به دانش درون و ایمان خود چنین اقتداری را برای کشور به وجود آورند گفت: مهمترین فایده برجام برای کشور روشن شدن منطق بی اعتمادی به امریکا بود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نطام تصریح کرد: امروز خود آژانس انرژی اتمی نیز به صراحت بیان میکند ایران اقداماتی فراتر از تعهداتش در برجام را اجرا کرده، ولی طرف مقابل به تعهداتش عمل نمیکند و بارها برجام را نقض کرده است.
وی افزود: مسئولان مربوطه در کشور نیز بارها اذعان کردهاند که در برابر اجرای کامل برجام از سوی ایران طرف مقابل روح و جسم برجام را نقض کرده لذا باید رفتارهای دشمن برای افکار عمومی صادقانه و صحیح توصیف شود.
وی گفت: قدرت ما پشتیبانی مردم است و مردم باید از رفتار دشمن تحلیل و توصیف صحیح داشته باشند. اگر برای مردم توصیف صادقانه و درستی از رفتار طرف مقابل ارائه شود آن گاه با پشتیبانی مردم میتوان با قدرت در برابر تمام بدعهدیها ایستاد و امریکا هم متوجه هزینههای سنگین رفتارهای غلط خود خواهد شد.
وی افزود: تحلیل صحیح از رفتارهای امریکا در برجام مانع تکرار تجربههای تلخ خواهد شد. بدتر از تحریمهای فلج کننده تحلیلهای فلج کننده است و در صورتی که افکار عمومی به تحلیل درست و صحیح از بدعهدیهای دشمن در تجربه برجام برسد، کشور با قدرت و شتاب بیشتر به پیشرفتهای خود ادامه خواهد داد.
در بخش دیگری از این جلسه دانشمندان و کارشناسان هستهای نیز به بیان نکات مد نظر خود پرداختند که اهم آن به شرح ذیل است:
۲۰ فروردین قبل از آنکه روز ملی هستهای نام بگیرد، روز قطع رابطه ایران و امریکا بود و همین اتفاق مبارک باعث استقلال ما و پیشرفتهای علمی و هستهای شده بود.
امریکا و اروپا انحصار شکنی ایران را در پیشرفت هستهای تاب نیاوردند و با برجام محدودیتهای زیادی بر صنعت و دانش هستهای ایران اعمال کردند.
در مذاکرات هستهای برجام از ظرفیت بالای انجمنهای علمی هستهای استفاده نشد و این باعث شد تا امروز محدودیتهای زیادی در عرصههای علمی پژوهشی به کشور وارد شود.
تا چند سال قبل شوق زیادی از سوی دانشجویان و جوانان برای تحصیل در رشتههای هستهای وجود داشت، اما بعد از برجام نباید این روند متوقف شود.
باید تمام تجارب در مذاکرات هستهای و برجام را ثبت کنیم تا آیندگان برخی اشتباهات را تکرار نکنند.
اگر شروط رهبری، مجلس و شورای عالی امنیت ملی در اجرای برجام به درستی اجرا میشد امروز دانشمندان هستهای با شتاب بیشتری کار میکردند.