معاون آموزشی وزارت بهداشت از بازبینی نحوه بکارگیری اعضای هیأت علمی تمام وقت دانشگاههای علوم پزشکی و تأیید وزیر بهداشت خبر داد و گفت: دستورالعمل این کار به دانشگاهها ارسال شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، باقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: دستورالعمل نحوه بکارگیری اعضای هیات علمی تمام وقت دانشگاههای علوم پزشکی با نظر تمام دانشگاههای علوم پزشکی بازبینی شده و پس از تایید وزیر بهداشت به دانشگاهها ارسال شده است.
وی افزود: دانشگاهها میتوانند با استفاده از مصوبات هیاتهای امنا از این ظرفیت برای جلب رضایت و ماندگاری اعضای هیات علمی در گروههای پزشکی، دندانپزشکی و علوم پایه بهره برداری کنند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به نقش اعضای هیات علمی در توسعه علمی کشور گفت: براساس مقررات بکارگیری اعضای هیات علمی باید به صورت تمام وقت جغرافیایی انجام شود لیکن در این زمینه با چالشهایی روبرو هستیم.
وی گفت: باتوجه به محدودیت منابع در جهت تحقق بکارگیری کلیه اعضای هیات علمی بصورت تمام وقت جغرافیایی مندرج در بند ب. ماده ۷۴ قانون برنامه پنجساله ششم توسعه، دولت مکلف است در اجرای این حکم با جبران خدمات ذینفعان از طریق اعمال تعرفه خاص در چارچوب بودجه سنواتی اقدام کند. اجرای این حکم مشروط به جبران محرومیت از کار در بخش خصوصی، پرداخت حقوق مناسب و تامین اعتبار در بودجههای سنواتی است.
لاریجانی افزود: در سال ۹۶ مکاتباتی از سوی وزارت بهداشت برای تامین اعتبار لازم از سوی سازمان برنامه و بودجه صورت گرفت، ولی با توجه به چالشهای تحقق بودجه درخواستی در قانون بودجه ۹۷، حوزه معاونت آموزشی وزارت بهداشت به منظور تامین نیروی انسانی حوزه سلامت در گروههای پزشکی، دندانپزشکی و علوم پایه و حفظ ماندگاری نیروهای تخصصی در مناطق کشور دستورالعملی را تدوین کرد.
وی ادامه داد: پس از بررسیهای لازم درخصوص این دستورالعمل، از دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور نظرخواهی و نظرات در اجلاس روسای کلان مناطق آمایشی جمع بندی شد و نهایتا پس از تایید وزیر بهداشت این دستورالعمل آماده ابلاغ و اجرا است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: در این دستورالعمل به دانشگاهها اجازه داده شده است تا اعضای هیات علمی خود را با مرتبه حداقل دانشیاری به تمام وقت تبدیل کنند. همینطور ۲۰ درصد از اعضای هیات علمی استادیار پس از تایید معاونت آموزشی وزارت متبوع بجز در دانشگاههای مستقر در تهران، کرج، مشهد، شیراز، اصفهان و تبریز میتوانند مشمول این دستورالعمل شوند.
وی بر لزوم توجه به شرایط بومی دانشگاهها تاکید کرد و گفت: بدیهی است اجرای این دستورالعمل در دانشگاههای علوم پزشکی منوط به تصویب آن در هیات امناء دانشگاهها و عملیاتی سازی آن باتوجه به شرایط بومی دانشگاههای علوم پزشکی کشور است.
لاریجانی اظهار داشت: دستورالعمل نحوه بکارگیری اعضای هیات علمی دندانپزشکی هم بطور جداگانه تدوین و پس از طی مراحل آماده ابلاغ و اجرا است. در این دستورالعمل به اعضای هیات علمی دندانپزشک با حفظ پوشش خدمات مورد نیاز کلینیکهای ویژه دانشگاههای علوم پزشکی، به میزان حداقل ۲ روز در هفته، اجازه داده میشود که به صورت تمام وقت هم اشتغال به خدمت کنند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: این دستورالعملها در راستای پاسخگویی به نیازهای ضروری، کوتاه مدت و میان مدت دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی کشور به نیروی انسانی متخصص جهت رفع نیازهای آموزش و پژوهشی و نگهداشت این نیروها به ویژه در مناطق مختلف و محروم کشور تدوین شده که در گروههای مختلف حسب شرایط دانشگاهها اجرایی میشود.
وی افزود: چنانچه مفاد مندرج در ماده ۷۴ قانون برنامه پنجساله ششم توسعه محقق شود، مورد بازنگری قرار میگیرد.