معاون سازمان برنامه و بودجه گفت: قول میدهیم با دلار ۴۲۰۰ تومانی، هیچ هزینه جدیدی به هزینه تهیه دارو در سبد خانوارها تحمیل نشود.
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، سعید نمکی درباره تأثیر دلار ۴۲۰۰ تومانی و تکنرخی شدن نرخ دلار در قیمت داروهای داخلی و همچنین داروهای وارداتی، اظهار داشت: ممکن است مردم درباره افزایش قیمت داروهای تولید داخل و وارداتی نگرانیهایی داشته باشند که باید در این حوزه توضیحاتی ارائه داد.
وی بیان کرد: در رابطه با داروهای تولید داخل باید گفت که معمولاً اقلامی که داروهای تولید داخل را تشکیل میدهد، مواد اولیه است که ۳۵ تا ۴۰ درصد از قیمت تمام شده دارو را تشکیل میدهد و بین ۶۰ تا ۶۵ درصد، اقلام جانبی، اقلام بستهبندی و ... هستند که در قیمت تمامشده دارو مؤثرند.
نمکی اضافه کرد: در ارتباط با قیمت داروهای تولید داخل، مردم مستحضر باشند که غیر از مواد اولیه، اقلام جانبی، بستهبندی و بقیه (در مورد دارو) مدتها است که از طریق ارز آزاد تهیه میشد که قیمت آن هم بالاتر از ۴ هزار و ۵۰۰ تومان برای صنعت دارو بود حال اگر قرار باشد طبق مصوبه جدید با نرخ ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی دلار، این اقلام تهیه شود، طبیعتاً از قیمت تمام شده اقلام بستهبندی و مواد جانبی دارو کاسته خواهد شد.
معاون سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: برای مواد اولیه که بین ۳۵ تا ۴۰ درصد قیمت تمام شده تولید داروی داخلی بود، اگر قرار باشد چیزی حدود ۱۰ درصد بین دلار ۳ هزار و ۷۵۰ تومانی تا دلار ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی افزایش قیمت تمام شده مواد اولیه داشته باشیم، با کاهشی که در تهیه ارز به قیمت ۴ هزار و ۲۰۰ تومان به جای بالای ۴ هزار و ۵۰۰ تومان در مواد جانبی و بستهبندی دارو داشتیم، انتظار ما این است که قیمت تمام شده داروی داخلی افزایشی نخواهد داشت.
نمکی درباره داروهای وارداتی نیز توضیح داد: سازمان برنامه و بودجه ردیف خاصی برای کمک و یارانه تهیه داروهای وارداتی اساسی، داروهای بیماران خاص و داروهای حیاتی، (نه داروهای غیراساسی) درنظر گرفته است که امسال هم با تصمیم جدید، ارقام بیشتری به این داروها تخصیص میدهیم.
معاون سازمان برنامه و بودجه تأکید کرد: قول میدهیم که مطلقاً هزینه جدیدی به هزینه تهیه دارو در سبد خانوارها تحمیل نخواهد شد.