به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حسین نحوینژاد با بیان اینکه بحثهایی که در خصوص آزار و اذیت معلولان یا سالمندان در مراکز نگهداری این افراد میشود را به طور کلی رد نمیکنیم، زیرا ممکن است در برخی از مراکز سهلانگاریهایی رخ دهد و انحراف از قوانین وجود داشته باشد؛ مهم آن است که تمهیداتی اندیشیده شده تا این اتفاقات به حداقل رسیده و مقررات شفافی در برخورد با متخلفین وجود دارد. افرادی که در این مراکز کار میکنند، افرادی مهربان و دلسوز هستند، زیرا ممکن است ما خودمان در هنگام تربیت فرزندانمان دچار سختی شویم اما این افراد با دلسوزی و مهربانی ویژهای از سالمندان یا کودکان دچار معلولیت نگهداری میکنند، اما با افزایش نظارت و تکنولوژیهایی که وجود دارد، به سرعت از مشکلات پیشآمده آگاه میشویم و با آنها برخورد میکنیم.
وی ادامه داد: زمانی که ما شناسایی و برخورد را انجام دادهایم و تلاش کردهایم این اتفاقات را به حداقل ممکن برسانیم، انتشار رسانهای آن به نفع جامعه نیست زیرا گسترش اینگونه فیلم ها، نگرانی را در خانوادهها افزایش میدهد.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به فیلم اخیری که از مرکز نگهداری اوتیسم در رشت از صدای آمریکا پخش شد، گفت: مواردی که در رسانههای داخلی منعکس میشود، معمولاً پاسخ بهزیستی را نیز دارد و تلاش میشود به طور شفاف به همه ابعاد حادثه پرداخته شود اما این رسانههای خارجی که دشمنیشان با ما مشخص است و اتفاقاً در کشور خودشان بیشترین آسیب را به معلولان و سالمندان میرسانند و در مدارسشان حوادث بزرگی مانند تیراندازی به دانشآموزان و معلمان رخ میدهد، از انعکاس اینگونه اخبار قصد خیری ندارند.
نحوینژاد با اشاره به فیلم منتشر شده توضیح داد: این فیلم مربوط به خرداد سال گذشته است که بهزیستی استان و ستاد با دو مربی که به این دانشآموزان آزار و اذیت رسانده بودند، برخورد کرد و از مجموعه اخراج شدند. همچنین مجموعه اخطار گرفت و به صورت مشروط به فعالیت خود ادامه داد تا در صورت گزارش مورد مشابه، تعطیل شود. در حال حاضر نیز حفظ فیلمهای مراکز تا ۳۰ روز اعلام شده که پیش از این ۱۵ روز بود تا با بازبینی فیلمها، اگر مشکلی مشاهده شد، برخورد شود.