قائم مقام دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات گفت: وقتی یک هسته فناور به شرکت دانشبنیان تبدیل شد، دیگر نباید در زیست بوم دانشگاه بماند و باید به مجموعه پارک علم و فناوری رود.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، قاسم عموعابدینی قائم مقام دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات در نشست با فعالان و دستاندرکاران مراکز رشد واحد علوم و تحقیقات از تشکیل کمیتهای برای طراحی مدلها و روشها در این زیست بوم خبر داد و گفت: مراکز رشد باید در این زیست بوم زندگی کرده و مراحل مختلف را بگذارنند.
وی با تاکید بر اینکه الزامات هر مرحله از رشد برای هستههای فناور تا شرکتهای دانشبنیان رعایت شود، یادآور شد: وقتی یک هسته فناور به شرکت دانشبنیان تبدیل شد، دیگر نباید در زیست بوم دانشگاه بماند و باید به مجموعه پارک علم و فناوری برود. این روند رشد باید سیال باشد تا به بازار و اقتصاد و عموم کشور برسد.
قائم مقام واحد علوم و تحقیقات با تاکید بر بازنگری مدل موجود دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه دانش بنیان، تصریح کرد: مدل و نسخهای که در حوزه دانشبنیان پیگیری میکنیم، نباید واحد باشد بلکه باید بررسی شود. اقدامها و آئیننامههایی طی سالیان اخیر در دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه دانش بنیان تدوین شده که ماهیت آن بیشتر دولتی است؛ این درحالی است که توقع از دانشگاه آزاد اسلامی این است که اکوسیستم بهتری برای مراکز رشد و شرکتهای دانشبنیان فراهم کند.
وی افزود: معتقدم همه مراکز تحقیقاتی، پژوهشکدهها و دانشکدهها مرکز رشد هستند. کل واحد علوم و تحقیقات در زمینه اقتصاد دانش بنیان، مرکز رشد است و تمام آزمایشگاهها کانون شکوفایی و خلاقیت هستند.
وی در ادامه به تبیین زیرساختهای مورد نیاز برای ایجاد زیست بوم علم و فناوری پرداخت و افزود: زیرساخت کریدور و استانداردسازی نیز بیشتر به جنبههای معنوی و تسهیلگری و استانداردسازی اشاره دارد. واحد علوم و تحقیقات میتواند نقش کریدور را ایفا کند؛ در شرایطی که با ضوابط، بخشی از مالکیت شرکت را میگیرد. دفتر انتقال فناوری در داخل کریدور تعریف میشود. زیرساخت مالکیت فکری نیز ناظر بر تعامل دانشگاه و فناور است.
عموعابدینی با تاکید بر همت، همفکری و همدلی در زمینه تحقق اقتصاد دانش بنیان، گفت: برای تصمیمسازی در زمینه شرکتهای دانش بنیان و فناور، باید حضور خود این شرکتها در عرصه تصمیمسازی را مغتنم بدانیم.
قائم مقام واحد علوم و تحقیقات در بخش دیگر سخنانش با بیان اینکه اقتصاد دانش بنیان کلید موفقیت اقتصاد مقاومتی است، خاطرنشان کرد: شرکتهای دانش بنیان، اقتصاد دانش بنیان ایجاد میکنند.
عموعابدینی با تاکید بر بازبینی در آئیننامهها، ضوابط و راههای مربوط به حوزه دانش بنیان و مراکز رشد، گفت: اگر ارادهای برای شکل گرفتن اقتصاد دانش بنیان داریم، باید به اساتید و پژوهشگرانی که شرکتهای دانش بنیان موفق تاسیس میکنند امتیاز تعلق گیرد. درآمدزایی در حوزه پژوهش و فناوری باعث افتخار است. اساتیدی که در حوزه پژوهش و فناوری نسبت به تاسیس شرکت اقدام میکنند، کلاسهایشان پربارتر از اساتیدی است که تئوری میگویند.