مسئول مشاوره دانشگاه صنعتی اراک گفت: بیشترین مراجعات دانشجویی برای مشاوره، در خصوص ارتباط با جنس مخالف، خواستگار و رابطههای دوستی است.
مهدیه دولت آبادی، مسئول مشاوره دانشگاه صنعتی اراک در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو گفت: احساس دلتنگی و غم غربت برای دانشجویان غیربومی که در خوابگاهها سکونت دارند، وجود دارد که این احساس برای دختران و پسران متفاوت است.
دولت آبادی ادامه داد: دانشجویانی که تازه وارد دانشگاه میشوند و سن کمتری دارند؛ به دلیل اینکه کاملا مستقل نشدهاند، غم غربت بیشتری را احساس میکنند. بعضی دانشجویان میتوانند خود را با شرایط محیط سازگار کنند و بعضی که نمیتوانند و تعدادی زیادی نیستند انصراف میدهند و به شهرهای خود بازمی گردند.
مسئول مشاوره دانشگاه صنعتی اراک با اشاره به دو دسته بودن دانشجویانی که میتوانند با محیط سازگار شوند، بیان داشت: دسته اول دانشجویانی هستند که قدرت سازگاری بالایی دارند و میتوانند به راحتی درس بخوانند و کار کنند و ترم دوم سوم به خوبی با شرایط منطبق شدند و دسته دوم دانشجویانی هستند که با غم غربت به راحتی کنار نمیآیند و شاید دچار بسیاری از آسیبها شوند.
وی اظهار داشت: دانشجویانی که به مرکز مشاوره مراجع میکنند یک احساس نیازی در خود متوجه شده پس به حرف مشاور گوش میکنند و اگر مشاور بتواند ارتباط خوبی با دانشجو برقرار کند و در حیطهای که دانشجویان نیاز دارند خدمات دهی کند و دانشجویان به مشاور اعتماد کنند این موضوع میتواند جلوی بسیاری از آسیبها را بگیرد.
دولت آبادی با اشاره به اینکه گاهی نیاز است مشکلات دانشجویان با معاونت آموزشی و گاهی با حراست در میان گذاشته شود که این مورد از قبل با رضایت دانشجو انجام میشود، افزود: دانشجویان بدانند که همه عوامل دانشگاه در جهت کمک به وضعیت آنان همکاری خواهند نمود و هیچ مشکلی برای دانشجویان به وجود نمیآید.
مسئول مشاوره دانشگاه صنعتی اراک بیان کرد: گاهی دانشجویان تا حدی به مشاور اعتماد میکنند که حتی کوچکترین مسائل مانند کشیدن سیگار را درمیان میگذارند و تماس می گیرند که الان اعصبی هستم و به نظر شما سیگار بکشم یا راه بهتری برای آرام شدن وجود دارد.
وی با بیان اینکه تعداد نیروی مشاور در دانشگاه بسیار کم است و با این همه مشکلات اجتماعی که دانشجویان با آن دست به گریبان هستند شاید نتوان به مشکلات خیلی از دانشجویان رسیدگی کرد، گفت:، اما تعداد دانشجویانی که به مرکز مشاوره مراجعه میکنند به خوبی به راهنمای مشاور اعتماد دارند و نتیجه خوبی به دنبال آن حاصل خواهد شد.
دولت آبادی در خصوص مشکلات دانشجویان خوابگاهی از قبیل: اعتیاد و روابط نامشروع و... توضیح داد: دانشجویانی که در سنین پایین باید نبایدهایی را در کنار خانواده داشتهاند و خیلی از افراد از حاشیه شهرها به دانشگاه مراجعه میکنند و زرق و برق شهر این افراد را تحت تاثیر قرار میدهد لذا دچار معضلات فراوانی میشوند.
مسئول مشاوره دانشگاه صنعتی اراک بیان داشت: جوانان در سنی قرار دارند که نیاز به دوست داشته شدن دارند و برحسب همین نیاز، افراد در رابطهها کشیده میشوند و دچار آسیبهای زیادی میشوند و نمیتوان این موضوع را منکر شد.
وی با بیان اینکه در خوابگاههای دخترانه و پسرانه، دولتی و خودگردان حتی اگر ۲۴ ساعته مشاور وجود داشته باشد باز هم کم است، زیرا مشکلات دانشجویان خوابگاهی بسیار عمده است، اظهار داشت: زندگی دانشجویی مشکلات فراوانی دارد و شرط اینکه بتوان از آسیبهای اجتماعی به دور بود این است که خانوادهها در تربیت فرزندان خود تلاش کنند و طوری تحویل جامعه بدهند که در امان باشند.
دولت آبادی ادامه داد: همه چیز در دانشگاه و مدرسه نیست و بخشی از مشکلات به زندگی شخصی افراد برمیگردد و خانوادهای که فرزنداش را به خوبی رشد داده است و بسیاری از مهارتها را داراست، در بسیاری از آسیبها میتواند در امان باشد.
مسئول مشاوره دانشگاه صنعتی اراک خاطرنشان کرد: بیشترین مراجعاتی که برای گرفتن مشاوره میشود در خصوص ارتباط با جنس مخالف، خواستگار و رابطههای دوستی است، اما در مورد سیگار نمیتوان تخمین درستی از دانشجویانی که مصرف میکنند داشت، زیرا میتوان حدس زد که بسیاری از آنان مصرف سیگارشان را نمیگویند و مخفی نگه میدارند.
وی تصریح کرد: به ندرت دانشجویانی هستند که بخاطر مشکلات خوابگاهی ترک تحصیل کنند، اما عمده دلایل ترک تحصیل عدم علاقه به رشته تحصیلی و مشکلات اقتصادی است که در این دانشگاه با چنین مواردی که منجر به ترک تحصیل شود برخورد نداشتم.
دولت آبادی در پایان با بیان اینکه اکثریت دانشجویان مشغول به تحصیل در استان مرکزی غیربومی و از استانهای دیگر هستند، گفت: در بعضی از استانها و شهرها آمار خودکشی به نسبت بقیه شهرها بالاست؛ اما در بعضی شهرهای دیگر این نسبت به شدت پایین است و در فرهنگ آنان خودکشی معنی ندارد، اما در کل در دانشگاه صنعتی با موردی که دانشجویی اقدام به خودکشی کرده باشد مواجهه نشدم که این نیز باعث نمیشود ما در کار خودمان کوتاهی کنیم.