معاون فرهنگی اجتماعی سازمان بسیج اساتید گفت:طرح راهیان علم فناوری و پیشرفت ایران در سطح ملی طی ۴ تا ۶ مرحله بازدید از مراکزعلمی از اردیبهشت ماه آغاز شود.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو جلیل دارا، معاون فرهنگی اجتماعی سازمان بسیج اساتید امروز در نشست خبری برنامه ملی راهیان علم فناوری و پیشرفت ایران که در محل این سازمان برگزار شد گفت: فعالیت سازمان بسیج اساتید در دوره جدید مبتنی بر دو رویکرد اثربخشی و تحول خواهی بوده و محور اصلی فعالیتهای خود را ورود به مسائل اجتماعی قرار داده است.
وی افزود: در دوره جدید دغدغه اصلی سازمان بسیج اساتید مسئله محوری فعالیتها است.
دارا با بیان اینکه اساتید بسیجی ظرفیت عظیمی هستند که در اختیار این سازمان قرار دارند افزود: در حال حاضر ۵۳ هزار استاد عضو سازمان بسیج دانشجویی هستند و این ظرفیت خوبی برای مجموعه بسیج و مراکز علمی کشور است تا اساتید بتوانند در مسیر پیشرفت ایران نقش موثری ایفا کنند.
معاون فرهنگی اجتماعی سازمان بسیج اساتید با بیان اینکه دغدغه مندی نسبت به معضلات کشور از دیگر اولویتهای سازمان بسیج اساتید است افزود: هدف این سازمان این است که به مسائل کشور ورود پیدا کند و این ماموریتی است که رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید دارند.
وی تصریح کرد: معتقدم جامعه علمی کشور و دانشگاهها نقش بسزایی در پیشرفت ایران دارند پس باید از ظرفیت اساتید به طور مطلوب استفاده شود.
دارا از تاسیس اندیشکدههای راهبردی ملی و استانی توسط سازمان بسیج اساتید خبر داد و افزود: این اندیشکدهها با دو رویکرد موضوع محور و اقلیم محور فعالیت میکنند، در واقع این اندیشکدهها در رابطه با مشکلات کلان کشور شکل میگیرند و براساس رویکرد مسئله محور و حل مسئله فعالیت میکنند.
معاون فرهنگی اجتماعی سازمان بسیج اساتید با بیان اینکه اندیشکدههای راهبردی و ملی ظرفیتهایی هستند که در اختیار نظام قرار دارند افزود: این اندیشکدهها که در اساتید بسیجی پذیرای دیگر اساتید نیز هستند و شرط خاصی برای فعالیت در آنها وجود ندارد در واقع کسانی که نسبت به هویت ملی و دینی دغدغهمند هستند میتوانند در اندیشکدهها فعالیت کنند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۴ اندیشکده تاسیس شده و راه اندازی اندیشکدههای دیگر نیز در دست پیگیری است تصریح کرد: هدف ما ایجاد اندیشکدههای باکیفیت است به گونهای که در حال حاضر اساتید نامی در این اندیشکدهها فعالیت میکنند
دارا تصریح کرد: برنامه اصلی سازمان در قالب اندیشکدههای راهبردی ملی و استانی حرکت در مسیری است که به صورت مسئله محور به مسائل نگاه شود.
وی افزود: مبنای تاسیس اندیشکدههای راهبردی ملی و استانی این است که از تئوریهای بومی برای حل مشکلات کشور استفاده شود با این وجود هدف این اندیشکدهها حمایت از طرحهای بومی است که براساس مختصات بومی هر استان ایجاد میشوند.
معاون فرهنگی اجتماعی سازمان بسیج اساتید در بخش دیگری از اظهارات خود از اجرای طرح ملی راهیان علم فناوری و پیشرفت ایران خبر داد و افزود: این برنامه ملی به منظور بازدید اساتید دانشگاهها از مراکز علمی و پژوهشی ویژه سراسر کشور اجرا میشود.
وی با بیان اینکه ایران در حوزه علم در منطقه حرف اول را میزند و در دنیا نیز در برخی از حوزهها حرف برای گفتن دارد تصریح کرد: هدف از اجرای طرح ملی راهیان علم فناوری و پیشرفت ایران این است که بخش عمده اساتید را با کمک دانشگاهها و وزارت خانهها از نزدیک با پیشرفتهای کشور آشنا کنیم البته این بدین معنا نیست که اساتید با پیشرفتها آشنایی ندارند.
دارا با اشاره به اینکه در قالب طرح ملی راهیان علم فناوری و پیشرفت ایران اساتید از نزدیک با مراکز علمی و پژوهشی ویژه همچون نیروگاه اتمی بوشهر، عسلویه و صنایع هوا فضا بازدید میکنند تصریح کرد: همزمان با انجام این بازدیدها نشستهای تخصصی با حضور اساتید در محل مراکز برگزار میشود.
معاون فرهنگی اجتماعی سازمان بسیج اساتید تصریح کرد: برگزاری نشستهای تخصصی از یک سو موجب میشود تا اساتید و دانشگاهها با مراکز ویژه آشنا شوند و از سوی دیگر نیز این مراکز میتوانند تعامل خود را با اساتید و دانشگاهها تقویت کنند. در هر حال امیدواریم که با اجرای این برنامه از ظرفیت اساتید برای رفع مشکلات مراکز علمی و فناوری استفاده شود.
وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از اهداف اجرای طرح ملی راهیان علم فناوری و پیشرفت ایران آشنایی اساتید با دستاوردها به صورت میدانی است تصریح کرد: ما نیازمند به خودباوری جدیتر هستیم امروز در خارج از مرزها ایران به عنوان یک کشور پیشرفته شناخته میشود، ولی در داخل به دلیل اطلاعات کم هنوز برخیها نسبت به پیشرفتها و تواناییها شناخت ندارند.
دارا با بیان اینکه تقویت خودباوری حول ما میتوانیم از اهداف اجرای طرح ملی راهیان علم فناوری و پیشرفت ایران است تصریح کرد: سازمان بسیج اساتید حول این برنامه به مسائل اجتماعی نیز ورود پیدا میکند.
معاون فرهنگی اجتماعی سازمان بسیج اساتید تصریح کرد: هدف ما این است که در قالب این برنامه ملی پیوند عملیاتی و راهبردی بین اساتید و صنعت ایجاد کنیم.
وی با اشاره به نامگذاری امسال به نام سال تولید ملی و حمایت از کالای ایرانی توسط رهبر معظم انقلاب تصریح کرد: امروز در کشور موسسات تولیدی و کارخانجات زیادی داریم که نیازمند حمایت اساتید، مراکز دانش بنیان و مراکز علمی و پژوهشی هستند با این وجود یکی از اهداف ما در سال ۹۷ توجه ویژه به شعار سال و حمایت از کالای ایرانی است.
دارا با اشاره به اینکه بازدیدهای اساتید از مراکز علمی و تحقیقاتی ویژه به صورت استانی و ملی انجام میشود اظهار کرد: در این راستا تعدادی از استانهایی که دارای مراکز علمی و تحقیقاتی ویژه هستند را برای بازدید اساتید انتخاب کردهایم.
معاون فرهنگی اجتماعی سازمان بسیج اساتید افزود: وجود ۷۰۰ کانون فعال سازمان بسیج اساتید در دانشگاهها میتواند زمینه ساز اجرای طرح ملی راهیان علم فناوری و پیشرفت ایران باشد.
وی با اشاره به اینکه ۱۱ دستگاه در قالب طرح ملی راهیان علم فناوری و پیشرفت ایران با سازمان بسیج اساتید همکاری میکنند اضافه کرد: البته انعقاد تفاهم نامهها با تعداد دیگری از دستگاهها در حال پیگیری است.
دارا با اشاره به اینکه ۹ وزارت خانه نیز برای اجرای این برنامه ملی با ما همکاری میکنند اضافه کرد: امیدواریم که این طرح با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه آزاد به اجرا درآوریم.
معاون فرهنگی اجتماعی سازمان بسیج اساتید ابراز امیدواری کرد: طرح ملی راهیان علم فناوری و پیشرفت ایران از اردیبهشت ماه آغاز شود.
وی با بیان اینکه طرح ملی راهیان علم فناوری و پیشرفت ایران به صورت متوالی در استانها برگزار میشود، اما این طرح در سطح ملی طی ۴ تا ۶ مرحله بازدید از مراکزعلمی ویژه انجام میشود.
وی با بیان اینکه بین هزار تا ۱۵۰۰ نفر از اساتید در سال ۹۷ در قالب طرح ملی راهیان علم فناوری و پیشرفت ایران از مراکز علمی و فناوری ویژه بازدید میکنند تصریح کرد: امیدواریم که با اجرای موفقیت آمیز این برنامه در داخل بتوانیم اساتید را نیز در بازدیدهای خارج از کشور همراهی کنیم و زمینه را برای بازدید آنها از مراکز کشورهایی که در برخی از حوزههای علم و فناوری پیش گام هستند فراهم کنیم.
دارا تصریح کرد: در حال حاضر ۲۱ مرکز علمی و فناوری ویژه برای بازدید اساتید در نظر گرفته شده است.