آخرین اخبار:
کد خبر:۶۸۴۱۹۲
گزارش/

اولین دوره ELECUP به همت بسیج دانشجویی دانشگاه شریف برگزار شد/ الکاپ دید دانشجویان را برای ورود به صنعت باز می‌کند

اولین دوره مسابقه الکاپ با تلاش بسیج دانشجویی دانشگاه شریف درجهت پرداختن به مسائل مورد نیاز کشور عصر پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ماه به پایان رسید.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محیامعصومی- بلاک چین یا زنجیزه بلوکی، عبارتی که این روز‌ها زیاد به گوش می‌خورد و معمولا جوانان بیشتر از آن صحبت می‌کنند، اما واقعا بلاک چین یا همان زنجیره بلوکی چیست و چه چیزی باعث شده آنقدر مورد توجه قرار گیرد؟ فناوری بلاک چین (متشکل از دو کلمه Block (بلوک) و Chain (زنجیره)) یک سیستم ثبت اطلاعات، گزارش توزیع شده و به صورت غیرمتمرکز است.

کم و بیش عبارت "بیت کوین" یا همان پول اینترنتی را هم باید شنیده باشد بیت کوین اولین کاربرد از این فناوری بود و از بلاک چین برای ذخیره اطلاعات دارایی کاربران بهره برد؛ بنابراین به زبان ساده اگر بلاک چین یک سیستم عامل باشد، بیت کوین نرم افزاری روی این سیستم عامل است.

در بلاک چین اطلاعات در بلاک‌ها قرار می‌گیرند و با هم به صورت زنجیره‌ای مرتبط می‌شوند؛ در هر بلاک هر اطلاعاتی می‌تواند ثبت شود، از جرم و جنایت‌های یک فرد تا نمایش اطلاعات حساب برای دارایی‌ها مانند بیت کوین.

این فناوری و دو واژه آشنا که این روز‌ها مطالب زیادی درباره‌شان عنوان می‌شود باعث شده تا جمعی از دانشجویان فعال کشور به فکر بررسی و حل مسابقه‌ای با این موضوع بیفتند. آری؛ صحبت ما درباره مسابقه الکاپ است، مسابقه‌ای دانشجویی که به قصد آشنایی هرچه بیشتر دانشجویان با حوزه فناوری‌های نامتمرکز و برخی چالش‌های آن از سوی سازمان بسیج دانشجویی و دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.

نتیجه دغدغه‌مندی و صحبت‌های ۶ ماهه دانشجویان به بار نشست
صبح پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت‌ماه به عنوان روز برگزاری اولین دوره مسابقه الکاپ تعیین شده بود، به دانشگاه شریف رفتیم با گذر از دانشکده کامپیوتر و برق به راحتی پوستر‌ها و بنر‌های الکاپ قابل رویت بود. شور و حال خاصی فضای دانشگاه را پر کرده بود و درحالیکه جمع کثیری از دانش‌آموختگان راهی شرکت در جشن فارغ‌التحصیلی خود بودند، اما دانشجویان درحال تحصیل پرتلاش کارهایشان را پیش‌بردند درست مانند دانشجویان علاقه‌مند به الکاپ که به دور از هرگونه هیاهویی در سالن خواجه نصیرالدین طوسی دانشگاه دور یکدیگر جمع شده و مشغول گذراندن کارگاه خود بودند.

با علی رحیمی مسئول الکاپ بسیج دانشجویی و دانشجوی ورودی ۹۴ کارشناسی برق شریف صحبت کوتاهی داشتیم و درباره رویداد از او پرسیدیم. رحیمی الکاپ را نتیجه ۶ الی ۷ ماه صحبت، بررسی و دغدغه‌مندی دانشجویان بیان کرد و گفت: نگاه و رویکرد الکاپ به حل مسئله این است که ما در کشور به چه مسائلی نیاز داریم، کدام موارد دارای اولویت هستند و توسط چه کسانی باید حل شوند.

وی ادامه داد: پس از مشورت با افرادی که حوزه‌های مهم روز دنیا را رصد می‌کنند، تصمیم به برگزاری الکاپ با موضوع فناوری نامتمرکز گرفتیم، چون لازمه پیشرفت کشور در این زمینه، آشنا کردن افراد مختلف با آن است و مفاهیم بلاک چین و فناوری‌های نامتمرکز قدری از سطح معمول سواد و دانشی که به دانشجویان منتقل می‌شود، فاصله دارد.

مسئول الکاپ بسیج دانشجویی اظهار داشت: بعد از تبلیغات برای الکاپ در سطح دانشگاه ۲۱ تیم (حدود ۷۰ نفر) از داخل و خارج دانشگاه ثبت‌نام و شرکت کردند.

به گفته او، انتظار و تدارک الکاپ برای این تعداد نفر نبود و استقبال دانشجویان باعث شد برنامه‌های خود را گسترش دهند.ادامه صحبت‌های رحیمی درباره چالش وسوالات طرح شده برای شرکت‌کنندگان را می‌توانید در کلیپ زیر مشاهده کنید.
 
کد ویدیو

حرکت بسیج به سمت فعالیت‌های علمی موجود در دانشگاه
وقتی متوجه ماجرا و کلیات الکاپ شدیم به جمع دانشجویان رفتیم که سرگرم برگزاری کارگاه رویداد خود بودند، آن‌ها همه یک دست لباس مسابقه را پوشیده بودند و با دقت به حرف‌های ارائه کننده کارگاه گوش می‌دادند، فردی مطلع و آگاه به موضوع که گاه صحبت‌های خود را با چاشنی طنز همراه می‌کرد و جو شاد و پر هیجانی را برای شرکت‌کنندگان رقم می‌زد.

در فرصت به پایان رسیدن کارگاه و دیدن حال و هوای دانشجویان با محمدعلی امینی مسئول علمی بسیج دانشجویی دانشگاه شریف هم‌کلام شدیم، او درباره روند حرکتی بسیج نسبت به فعالیت‌های علمی موجود در فضای دانشگاه بیان کرد: با توجه به آنکه دانشجویان دانشگاه‌های مختلف به خصوص دانشگاه‌های مطرح کشور پس از طی دوران کارشناسی و کارشناسی ارشد خود تازه به سمت استارت‌آپ‌های خدماتی می‌روند و کمتر به حل مسائل کشور پرداخته می‌شود تصمیم گرفتیم این موضوع را مد نظر قرار دهیم.صحبت‌های مسئول علمی بسیج دانشجویی دانشگاه شریف را درباره تصمیم اساسی برگزاری الکاپ در کلیپ زیر مشاهده کنید.
کد ویدیو

منتظر مسابقات بسیج دانشکده‌های مختلف دانشگاه شریف باشید
مسئول علمی بسیج دانشجویی دانشگاه شریف با بیان اینکه بخاطر برگزاری این رویداد، دانشگاه صنعتی شریف در پرداختن به موضوعات حل مسائل کشور پیشگام است، ادامه داد: به تخصصی‌تر شدن بسیج‌های دانشجویی نیاز داریم و تاکنون به تخصص هر دانشگاه توجه نشده بود مثلا بسیج دانشگاه شریف می‌تواند در حوزه‌های فنی کار‌های بیشماری را انجام دهد. موضوع الکاپ در بسیج دانشکده برق مطرح شده و به زودی در بخش بسیج صنایع، مهندسی شیمی، مهندسی مواد و مهندسی هواوفضا هم مسابقاتی را برگزار خواهیم کرد تا تیم‌هایی ایجاد شود که به سمت حل مسائل مورد نیاز کشور حرکت کنند.

وی برگزاری اولین دوره الکاپ را تنها مختص دانشجویان کارشناسی دانشگاه شریف اعلام و دلیل آن را کسب تجربه و مشاهده میزان استقبال دانشجویان درجهت برگزاری هرچه باکیفیت‌تر مسابقات الکاپ کشوری برای سال‌های آتی بیان کرد.

امینی درباره جوایز و نحوه حمایت از دانشجویان برگزیده الکاپ عنوان کرد: بعد از ایده‌پردازی و حل مسئله دانشجویان پیرامون مسائل نیروگاهی و تاثیر بلاک چین روی آن، داوری صورت می‌گیرد و به برگزیدگان اول تا سوم به ترتیب جایزه ۱ یک میلیون و ۲۰۰ هزار، ۸۰۰ هزار و ۵۰۰ هزارتومانی اهدا می‌شود البته در مراسم اختتامیه ادوار بسیج حاضر می‌شوند و حمایت‌هایی را از برگزیدگان دارند.

الکاپ دید دانشجویان را برای ورود به صنعت باز می‌کند
منتظر ماندیم تا کارگاه به پایان رسد آنگاه پس از کسب اجازه از مسئولان هماهنگی، مشتاقانه به سمت صحبت با دانشجویان شرکت‌کننده رفتیم.

اولین نفری که با او صحبت کردیم امین بهجتی ورودی ۹۵ دانشکده کامپیوتر دانشگاه شریف بود که بسیار پرشور فضای اخیر دانشگاه را سرشار از صحبت و برگزایر همایش‌های مختلف درباره بیت کوین و بلاک چین توصیف کرد و گفت: با هدف آشنایی و شرکت در چالش الکاپ با یک تیم سه نفره متشکل از دانشجویان رشته برق و رشته کامپیوتر تصمیم به حضور در این رویداد گرفتیم.

کنار امین بهجتی، دانشجوی دیگری از رشته برق بود که او هم در نظری مشابه با دوستش درباره الکاپ گفت: درحال حاضر بررسی بلاک چین و عملکرد آن در کشور برجسته شده و از این جهت پرداختن به آن ضروری است بنابراین ورود چنین مسابقه و فضایی به دانشگاه شریف بسیار خوب و جالب است تا دانشجویان با دیدی باز بتوانند در صنایع و رشته‌های خود از آن استفاده کنند.صحبت‌های ایزدی را درباره هدف حضور و شرکتش در الکاپ را در کلیپ زیر ببینید
کد ویدیو


کار ارزشمند و پرهیجان بسیج دانشجویی در دانشگاه شریف
در همان فرصت کوتاه بین دو کارگاه تدارک دیده شده برای دانشجویان از دانشجوی دیگری با نام محمد قادر خواستیم تا نظرش را درباره برگزاری الکاپ توضیح دهد، او گفت: رقابت‌هایی همچون الکاپ در سطح دانشگاه‌های کشور به خصوص دانشگاه شریف باعث می‌شود دانشجویان با فناوری‌های نوظهور درحال ورود به صنایع کاربردی بیشتر آشنا شوند.

وی همچنین با اشاره به بهره‌گیری از آزمایشگاه بلاک چین شریف و استادان برجسته برای آگاه کردن دانشجویان در رقابت‌هایی مثل الکاپ، تاکید کرد که این فرآیند در کسب اطلاعات بیشتر درباره فناوری‌های نامتمرکز و نوظهور بسیار مفید است و در سطح دانشگاه‌های کشور هم می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

بهتر است ادامه نظرات این دانشجوی کارشناسی دانشگاه شریف درباره برگزاری الکاپ توسط بسیج دانشجویی دانشگاه را با مشاهده کلیپ زیر از زبان خود او بشنوید.
 
کد ویدیو
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار