یک کارشناس مسائل هستهای گفت: بعید به نظر نمیرسد که این سناریو یعنی فشار از آمریکا و چانه زنی از طرف اروپا جنگ زرگری در جهان باشد برای آنکه امتیازهای بیشتری از ایران گرفته شود.
مهدی فضائلی، کارشناس مسائل هستهای در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص آغاز دور جدید مذاکرات بدون حضور آمریکا و اینکه چه قدر احتمال موفقیت فصل جدید از مذاکرات وجود دارد؟ گفت: جمهوری اسلامی تجربهای از مذاکره با اروپا و سه کشور عضو ۱+۵ یعنی انگلیس، فرانسه و آلمان رادارد که چندان خوشایند نیست.
وی با اشاره به مذاکرات هستهای بین سالهای ۸۲ تا ۸۴ با کشورهای فوق گفت: این تجربه در دو سال اخیر نیز در موضوع هستهای تکرار شد که به ما میگوید چندان نباید به اروپاییها امیدوار بود. ضمن اینکه به نظر میرسد اروپای امروز از اروپای سالهای ۸۲ -۸۴ ضعیفتر است و سردمداران امروز اروپا خیلی انگیزه لازم برای ایستادگی در قبال آمریکاییها را نخواهند داشت.
فضائلی با اشاره به اینکه ممکن است شرایط پیش آمده سناریوی طراحی شده بین اروپا و آمریکا باشد، گفت: بعید به نظر نمیرسد که این سناریو یعنی فشار از آمریکا و چانه زنی از طرف اروپا جنگ زرگری در جهان باشد برای آنکه امتیازهای بیشتری از ایران گرفته شود.
این کارشناس مسائل هستهای در خصوص طرح این ادعا که عنوان میشود اروپا به واسطه پرستیژ بین المللی حاضر به حفظ برجام است، گفت: برجام هیچ گاه دستاورد اروپا محسوب نمیشود بلکه این توافق نامه طرحی از طرف آمریکا بوده که اروپا نیز با آن همراهی کرده است.
وی تصریح کرد: در حقیقت اروپاییها در یک مقطع عملا در مذاکرات با ایران به نتیجه نرسیدند و همه آنها مستقیم و غیر مستقیم عنوان کردند برای به نتیجه رسیدن مذاکرات آمریکا باید وارد مذاکرات شود. بر این اساس گروه ۱+۵ تشکیل شد و مذاکرات سالهای اخیر در ژنو شکل گرفت.
فضائلی افزود: براساس این روند این دستاورد دیپلماسی اروپا محسوب نمیشود ضمن اینکه در بده بستانهایی که در مسائل دیپلماسی وجود دارد به نظر میرسد که اروپا دیپلماسی شکنندهای در این مسیر داشته باشد.