آرش میراسماعیلی پرافتخارترین جودوکار ایران در گفتگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو درباره توسل به مسجد و بقاع متبرک در موفقیت ورزشکاران قبل از مسابقات گفت: طبیعتا مساجد جای عبادت و امنی است و همچنین فضای روحی و روانی با آرامشی را میتواند برای همه افراد ایجاد کند و ما ورزشکاران هم از این امر جدا نیستیم.
وی گفت: به طور حتم این فضای معنوی میتواند بر آرامش ورزشکاران تاثیر بگذارد به خصوص زمانی که آنها مسابقه مهمی پیش رو دارند؛ در واقع حضور در این محافل یک دوپینگ روحی و روانی برای ورزشکاران محسوب میشود و این موضوع در همه جاهای دنیا وجود دارد و برای ورزشکاران صدق میکند.
وی ادامه داد: ما ورزشکاران خارجی زیادی را قبل از مسابقات میبینیم که برای رسیدن به آرامش و از بین بردن استرس قبل از مسابقه در کلیسا حضور پیدا میکنند و با خدای خود راز و نیاز می کنند.
میراسماعیلی عنوان کرد: خوشبختانه شرایطی که مساجد برای ما ایجاد کرده است فضای امنی است تا در این محیط به آرامش برسیم و طبیعی است در چنین فضایی ورزشکار به آرامش بیشتری قبل از مسابقه نیاز دارد.
میراسماعیلی در پاسخ به این سوال که وجود مساجد در کنار محیطهای ورزشی چه میزان در فرهنگسازی موثر است، اظهار کرد: من همیشه این موضوع را گفتم که شاید امکانات و شرایط بالقوه در کشور ما کمتر از حد معمول باشد اما ورزشکاران ما با ایمان و تقوایی که دارند همیشه سعی کردند یک نیروی مضاف برای مسابقات کسب کنند؛ شما ببیند یک خارجی وقتی از میدان مسابقه بیرون میآید طبق اعتقادات خودشان به شکل صلیب از نتیجه ای که به دست آورده است شکرگذاری میکند؛ ما هم دقیقا مانند آنها در میادین مختلف پس از پیروزی و کسب نتیجه سجده و یا با یک علامتی از خداوند تشکر میکنیم. همه اینها نشان میدهد که معنویات همیشه با ورزش همراه بوده است و نمیتوانیم آنها را از هم جدا کنیم.
وی با بیان اینکه طبیعتا هر مسجدی در هر محله جای امنی برای راز و نیاز با خداست، افزود: بدون شک وجود مکانهای مذهبی در استادیومها و امکان ورزشی تاثیرگذارتر از بقیه مکانها هستند چرا که وقتی ورزشکار در کنار میادین ورزشی دو رکعت نماز میخواند و یک جوان توسل و ارادت او را می بینید قطعا او را الگو خودش قرار میدهد.
قهرمان جودوی ایران گفت: حضور ورزشکاران در مساجد ترغیب نسل جوان است و امیدوارم این شرایط در کشور ما بیشتر از قبل وجود داشته باشد.
وی عنوان کرد: در محلهها اگر ارتباط مساجد و ورزش بیشتر شود به طور حتم گرایش نسل جوان به این مکان مقدس بیشتر خواهد شد امیدوارم مسئولین امر این موضوع را مدنظر بگیرند و از این شرایط به بهترین شکل استفاده کنند.
میراسماعیلی در پایان درباره ترویج اخلاق و صفات پهلوانی در مسجد به ویژه در ایام نوجوانی هم گفت: مسجد برای پرورش روح انسان و برای راز و نیاز با خدا لازم است و اگر در کنار مکانهای ورزشی که برای پرورش فیزیک بدن است قرار گیرد میتواند شرایط خوبی برای نوجوانان و جوانان فراهم کند.