به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ یک زوج ساکن پورتلند ایالات متحده توسط تلفن یکی از دوستانشان متوجه میشوند که اسپیکر اکو یا «الکسا»ی آنها صبحتهایی را که در باره خرید کفپوش چوبی داشتهاند، بدون اطلاعشان ضبط کرده و برای آن دوست فرستاده است.
شرکت آمازون، تولیدکننده این گونه اسپیکر، در توضیح فنی این اتفاق گفته است: «این زوج در صحبتهای خود از الکسا نام بردهاند و همین باعث فعال شدن اسپیکر شده است. در صحبتهای این زوج از واژههای پیام بفرست هم استفاده شده که اسپیکر را برای فرستادن آماده کرده است. به احتمال زیاد اسپیکر پرسیده است: برای چه کسی؟»
زوج آمریکایی بدون این که پرسش الکسا را شنیده باشد، در ادامه صحبتهای خود نام یکی از دوستانشان را بردهاند یا از واژهای شبیه نام آن دوست استفاده کردهاند و این خود باعث فعال شدن اسپیکر برای ارسال فایل صوتی به آن دوست شده است.
آمازون تاکید میکند که چنین اتفاقی نادر اما امکانپذیر است، به همین دلیل وعده داده که این ضعف امنیتی را در اسپیکرهای اکو (یا الکسا) از بین ببرد.
زوج آمریکایی از آمازون خواستار تعویض اسپیکرشان با گونه دیگری که امنتر باشد شدهاند اما این شرکت به خواست آنها پاسخ نداده است.
میلیونها نفر از اسپیکر هوشمند اکو استفاده میکنند و هنوز معلوم نیست که آیا از نظر حقوقی آمازون موظف به تعویض دستگاههای ناامن هست یا نه.
کارشناسان حوزه امنیت سایبری در ماه گذشتهی میلادی این قابلیت اسپیکر اکو را کشف کردند و در بارهی این حفرهی امنیتی هشدار دادند. به اعتقاد آنها، اسپیکرهای هوشمند و پرطرفدار میتوانند در شرایط گوناگون صدای کاربران را بدون اطلاع آنها ضبط و در اینترنت پخش کنند.
اسپیکرهای هوشمند اکو میتوانند علاوه بر اطلاعات عمومی و اخبار، موزیک و کتاب صوتی نیز در اختیار صاحبان خود قرار دهند و در رساندن پیام آنها به کاربران اینترنتی کمک کنند.
علاوه بر این با برخی لوازم خانه هوشمند هم سازگارند و قادر به کنترل لامپ و سویچ دستگاههای گوناگون هستند. اسپیکر اکو بدون لمس و با صدای صاحبش کنترل میشود و همواره در حال یادگیری و هوشمندترشدن است.