ساختمان جدید دانشگاه علمیکاربردی استان گلستان، با حضور رئیس دانشگاه جامع علمیکاربردی کشور افتتاح شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد حسین امید، رئیس دانشگاه جامع علمیکاربردی کشور در آیین افتتاح ساختمان جدید دانشگاه جامع علمیکاربردی استان گلستان گفت: دفتر مشاوره کارآفرینی بزودی در دانشگاه علمیکاربری راهاندازی میشود تا به دانشجویان برای ورود به عرصه کار راهنمایی کند. در یک دورهای، توسعه آموزش عالی در دستور کار قرار گرفت و یک رقابت ناسالمی در این حوزه شکل گرفته بود.
رئیس دانشگاه جامع علمیکاربردی کشور ادامه داد: از حدود ۵۶ دانشگاه دولتی، تعداد دانشگاهها در یک مقطع به ۱۲۰ دانشگاه و مجتمع رسید و در دانشگاه پیامنور و علمیکاربری این اتفاق نیز افتاد و از ۳۰۰ مرکز به نزدیک به بیش از یکهزار مرکز رسیدیم.
امید گفت: یک میلیون و ۸۰۰ هزار ظرفیت برای پذیرش دانشجو ایجاد شده، اما متقاضیان واقعی ۸۰۰ هزار نفر است و این یعنی آنکه به ازای هر ۳ متقاضی ۳ صندلی در دانشگاهها وجود دارد. با توجه به این رویکرد در سال ۱۳۹۴، حدود یکهزار و ۱۰۰ مرکز علمیکاربردی داشتیم که در سال ۱۳۹۶ به کمتر از ۹۰۰ مورد رسید.
رئیس دانشگاه جامع علمیکاربردی کشور تصریح کرد: مراکز علمیکاربردی ما توانایی آن را دارند که هر کدام یکهزار و ۵۰۰ نفر ظرفیت داشته باشند و ما ظرفیت ۹۰۰ هزار پذیرش دانشجو را داریم و حال آنکه تعداد پذیرش دانشجویان ما به مراتب بسیار کمتر است.
امید افزود: کاهش دانشجویان از ۵ میلیون به ۴ میلیون در سال ۱۳۹۶ همچنان ادامه دارد و تا پایان افق ۱۴۰۴ کاهش این میزان دانشجو را در دانشگاههای کشور خواهیم داشت و باید ارتقاء کیفیت و ماموریتگرایی را دیگر دانشگاههای کشور برای بقا دنبال کنیم.
وی گفت: زمانی در کشور ۱۶ هزار کد رشته محل برای پذیرش دانشجویان وجود داشت و در سال ۱۳۹۷ به کمتر از ۶ هزار کد رشته رسید و به دنبال این هستیم و ما نیز در دانشگاه علمی کاربردی کد رشتهها را کم میکنیم.
رئیس دانشگاه جامع علمیکاربردی کشور همچنین از پرداخت تسهیلات ۲ درصدی اشتغال برای دانشجویان علمیکاربردی خبر داد و تاکید کرد: حدود ۷۰ درصد دانشآموختگان ما شاغل هستند.
افتتاح ساختمان جدید دانشگاه علمیکاربردی استان گلستان
رئیس دانشگاه جامع علمیکاربردی استان گلستان نیز در آیین افتتاح ساختمان جدید دانشگاه جامع علمیکاربردی استان گلستان اظهار داشت: ساختمان جدید دانشگاه علمی کابردی ۳ هزار و ۶۴ متر مربع مساحت دارد و از سال ۱۳۹۲ کلنگزنی شد و از درآمد اختصاصی دانشگاه برای احداث آن ۴۰ میلیارد ریال هزینه شده است.
دهقانی یادآور شد: این ساختمان به صورت سبز پایدار احداث شده و از آب باران و اسپلیتها با سیستم تحت فشار برای آبیاری فضای سبز بهره میگیریم. در ماه مبارک رمضان شاهد افتتاح ساختمان دانشگاه علمی کاربردی استان گلستان هستیم و امید داریم به میمنت این ماه خدمات دانشگاه علمیکاربردی ماندگار باشد.
وی به پراکندگی دانشکاه علمیکاربردی در استان اشاره کرد و گفت: بیش از ۴۷ درصد دانشگاه علمیکاربری ماهیت خصوصی دارد. امید دارم به برکت خون شهدا بتوانیم قدمهای خوبی برای دانشجویان با فعالیتهای دانشگاه علمیکاربردی برداشته باشیم.
دهقانی افزود: دغدغه مقام معظم رهبری و مسئولان کشور اشتغال است و امید است با ارتباط مسئولان با دانشگاه علمیکاربردی قدمهای خوبی برای جوانان برداریم. با حضو رئیس دانشگاه علمی کاربردی کشور، نظام آموزش مهارتی در کشور ایجاد شد و قدمهای خوبی در این مسیر برداشته شد.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان گلستان افزود: سند راهبردی دانشگاه علمی کاربردی تدوین و قابلیت دانشگاه و روابط بینالمللی تقویت و مراکز نوآوری در این مدت پیگیری شده است. ماموریتگرایی مراکز و کلینیکهای اشتغال از دیگر برنامههایی بود که دانشگاه علمیکاربردی دنبال کرد.
در پایان این مراسم تفاهمنامه سهجانبه با آموزش و پرورش، پارک علم و فناوری و اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان با دانشگاه علمیکاربردی استان گلستان منعقد شد.