کد خبر:۶۸۹۸۷۴

میزان بدهی شهرداری به ۹ بانک اعلام شد/ میزان بدهی نجومی دولت به شهرداری در زمان قالیباف

شهرداری تهران به ۹ بانک در کشور بدهکار است و شهردار جدید تهران رایزنی‌های خود را برای پرداخت دیون آغاز کرد.

 به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، شهرداری تهران به ۹ بانک بدهی دارد.

بر اساس این گزارش میزان بدهی شهرداری تهران تا اول شهریور سال ۹۶ به بانک ملی ۲۵۶۳ میلیارد تومان بوده است.

همچنین میزان بدهی به بانک ملت ۴۸۱ میلیارد تومان، بانک سپه ۱۶۵ میلیارد تومان، بانک سرمایه ۱۶۷ میلیارد تومان، بانک صنعت و معدن ۴۵۰ میلیارد تومان و بانک سامان ۷ میلیارد تومان تجارت ۲ هزار و ۸۷۱ و بانک صادرات ۸۱۳ بوده است.

همچنین میزان بدهی شهرداری به بانک شهر ۱۰ هزار و ۵۲۹ میلیارد تومان بود که طی تفاهم‌نامه‌ای که در تاریخ ۱۳ تیرماه سال ۹۶ بسته شد با واگذاری املاک در حاشیه چمران، دردشت و ملکی در کرج و همچنین پرداخت ۲ هزار میلیارد تومان عوارض بخشی از بدهی‌های بانک شهر کاسته و میزان بدهی‌ها ۲۵۴۷ میلیارد تومان رسید.

همچنین در آن تفاهم نامه واگذاری ۶۰ درصد فروشگاه شهروند و شهر آفتاب بر اساس مصوبه شورای چهارم دیده شده بود که در صورت جلسه آمده بود. البته بعداً اعلام شد واگذاری شهروند و شهر افتاب فعلا منتفی است.

همچنین محمد علی افشانی شهردار جدید تهران نشستی با مدیران بانکی کشور در این زمینه برگزار کرد.

شهردار تهران نیز در خصوص این نشست گفت: خوشبختانه مدیران بانکی کشور بالاتفاق روی دشواری و مشکلات عدیده کلانشهر تهران و مسائل شهرداری واقف بوده و شرایط اقتصادی موجود نیازمند حمایت و همکاری همه ذینفعان اقتصادی با مدیریت شهری می‌باشد.

وی افزود:تهران، پایتخت ایران و صرفاً مرکز استان تهران نبوده بلکه این شهر پایتخت کل کشور و دارای تنوع قومی و دینی بوده و همه آن‌ها بواسطه قدرت رأی‌شان، صاحب حق می‌باشند.

افشانی ادامه داد: تهران مرکز ثقل و گرانیگاه ایران است و دولت، مجلس، نظام بانکی، مدیران شهری و تمام ذینفعان در اداره این کلانشهر مسئولیت مدنی مشترک دارند و باید موجبات افزایش احساس همگرایی بیشتر و ایفای نقش مسئولیت مدنی مشترک در بین همگان شوند.

شهردار تهران خاطرنشان کرد: بانک‌ها نقش مؤثر و مفیدی در توسعه کشور دارند و اکثریت پروژه‌های اقتصادی و عمرانی با مشارکت بانک‌ها اجرا شده یا می‌شوند؛ از این‌رو کارگروه مشترک شهرداری و بانک‌ها برای سرمایه‌گذاری بیشتر در شهر و تعیین تکلیف بدهی شهرداری به بانک‌ها تشکیل می‌شود که نقش مؤثری در توسعه شهر خواهد داشت.
 
مدتی پیش روزنامه اصلاح‌طلب هفت صبح در گزارشی تصریح کرد دولت هرچند انکار می‌کرد که به شهرداری تهران در دوره شهرداری قالیباف بدهکار نیست، اما اذعان کرد که بدهکار بوده است.

هفت صبح نوشت: چند سالی است که دولت و شهرداری تهران بر سر میزان بدهی دولت به شهرداری با هم اختلاف دارند. شهردار سابق تهران گفته بود دولت ۱۴ هزار میلیارد تومان به شهرداری تهران بدهکار است، اما دولت نه‌تن‌ها این موضوع را قبول ندارد بلکه می‌گوید شهرداری به دلیل وام‌هایی که در مقاطع زمانی مختلف دریافت کرده سه هزار میلیارد تومان به دولت بدهکار است.

اخیرا محمد علیخانی، عضو فعلی شورای شهرداری تهران خبر داد که در جلسه اخیر شهردار تهران و اعضای شورای شهر با رئیس‌جمهور مقرر شده دولت پرداخت بدهی خود به شهرداری را شروع کند. بر همین اساس تا پایان امسال دولت ۳۰۰ میلیارد تومان برای یارانه بلیت اتوبوس و مترو به شهرداری پرداخت می‌کند و سایر مطالبات شهرداری هم از سایر بخش‌ها تامین خواهد شد.

این بدهی از کجا پیش آمد؟ شهرداری تهران به طور مشخص با استناد به سه قانون «عوارض و مالیات‌های شهری»، «سهم دولت در توسعه حمل و نقل عمومی» و «تکلیف بودجه‌ای دولت در پرداخت یارانه به مترو و اتوبوس» می‌گوید ۱۴ هزار میلیارد تومان از دولت طلب دارد. ضمن اینکه بعضی معتقدند قانون دولت را مکلف کرده سالانه ۱/۲ میلیارد دلار از محل صندوق ذخیره ارزی به شهرداری پرداخت کند که این رقم را هم باید به آن رقم ۱۴ هزار میلیارد تومان اضافه کرد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار