پورنیا با اشاره به وقوع باد، طوفان و بارشهای اخیر گفت: با توجه به هشدارهای داده شده قبل از وقوع طوفان، شهرداری میتوانست با یک کار بسیار ساده هرس درختان، جلوی افتادن و یا شکستن خیلی از آنها را بگیرد، اما این کار را نکرد که این ضعف است.
محمدعلی پورنیا کارشناس ارشد مدیریت شهری در گفتگو اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، با اشاره به وقوع باد، طوفان و بارشهای اخیر گفت: با توجه به هشدارهای داده شده قبل از وقوع طوفان، شهرداری میتوانست با یک کار بسیار ساده هرس درختان، جلوی افتادن و یا شکستن خیلی از آنها را بگیرد اما این کار را نکرد که این ضعف است. اگر بهانه این باشد که زمان فعلی مناسب برای هرس نیست این سوال پیش میآید چرا در زمان مناسب این کار انجام نشده و حتی اگر از بحث هرس درختان بگذریم مشاهده میکنیم که حتی شهرداری از جمع کردن درختان شکسته در همان دقایق اولیه و باز کردن معابر خودداری میکند. در جای دیگر دیده شده است که با تنها و تنها نیم ساعت بارش باران وضعیتی در خیابانها به وجود آمده است که عابران پیاده قادر به عبود از عرض خیابان نیستند. اینها همه ضعف مدیریتی در شهرداری و شورای شهر است.
کارشناس ارشد مدیریت شهری درباره اهمال و تعللهای شهرداری و شورای شهر در موضوعهای مختلف گفت: شهرداری و شورای شهر دو ارگان کاملاً به هم وابسطه هستند. این یعنی اگر شهرداری خوب کاری کند شورای شهر خوبی داشتهایم و اگر شورای شهر خوب کار کند شهرداری خوب کار کرده است.
وی افزود: این که شهرداری خوبی داشته باشیم باید شورای شهر خوبی وجود داشته باشد که شهردار مناسب و کارآمد انتخاب کند و نظارت خوبی را بر خود شهردار و معاونان آن داشته باشد و اینکه میخواهد شهرداری کارآیی خوبی داشته باشد باید پشتیبانی از شورای شهر داشته باشد. این موضوعی است که در شهرداریها و شورای شهر جمهوری اسلامی ایران صدق میکند.
وی با اشاره به وجود دو طیف اصلاحطلب و اصولگرا در شورای شهر چهارم گفت: خواه یا ناخواه، خوب یا بد این دو طیف در شورای شهر قبل مشغول به کار و به فکر شهر بودند و میتوان گفت دو دوره از شورای شهر به خوبی طی شد اما در این دوره همه از یک طیف بودند. اینکه همه از یک طیف و جناح باشند سودهایی دارد اما در مقابل ضررهای بسیار بزرگی دارد.
پورنیا افزود: اینکه همه از یک طیف باشند این سوال را به ذهن متبادر میکند که آیا اینها از شهر، شورای شهر، شهرداری، مدیریت شهری، مخاطرات شهری، مشکلات شهری و غیره چیزی میدانند؟ فقط میتوان گفت که یک لیستی را پر کردهاند که فقط این لیست رای بیاورد.
این کارشناس ارشد مدیریت شهری افزود: نماینده شورای شهر حتی اگر تشخیص نادرست و تصمیم نادرستی داشته باشد هم حقوق خود را دریافت میکند اما این مردم هستند که در این بین دچار ضربه و مشکلات عدیده میشوند و عاقبت این موضوع میشود وضعیت کنونی شهری است که شهرداری از آقای قالیباف گرفته و به آقای نجفی داده میشود و با گذشت چندین ماه نتیجه کار هیچ است و حتی میتوان گفت تهران در انتهای شهرداری آقای نجفی پس رفت شدیدی داشته است.
وی در ادامه گفت: شرایط بد اقتصادی که در حال حاضر وجود دارد در زمان آقای قالیباف هم وجود داشته است اما آقای قالیباف با مدیریت مناسب مانع ورود این موضوع در بین مردم شد و مردم این ضعف اقتصادی را در مدیریت شهری احساس نکردند. اینکه با همان شرایط اقتصادی، شورای شهر و شهرداران منتخب شورای شهر پنجم نمیتوانند شهر را اداره کنند، این نشانه ضعف مدیریتی شورای شهر و شهرداری است.
وی با اشاره به سوءمدریتی که در شورای شهر اول اتفاق افتاد گفت: نتیجه آن سوءمدیریت و جنجالهای اصلاحطلبان تعطیل شدن شورای شهر به مدت طولانی بود اما موضوع مطرح بزرگتر در این بین این است که اعضای شورای شهر چه سابقه مدیریت شهری را در کارنامه خود دارا هستند؟ البته تعدادی از آنها دارای این سابقه هستند اما بقیه این افراد هستند که نه دارای مدرک تحصیلی مرتبط هستند و نه دارای سابقه کار در ارتباط با مدیریت شهری. همین افراد هستند که کار را درست انجام نمیدهند، قطار شورای شهر از ریل اصلی خود خارج میشود و نتیجه نزدیک به عاقبت شورای شهر اول میشود.