کد خبر:۶۸۸۵۰۲

قناعتی: شورای پنجم همچنان در مسیر ناکارآمدی حرکت می‌کند

عضو سابق شورای شهر تهران: با روی کار آمدن شورای پنجم متاسفانه به نظر می‌رسد اصلی‌ترین مشکل شهر در رویکرد اعضای شورای پنجم تغییر نام‌ها و نامگذاری خیابان‌های شهر است.
 به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، ابوالفضل قناعتی با اشاره به اهداف و اهمیت نامگذاری‌های شهر گفت: بحث نامگذاری خیابان‌ها از اوایل انقلاب اسلامی با توجه به موازین شرعی و انقلابی مورد توجه مسئولان امر بود از این رو نامگذاری خیابان‌ها به نام ائمه معصومین؛ شخصیت‌های دینی، علمی، مبارزاتی و انقلابی در صدر نامگذاری‌ها قرار داشت که با آغاز جنگ تحمیلی نام مبارک شهدا نیز بر خیابان‌ها و کوچه‌های شهر نقش بست. مساله نامگذاری خیابان‌ها با آغاز روی کار آمدن شورا‌ها مورد توجه قرار داشت، اما این موضوع نه به عنوان اصلی‌ترین موضوع دستور کار شورا بلکه در آخرین دستورکار شورا قرار داده می‌شد تا اینکه با روی کار آمدن شورای پنجم متأسفانه به نظر می‌رسد اصلی‌ترین مشکل شهر در رویکرد اعضای شورای پنجم تغییر نام‌ها و نامگذاری خیابان‌های شهر است.

وی با بیان نادیده گرفتن اولویت‌های شهر و توجه به نامگذاری خیابان‌ها توسط اعضای شورای پنجم خاطر‌نشان کرد: تهران به عنوان پایتخت جمهوری اسلامی ایران و کلانشهری با دامنه وسیع مشکلات شهری نیازمند توجه و رسیدگی بیشتری در تمام حوزه‌های مورد نیاز است و شهروندان اولویت‌هایی غیر از نامگذاری شهر دارند که متأسفانه مورد غفلت نمایندگان شورای پنجم واقع شده است. مردم شهر تهران خواهان حل مسائل و مشکلات در حوزه عمرانی، فرهنگی، حمل ونقل، آلودگی هوا و توسعه فضای سبز هستند، در حالی که نیاز‌های شهر و شهروندان روز به روز در حال گسترش است به نظر می‌رسد نامگذاری خیابان‌ها اولین و اصلی‌ترین دغدغه و اولویت مورد توجه نمایندگان شورای شهر تهران شده است.

عضو سابق شورای شهر تهران دراین باره افزود: اینکه آخرین بند و فعالیتی که در شورای چهارم مورد توجه نمایندگان بود اینک به اولین دغدغه اعضای شورای پنجم تبدیل شده بیانگر ناکارآمدی شورای شهر است و اینکه نمایندگان تنها به دنبال گذران وقت هستند تا حل مشکلات مردم نشان از عدم اهمیت اولویت‌های شهر برای نمایندگان است که متاسفانه موضوع نامگذاری یکی از محور‌های اصلی تصمیمات شورای شهر شده که منجر به هدر دادن وقت وضایع کردن رای مردم شده است.

قناعتی با اظهار تأسف از تغییر موازین فرهنگی، انقلابی و دینی در نامگذاری‌ها اهداف آن را چنین عنوان کرد: موضوع دوم اهمیت نگاه فرهنگی ــ انقلابی در نامگذاری خیابان‌های شهر است با این توضیح که نامگذاری‌ها باید با موازین انقلابی و آرمان‌های اسلامی ما همخوانی داشته باشد. اینکه نام خیابانی را به نام دکتر مصدق تغییر می‌دهند چه ضرورتی دارد؟ آیا نظر امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری در این نامگذاری مورد توجه قرار گرفته است؟ آیا در کشور و در تاریخ این سرزمین قحط الرجال بوده که نام مصدق را برای خیابانی انتخاب می‌کنند که از همان اوایل انقلاب دلیلی براین نامگذاری وجود نداشته است! آیا مسوولین انقلابی از آغاز پیروزی انقلاب قادر به تعیین چننی نامی بر روی خیابانی نبودند که آقایان بعد از چهل سال از پیروزی انقلاب اسلامی به چنین ضرورتی رسیده‌اند؟ متاسفانه به نظر می‌رسد اعضای شورای شهر در یک اقدام ضد فرهنگی برآن هستند تا با نامگذاری‌های خاصی موضوع فرهنگ دینی – اسلامی و انقلابی را از اماکن وخیابان‌های شهر پاک کنند تا با قرار دادن و جایگزین کردن اسامی مورد نظر خود فرهنگ شهر را تا پای ایجاد تزلزل در ارزش‌های انقلابی –اسلامی به نابودی بکشانند.

وی در خصوص نامگذاری میدانی به نام امام هادی علیه السلام گفت: نامگذاری میدان امام هادی علیه السلام پس از توهین یکی از هنرمند نما‌های خاطی به ساحت مقدس این امام همام از سوی اعضای شورای چهارم صورت گرفت که در جای خود کار ارزنده‌ای بود، اما تغییر نام این میدان به نام شیخ صدوق جای تامل دارد هنگامی که خود شیخ صدوق رحمه الله علیه از شاگردان اهل بیت علیهم السلام بوده بنابراین در چنین حالتی زیبنده است که نام آن میدان به نام امامی باشد که شیخ صدوق شاگرد این مکتب آسمانی بوده است

قناعتی دراین باره افزود: در جایی که نام معصومی حضور دارد مسلما زیبنده مدیریت و آن مکان نیست که نام دیگری بر آن ترجیح داده شود چه بسا قرارگرفتن نام معصوم علیه السلام باید افتخاری برای مردم آن محل و مسوولینی باشد که چنین نامگذاری داشته‌اند. هنگامی که تمامی بزرگان دینی؛ علما و فضلا خود را فدای اهل بیت علیهم السلام می‌دانند نباید اسمی بالاتر از اسم معصوم مطرح شود.

عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به نظرات علما در خصوص جایگاه برتر ائمه علیهم السلام خواستار عدم تغییر نام میدان امام هادی علیه السلام شد وافزود: شیخ صدوق از بزرگان دین مبین اسلام به شمار می‌رود و براساس روایات اسلامی در زمره مجاهدان و پاکانی است که در رکاب حضرت حجت رجعتی دوباره خواهد داشت از این رو ایشان به عنوان عالم بزرگی بسیار مورد توجه شیعیان قرار دارند، اما تا جایی که نام امام معصوم وجود دارد مسلما هم علاقمندان به شیخ صدوق هم سایر علما و فضلا به قرار گرفتن نامی بر نام معصوم علیه السلام اصراری نخواهند داشت ازاین رو امید می‌رود این نامگذاری با تجدید نظر اعضای شورا مواجه شود.
منبع: تسنیم
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار