عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: وقتی جمعیت پیر شود در دهههای آینده با بحران پیری روبه رو خواهیم بود که به تبع آن هزینههای نگهداری، مراقبت، درمان و دارو افزایش پیدا میکند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، احسان قاضی زاده هاشمی در یک برنامه رادیویی با موضوع «جمعیت»، با بیان اینکه افزایش نرخ جمعیت در دهههای مختلف از یک روند تعادلی خاصی پیروی نکرده است، گفت: فرزندانی که در اوج افزایش نرخ رشد جمعیت در دهه ۶۰ بودند، امروز به سن اشتغال رسیده اند و جمعیت جوان کشور که در آمار سال ۱۳۹۰ به ۳۳، ۴ رسیده بود، در آمار سال ۹۵ به ۲۹.۴ رسیده است که نشان میدهد بیش از ۴ درصدبه جمعیت میانسال اضافه شده است.
وی با اشاره به پیر شدن جمعیت گفت: وقتی جمعیت پیر شود در دهههای آینده با بحران پیری روبه رو خواهیم بود که به تبع آن هزینههای نگهداری، مراقبت، درمان و دارو افزایش پیدا میکند و اثر دیگر بحران پیری، کاهش نرخ باروری برای جمعیت است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس به نرخ باروری با سطح جایگزینی اشاره کرد و افزود: نرخ باروری باید به گونهای باشد که سطح فعلی را حفظ کند. با توجه به اینکه جمعیت متولدین دهه ۶۰ باید سطح جایگزین خودشان را ایجاد کنند؛ اما پیش بینی میشود این سطح جایگزینی در ده سال آینده به ۱، ۸ کاهش پیدا کند.
وی به اثرات مختلف پیر شدن جمعیت اشاره کرد و گفت: این اتفاق باعث میشود صندوقهای بازنشستگی دچار بحران مالی و اقتصادی شوند؛ زیرا غالب کشور را باید از طریق صندوقهای بازنشستگی اداره کنیم که در کنار مشکلات تامین منابع مالی بهداشت و درمان، مسائل زیادی را ایجاد خواهد کرد.