مهدی طرفی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو گفت: امسال برای اردوی جهادی در استان طرحی نوشته ایم که براساس آن قرار است، سه سال در یک نقطه و منطقه هدف کار کنیم. امسال نیز برای بار دوم بناست به روستاهای باغ ملک بخش سیروان که سال گذشته نیز در آنجا حضور داشتیم، متمرکز شویم. امسال اولین گروه دامپزشکی استان نیز ما را همراهی می کنند؛ این گروه که سال گذشته روستاهای مختلفی را سر زده، فعالیت جدیدی است که گروه جهادی آن را دنبال می کند. در حوزه عمرانی، اشتغالزایی و آموزش فرهنگی نیز گروه جهادی دانشگاه چمران فعالیت کرده و سبب شده است گروه جهادی این دانشگاه به عنوان گروه جهادی نمونه استان انتخاب شود.
طرفی در ادامه افزود: با توجه به اینکه برای دانشجویان فراخوان عمومی داده ایم، ثبت نام برای اردوی جهادی آغاز شده است. از آنجا که ظرفیت ما در این حوزه زیاد نیست، سعی می کنیم افرادی انتخاب شوند که تخصص خاصی داشته باشند و همه دانشجویان ثبت نامی را نمی توانیم در این اردوها شرکت دهیم.
گروه جهادی به 5 بخش تقسیم می شود
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه چمران اهواز در ادامه افزود: 5 گروه جهادی شامل گروه خواهران، فرهنگی برادران، دو گروه عمرانی و یک گروه دامپزشکی اعضای دانشجویان اردوی جهادی را تشکیل می دهند؛ البته قرار است گروه تخصصی روان شناسی، آموزش علوم پایه که در بخش کمک درسی به بچه ها کمک می کنند، نیز با ما همراه شوند.
وی در ادامه افزود: برای فعالیت های عمرانی معمولا بیبضاعت ترین خانوادهها در روستاهای محروم شناسایی میشوند و دانشجویان تلاش می کنند با ساخت خانه و یا تعمیر منزل مسکونی انها، شرایط را برای این خانوادهها بهتر کنند.
طرفی ادامه داد: در اردوی جهادی فعالیت های تربیتی و فرهنگی داریم که این برنامه ها طیف وسیعی دارد واز یادواره شهدا تا برگزاری مسابقات مختلف برای دانشجویان، محصلین و بزرگسالان را در بر می گیرد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه چمران اهواز در ادامه گفت: فعالیت جهادی سبب شده است که دانشجویان از نزدیک با مشکلات مردم روستا آشنا و مسئولان را نیز در جریان این مشکلات قرار دهند.
تمرکز در یک روستا موثرتر است
وی با اشاره به اینکه تمرکز در یک منطقه می تواند نقش موثری در رفع محرومیت در یک محدوده داشته باشد، ادامه داد: در هر محدوده مشکلات زیر ساختی وجود دارد که تا این مشکلات برطرف نشود نمی توان به حل این مشکلات امید داشت؛ به همین دلیل تصمیم گرفتیم از این به بعد نقطه ای کار کنیم و سعی می کنیم تمام تابستان در یک روستا بمانیم و خدمات را در یک جا متمرکز کنیم. نکته مثبت کار امسال این است که هم مردم روستا ما را می شناسند و هم دانشجویان با روستاییان ارتباط خوبی برقرار کرده اند.
طرفی با اشاره به اینکه پنج شنبه جمعه ها اردوی جهادی نیز در خوزستان برگزار می شود ، گفت: گروههای مختلف در این اردو حضور دارند و یکی از این گروههای فعال گروه دامپزشکی است که برای اولین بار در استان خوزستان شروع به فعالیت کرده و اقدامات موثری را نیز در روستاها انجام داده است.
گروه جهادی دامپزشکی برای اولین بار تشکیل شده است
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه چمران اهواز در ادامه افزود: گروه دامپزشکی دانشگاه چمران از شمال استان تا جنوب استان ،حتی مناطق حاشیه نشین اهواز را نیز طی کرده است و تلاش می کند، در حد توان مشکلات جوامع روستاییان را در خصوص دامهایشان برطرف کند. این تنها خدمات بچه ها به حساب نمی آید. بحث آبرسانی، حل مشکل برق و مبحث آموزشی برای دانش آموزان روستاها از دیگر اقداماتی است که بچه های گروه جهادی در روستای هدف انجام می دهند.
وی در ادامه گفت: تا به حال نتوانستیم صددرصد برنامه ها را اجرا کنیم اما تلاش ما بر این است که امسال خدمات بیشتری در روستا انجام دهیم.
مردم در روستاهای هدف با FATF آشنا شدند
طرفی با اشاره به اینکه در روستاهای هدف در طی سال کمپین سیاسی نیز راه انداخته ایم، گفت: در این روستاها در همه مسائل ورود پیدا کرده ایم. در ایام ماه رمضان به این روستا رفتیم و مردم روستا را با مسئله FATF آشنا کردیم. حضور دانشجویان گروه جهادی در این روستا سبب شد تا روستاییان با این مصوبه آشنا شوند و آنها نیز در نسبت به این مصوبه مطالبه گری داشته باشند و خودشان نیز عاملی شدند تا این موضوع را در روستاهای اطراف تبیین کنند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه چمران اهوازدر ادامه تصریح کرد: برای این روستاهای محروم و کم بضاعت در حوزه های فرهنگی اجتماعی نیز برنامه ریزی هایی انجام شده است و تلاش کرده ایم در بحث اشتغالزایی نیز اقداماتی انجام دهیم.این آموزش ها در حوزه اشتغالزایی به دو گروه خواهران و برادران تقسیم شده است و مشاغل خانگی توسط خواهران به زنان روستا آموزش داده می شود؛ اما در مورد اشتغالزایی جوانان روستا در بحث آموزش صنایع زودبازده کار شده است و گروه های اشتغالزایی در این روستا فعال هستند.
وی در خصوص فعالیت گروه دامپزشکی در خوزستان ادامه داد: کارگروه دامپزشکی جهادی کمی سخت است به این دلیل که با اداره دامپزشکی به مشکل برمی خوریم؛ زیرا برخی واکسن ها را آنها در اختیار ما قرار نمی دهند به همین دلیل ما خودمان مجبوریم واکسن ها را تهیه کنیم و در صورت لزوم و اضطرار در حالی که دامپزشک تشخیص دهد که دام اگر واکسن نخورد از بین می رود، واکسن زده می شو.د در واقع گروه جهادی دامپزشکی تلاش می کند که بیماری های دامی را تا حدودی برای روستاییان مهار کند.
دوره عصر صافات تابستان برگزار می شود
طرفی با اشاره به دوره تربیت آموزشی عصر صافات ادامه داد: 10 سال است این گروه تربیتی در حال برگزاری است که بر 4 محور معرفت، بصیرت، مهارت و معنویت استوار است در این دوره 180 نخبه بسیجی آموزش داده می شوند و اساتید معروف و بزرگ نیز برای این دوره حضور پیدا می کنند قرار است این دوره از اواخر تیر تا اواسط مرداد در آبعلی برگزار شود و بعد از آن این دانشجویان به مشهد فرستاده می شوند.