پیرزن زلزله زده کوهبنانی به تلی از آوار برجای مانده چشم دوخته است که شاید روزی مسئولی بر روی آن ایستاده و برای مردم وعده و وعید ساخت خانه و تسهیلات وام مسکن داده و آنجا را ترک کرده است.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، معصومه شمسینی؛*در حالی که فصل طلایی برداشت خوشههای گندم در کوهبنان به پایان رسیده است، مردم زلزله زده ماندند و خاطره از مسئولانی که وعده سر خرمن دادند و رفتند. بیش از شش ماه از زلزله کوهبنان گذشته است و مردم زلزله زده کوهبنان که تجربه تلخی را در زمستان سرد سال گذشته تجربه کردند، این بار با فرا رسیدن فصل تابستان مجبور به تحمل گرمای طاقت فرسا هستند.
برخی از این مردم در کانکس هایی زندگی میکنند که زیر تیغ آفتاب تابستانی قرار دارد و برخی هم هنوز در همان خانههای دیوار ترک بسته، روزگار را سپری میکنند. پیرزن زلزله زده کوهبنانی به تلی از آوار برجای مانده چشم دوخته که شاید روزی مسئولی بر روی آن ایستاده و با دادن وعده و وعید و ساخت خانه از تسهیلات وام مسکن گفته و آنجا را ترک کرده است.
اما این روزها اوضاع و احوال تسهیلات وام های مسکن به مردم زلزله زده اصلا خوب نیست و با افزایش گرمای تابستان، مشکلات مردم زلزله زده کوهبنان سرریز کرده است؛ مشکلاتی که با کندتر شدن اعطای تسهیلات به زلزله زدگان بیشتر میشود.
قوانین دست و پاگیر در اعطای وام
شکوهیان، مسئول گروه جهادی دانشگاه پیام نور کوهبنان که به همراه اعضای این گروه در این مدت سعی در کمک به مردم زلزله زده داشته اند، گلایههای فراونی از مسئولان بنیاد مسکن شهرستان کوهبنان دارد.
وی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با انتقاد از روال کند بنیاد مسکن در کمک به مردم زلزله زده این شهرستان می گوید: مردم کوهبنان به نحوه اعطای وام و قوانین دست و پاگیر آن گلایهمند هستند. هنوز ۶ میلیون تومان وام بلاعوض به مردم پرداخت نشده و بنیاد مسکن میگوید که این وام بعد از پایان کار به زلزله زدگان اعطا میشود.
۶ میلیون وام بلاعوضی که هنوز پرداخت نشده است
مسئول گروه جهادی فاطمه الزهرا (س) دانشگاه پیام نور کوهبنان با اشاره به مشکل مستاجران زلزله زده در کوهبنان می گوید: از ۵۶ میلیون وام بنیاد مسکن که ۶ میلیون آن وام بلاعوض است، هنوز چیزی پرداخت نشده و قرار است در دو مرحله قسط بندی شود که باز پرداخت اقساط آن برای زلزله زدگان با این هزینهها، سرسام آور است.
شکوهیان با اشاره به وضعیت نامناسب برخی از زلزله زدگان و حضور در خانههایی که ناایمن هستند، ادامه می دهد: برخی زلزله زدگان، سالخورده و از معلولان هستند و این افراد استطاعت مالی ندارند. برخی از آنها هم در کانکس زندگی میکنند و حتی توانایی تهیه پنکه و کولر را هم ندارند که با توجه به گرمای هوا، این شرایط اسفبار است.
اعطای سیمان نامرغوب به زلزله زدگان
اما مشکل اعطای سیمان به زلزله زدگان بخشی از ضعف بنیاد مسکن در مناطق زلزله زده بوده است و شکوهیان در این رابطه میگوید: سیمان با قیمت ۳۰۰۰ تومانی در حالی به زلزله زدگان داده میشود که از مرغوبیت برخوردار نیست، این سیمان در منطقه زلزله زده به روستایان داده شده؛ اما در شهر کوهبنان توزیع نشده است و مسئولان علت این امر را اعتصاب کامیون دارها میداند.
وی ضمن انتقاد از برخورد برخی مسئولان با مردم زلزله زده می افزاید: یکی از مسئولان در جواب به یکی از زلزله زدگان گفت که «برو خدا را شکر کن که طلبکار نیستید!».
مددجویانی که دیگر از حمایت کمیته امداد برخوردار نیستند!
طحانی یکی دیگر از اعضای گروه جهادی فاطمه الزهرا(س) دانشگاه پیام نور کوهبنان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، از عدم حمایت نهادهای مربوطه در کمک به محرومان انتقاد کرد و گفت: برخی افراد نیازمند از سوی گروه جهادی ما قابل شناسایی هستند که می توانند با پرداخت وام مورد حمایت قرار گیرند.
کم مهری بانکها در اعطای تسهیلات به مردم زلزله زده که این روزها در کانکسهای گرم زندگی میکنند، از دیگر مواردی بود که عضو این گروه جهادی به آن اشاره می کند و می افزاید: برخی بانکها شرایط سنگینی برای کمک به زلزله زدگان دارند و در تشکیل پرونده بسیار کند عمل میکنند.
گروه جهادی دانشجویان پیام نور در کوهبنان معتقد هستند کمک و یاری مسئولان به زلزله زدگان در خصوص تسهیلات وام مسکن با گذشت ۶ ماه قابل دفاع نیست و مسئولان برای کمک به زلزله زدگان و تسریع در روند اعطای وام بیشتر توجه کنند.