سفیر آمریکا در برلین به شرکتهای آلمانی در ازای قطع رابطه با ایران پیشنهادات مختلفی مطرح کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، نشریه پولیتیکو در گزارشی روز پنجشنبه نوشته «ریچارد گرنل»، سفیر جدید دولت «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا در آلمان، کارزاری را با هدف دور کردن شرکتهای آلمانی از ایران به راه انداخته است.
رسانه آمریکایی به نقل از منابع مطلع نوشته «گرنل» با هدف دور کردن شرکتهای کوچک و متوسط آلمانی فعال در ایران مخفیانه با مدیران آنها تعامل کرده و به آنها پیشنهاد کرده بازار «بزرگتر وجذابتر» آمریکا را امتحان کنند. او روز سهشنبه در همین راستا با نمایندگان حدود ۱۲ شرکت آلمانی و اتاق بازرگانی و صنعت آلمان دیدار کرد.
پالیتیکو نوشته کارزار این سفیر بخشی از راهبرد گستردهتر دولت آمریکا برای متقاعد کردن شرکتهای اروپایی به خروج داوطلبانه از ایران پس از تصمیم آمریکا برای پایان دادن به مشارکت خود در در توافق هستهای برجام و احیای تحریمها علیه ایران است.
کشورهای اروپایی به شدت با تصمیم آمریکا برای خروج از توافق هستهای با ایران مخالفت کرده و گفتهاند قصد دارند با اعطای مزایای اقتصادی به ایران این توافق را بدون آمریکا حفظ کنند. این کشورها ایران با ۸۰ میلیون جمعیت که بخش زیادی از آن را طبقه متوسط تشکیل میدهد، فرصتی جذاب برای تجارت و سرمایهگذاری میدانند.
این موضوع به ویژه برای شرکتهای آلمانی صحت دارد که قبل از تشدید تحریمها علیه ایران در سال ۲۰۱۲ به بهانه برنامه هستهای حضور گستردهای در ایران داشتند.
با حصول توافق هستهای برجام در سال ۲۰۱۵، شرکتهای آلمانی به سرعت فضا را برای بازگشت به ایران مهیا دیدند. «سیگمار گابریل»، وزیر وقت اقتصاد آلمان چند روز بعد از حصول برجام برای دیدار با رئیسجمهور ایران راهی تهران شد.
سفیر آمریکا در آلمان اکنون به شرکتهای این کشور پیشنهاد میکند که به جای حضور در ایران وارد بازار جذابتر آمریکا شوند. پولیتیکو نوشته همانطور که مناقشه اخیر بین دولت ترامپ و اتحادیه اروپا نشان داد حضور در آمریکا برای شرکتهای کوچکتر مخاطرات خودش را دارد.
اما آمریکا به شرکتهای آلمانی یک مشوق دیگر هم ارائه میکند: بهبود روابط با عربستان سعودی. سفیر آمریکایی به دولت آلمان وعده داده به ترمیم روابط این کشور با عربستان سعودی کمک خواهد کرد.
رابطه آلمان و عربستان سعودی بعد از تصمیم برلین برای متوقف کردن صادرات تسلیحات به تمامی کشورهای دخیل در جنگ یمن از جمله عربستان سعودی دچار تنش شد.