آخرین اخبار:
کد خبر:۶۹۶۳۳۸
یادداشت دانشجویی/

اروپا همان امریکاست

امیدواریم که ۶ شرط مقام معظم رهبری که جهت مذاکره با اروپا ارائه دادند، در مذاکرات لحاظ شده و تمام جزئیات این مذاکرات به گوش مردم برسد.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- مجتبی جمالی تبار*؛ بعد از گذشت حدود دو ماه از خروج آمریکا از برنامه جامع اقدام مشترک یا همان برجام، این بار کمیسیون مشترک برجام با حضور اعضای ۴+۱ برگزار شد تا بررسی‌ها لازم مبنی بر حفظ برجام صورت گیرد.


اما متاسفانه این بار هم این نشست نتیجه خاصی در بر نداشت... اینکه کشور‌های اروپایی چرا انقدر سعی در خرید زمان را دارند معلوم نیست دلیلش چیست!


اینکه وعده‌های چند ماهه را پیشنهاد میکنند تا بسته پیشنهادی خود را ارائه دهند کمی غیر معقول به نظر می رسد. آن‌ها از ما می‌خواهند که در ابتدا به تمامی تعهدات خود عمل کرده سپس اگر اقدامات ما توسط آژانس تأیید شد که همیشه هم تأیید شده بسته اقتصادی و پیشنهادی خود را تحویل دهند... مگر وجود دارد چنین توافقی در طول تاریخ؟


وزیر خارجه فرانسه می گوید که ایران از اقدامات ضد برجامی خود دست بردارد... خب کدام برجام؟ مگر بعد از خروج آمریکا برجامی هم باقی مانده که ایران دست به شروع اقدامات خود نزند؟ یا در جایی دیگر شاهد اظهارات بچگانه این وزیر خارجه اروپایی هستیم که میگوید برجام اگر حفظ نشود قطعاً از نظر اقتصادی ایران متضرر خواهد شد.


البته عامل این اظهارات کودکانه که وقتی با آن مواجه م یشویم، فقط احساس ذلت بهمان دست می دهد، چیزی جز دیپلماسی ذلت نیست. در اظهاراتی دیگر وزیر خارجه آلمان می گوید در حال تلاشیم تا ایران را متقاعد کنیم که با خروج از برجام ضرر خواهد کرد.


مسئله دیگری که بیش از همه این موضوعات نگران کننده است، حضور انگلستان در ایران برای مدرن سازی راکتور اراک خواهد بود. اینکه بار دیگر نگاه به غرب را در زبان آنان که به قول خودشان بهتر زبان دنیا را میفهمند، کمی نگران کننده است.‌ ای کاش کمی هم این نگاه را نسبت به توان داخلی خود داشتیم.


در آخر اگر هم به بیانیه پایانی این نشست نگاهی بیندازیم، باز شاهد ابهاماتی خواهیم بود. واژه‌هایی مانند «ملموس» یا عباراتی مانند «مردم ایران منافع برجام را ببینند» که در برجام گذشته (برجام ۱+۵) هم شاهد آن‌ها بودیم؛ اما هیچ وقت نتوانستیم آن‌ها را در زندگی خود در طی این ۵ سال درک کنیم، چون شاهد هیچ سود و منفعتی نبودیم.


اما‌ ای کاش که که نگاه نسبت به غرب تغییر کرده باشد. اروپا همان امریکاست، در باطن، هردو یکی هستند. زمانی آمریکا نقش پلیس بد را داشت و اروپا در ظاهر پلیس خوب بود، اما این بار این موضوع برعکس شده است.


امیدواریم که ۶ شرط مقام معظم رهبری که جهت مذاکره با اروپا ارائه دادند در مذاکرات لحاظ شده و تمام جزئیات این مذاکرات به گوش مردم برسد و‌ ای کاش دیگر شاهد بزک کردن مذاکرات توسط برخی رسانه‌های غربگرای داخلی نباشیم، که قطعاً این امر چیزی جز خیانت به مردم و ملت ایران نخواهد بود.

مجتبی جمالی تبار-فعال دانشجویی دانشگاه تفرش
انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار