کد خبر:۶۹۶۹۹۵
در گفتگو با «دانشجو» مطرح شد

روایتی قابل‌تامل از مواجهه برخی مسئولین شریف با دکتر گلشنی/ اتاق چهره ماندگار فیزیک را از او گرفته‌اند!

محمد جمالی می‌گوید: چگونه ممکن است استادی که از ساعت 6 صبح در اتاقش حضور دارد و هروقت بروید بدون هماهنگی قبلی درب اتاقش بروی دانشجویان باز است، برای دانشجویانش وقت نگذارد؟

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ محمد جمالی، دانشجوی دکترای فیزیک دانشگاه صنعتی شریف و از شاگردان دکتر گلشنی در گفتگو با خبرگزاری دانشجو می‌گوید:«در این ایام پس از خبر بازنشستگی استاد گلشنی، خبرهای متعددی در حمایت و یا عکس آن در فضای مجازی منتشر شد. ظاهرا رسانه های متصل به دانشگاه دست به توجیه اقدام دانشگاه و گاهی تخریب چهره استاد زدند و برخی رسانه های خودجوش و دانشجویی به حمایت برخاستند.»

وی با اشاره به اینکه ده سال است افتخار شاگردی دکتر مهدی گلشنی را دارد اضافه می‌کند:« گروه فلسفه علم توسط استاد گلشنی و با اعتبار ملی و بین المللی ایشان به‌راه افتاد و  اهداف و برنامه ای مشخص داشت. اعتبار بین المللی گروه فلسفه علم بیشتر مربوط به فعالیت های پژوهشی استاد در حوزه علم و دین بوده است و همین الان مراکز پژوهشی بین المللی در این حوزه، شریف را با برند دکتر می‌شناسند. گاهی از برخی رفقا می‌شنوم که عامل عدم رشد گروه، دکتر بوده اند! هر مجموعه فلسفه علمی در ایران و جهان دارای تبحری در زمینه هایی است که باید برند و قطب شود و این حمایت از این حوزه ها برای یک گروه پژوهشی کاملا الزام آور است. ولی آن‌چه نباید خلط شود این است که در فلسفه باید همه‌ی سخنان را شنید.»

جمالی با اشاره به نحوه مواجهه گلشنی با تفکرات الحادی می‌گوید:« تفکر استاد این است که وقتی می‌رویم سراغ مکاتب الحادی و مادی با توجه به بسترهای فرهنگی خودمان بایستی هم محتوای آن سخنان را شنید و هم پاسخ های  آن‌ها را. اختلاف نظر دکتر با روسای دانشگاه هم بنظرم نکته ای قابل تامل دارد . اولا این اختلاف نظر شخصی نبوده است بلکه کاملا ریشه ای و بنیادی است و آن عدم جمع پذیری تفکر فلسفی با تفکر مهندسی است. ثانیا به نظر می‌رسد اگر استاد نبود و مقابله ایشان نبود تا کنون خبری از گروه فلسفه علم هم نبود زیرا که بارها مسئولین دانشگاه شریف گفته اند که جای گروه فلسفه علم در دانشگاه فنی نیست!»

دانشجوی دکترای فیزیک دانشگاه شریف درباره روحیات استاد گلشنی توضیح می‌دهد:«از استادی شنیدم که به من توصیه کرد با ایشان کار نکنید زیرا که سنشان بالا است و نمی توانند برای شما وقت بگذارند و به‌روز نیستند! چگونه ممکن است استادی که از ساعت 6 صبح در اتاقش حضور دارد و هروقت بروید بدون هماهنگی قبلی درب اتاقش بروی دانشجویان باز است، برای دانشجویانش وقت نگذارد؟ وقتی این نحوۀ تعامل استاد را با برخی اساتید دانشکد فیزیک مقایسه می‌کنم می‌یینم چقدر استاد مظلوم است! نشد کتاب جدیدی را در حوزه دکتری‌ام به ایشان نشان دهم و نخوانده باشند. من فکر می‌کنم بسیاری از اساتید صاحب ادعا در دانشکده فیزیک با تحولات چند دهه اخیر فیزیک نا آشنا هستند.»

جمالی درباره نحوه مواجهه دانشگاه شریف با حکم بازنشستگی دکتر گلشنی هم می‌گوید:« آیا  احترام فقط در القاب و عناوین است و یا در رفتار؟ اینکه همان افرادی که استاد از آن‌ها با ذکر نام مطالبه می‌کند و مورد نقد دلسوزانه قرار می‌دهد، بدون هماهنگی قبلی حکم بازنشستگی ایشان را تحویلش می‌‍دهند، آیا این احترام است؟ اینکه رئیس دانشگاه بدون پاسخ گویی به مطالبات و نقدهای استاد در چند ماه گذشته هرکجا نشست از بی اطلاعی استاد سخن گفت،  احترام است؟! اینکه رئیس دانشگاه در چند سال گذشته با هیچ کدام از افرادی که استاد و گروه فلسفه علم درخواست جذب آنها را کرده بودند موافقت نکرده است، بی احترامی نیست؟ در حالی که اکثر دانشگاههای داخلی و بسیاری از مراکز پژوهشی معتبر بین المللی داوری و قضاوت ایشان را قبول دارند. آیا اینکه دانشگاه به گروه فلسفه علم علیرغم اصرار استاد به گرفتن چند دانشجوی دکتری اجازه جذب دانشجو  نداد، این بی احترامی نبوده است؟!»

روایتی قابل‌تامل از مواجهه دانشگاه شریف با دکتر گلشنی/ حتی اتاق ایشان را هم گرفته‌اند

جمالی توضیحات عجیبی درباره مواجهه دانشکده فیزیک با دکتر گلشنی دارد. او می‌گوید:« در دانشکده فیزیک شریف در همین چند ماه گذشته به بهانه اینکه شاید استاد بازنشسته شوند، برای ترم بعد به ایشان درس‌های پیشنهادیشان را ندادند! آیا این بی احترامی به استاد ممتاز دانشکده و دانشگاه نبوده است؟ دانشگاه در مقابل این اقدام چه کرده است؟ این درحالی است که معمولا از دروس استاد به‌دلیل تسلط و قدرت بیان خوب ایشان استقبال زیادی می‌شود. حتی دانشکده فیزیک با گرفتن دانشجوی دکتری توسط ایشان هرچند با اصرار فراوان از طرف دانشجویان بوده است مخالفت کرده است و بیان کرده است که ممکن است وی بازنشست شود! این درحالی است که مصوبه وزارت علوم درمورد اساتید ممتاز اجازه می‌دهد ایشان حتی در هنگام بازنشستگی هدایت رساله دکتری برعهده داشته باشند! دانشگاه در مقابل این رفتارها چه کرده است؟»

این دانشجوی دکترا  درباره برخورد عجیب دانشکده فیزیک با دکتر گلشنی توضیح می‌دهد:«چرا همه اساتید دانشکده، حتی اساتید تازه جذب شده حق دارند از اتاقشان هرطور می‌خواهند استفاده کنند ولی استاد گلشنی توسط رئیس دانشکده فیزیک از حق استفاده قانونی خود محروم می‌شود، تا آنجا که طی نامه رسمی به ایشان گفته می‌شود که حق دادن کلید به دانشجویان خود را نداری؟!  این در حالی است که کلید بسیاری از اساتید در اختیار دانشجویانشان و حتی غیر دانشجویانشان هست.»

جمالی در انتها تاکید می‌کند:« آخرین دانشجوی فیزیک استاد گلشنی که بالاترین نمره امتحان جامع در دروس تخصصی در دانشکده را کسب کرده بود، یک‌سال اجازه دفاع از پروپوزال نداشت، بی آن‌که دلیل قانع‌کننده‌ای برای این موضوع ذکر شود. حق بحث علمی و حق دفاع از پروپوزال مستقل از پذیرفته شدن یا نشدن آن از حقوق اولیه استاد و دانشجو است! دانشگاه در مقابل این بی قانونی آشکار چه اقدامی کرد؟! چرا در دانشکدۀ فیزیک معروف است که اگر با گلشنی کار کردید امتحان جامع می‌افتید؟! چرا دانشکده برای فشار به این استاد ممتاز بین‌المللی از هر حربه ای استفاده کرده است و دانشگاه نه تنها سکوت اختیار کرده است بلکه از این افراد معلوم الحال حمایت هم کرده است!»

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۵ تير ۱۳۹۷ - ۱۸:۳۹
بنده هم یکی از دانشجویان دانشکده فیزیک هستم و این صحبت ها را تایید میکنم. واقعا جای تاسف دارد که درایران اینقدر نسبت به مفاخرمان کم توجه و بعضا بی ادب هستیم.
6
0
ناشناس
United States of America
۲۵ تير ۱۳۹۷ - ۱۹:۴۴
بنده هم یکی از دانشجویان فیزیک دانشگاه شریف هستم و این صحبت ها را کاملا تایید میکنم. واقعا بعضی اساتید حرمت اساتید بزرگی مانند دکتر گلشنی را نگه نمیدارند و دلیل عمدۀ آن هم اعتقادات دینی ایشان است. عمدۀ اساتید فیزیک شریف به شدت با اعتقادات مذهبی مخالفند و این را صراحتا هم اعلام میکنند.
9
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۵ تير ۱۳۹۷ - ۲۲:۱۵
آره واقعا
من و دوستم که ایشون دانشجوی استاد بود، هر دومون برای کارهای یکسان اداری اقدام می کردیم، کار من راحت حل می شد و کار اون بنده خدا همیشه با مشکل روبرو بود.

خداییش من با اینکه دانشجوی ایشون نبودم هر وقت رفتم ازشون سوال پرسیدم چقدر عمیق و مبسوط جواب منو دادند. البته من برای احترام همیشه ازشون وقت می گرفتم. شب قبلش ایمیل میزدم و چند ساعت بعد وقت ملاقاتی برای فردا برام تعیین می کردند.
تقریبا تنها کسی در دانشگاه هستند که اگه سوالی داشته باشم، امید دارم که برام جوابی داشته باشند. تقریبا باقیه استادا به جز در یک سری محاسبات در خود فیزیک در تعطیلی کامل بسر می برند. استاد رسما سر کلاس بهم میگفت این سوالا چیه می پرسی؟!!!!!

فقط باید گفت که برای شریف متاسفتم!!!
6
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۶ تير ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۲
یه خاطره از استاد دارم که شاید براتون جالب باشه
حدود ده سال پیش دانشجوی لیسانس صنعتی اصفهان بودم که از طریق کتابای استاد با ایشون آشنا شدم. یه سوالی از استاد داشتم و به ایشون ایمیل زدم. ایشون هم جواب ایمیلم رو دادند اما من هنوز جوابمو نگرفته بودم و دوباره سوالم رو به شکل دیگه ای مطرح کردم، این گفتگو چندبار دیگه هم ادامه پیدا کرد و احساس کردم که با ایمیل نمیشه و باید حضوری خدمت استاد برسم. با نا امیدی جسارت به خرج دادم و از استاد وقت ملاقات حضوری خواستم! باورم نمیشد ولی یه روزی رو مشخص کردن و گفتن که به اتاقشون برم. یکی از بهترین ساعت های زندگیم همون یکی دو ساعتی بود که استاد منو به گرمی و صمیمانه پذیرفتن و راهنماییم کردن.
از وقتی خبر بازنشستگی استاد رو شنیدم خیلی ناراحت شدم و وقتی فهمیدم که از نظر قانونی دانشگاه شریف میتونه اساتید ممتاز رو از بازنشستگی معاف کنه (کاری که دانشگاه تهران کرده) اما درمورد دکتر گلشنی اینکار رو نمی کنه، خیلی متاسف شدم. الانم با خوندن این مصاحبه عصبانی هستم.
شیطونه میگه...
7
0
ناشناس
United States of America
۲۶ تير ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۹
متاسفانه رفتارهای سلیقه‌ای و اعمال نظر شخصی برخی (اگر نگوییم همه) اساتید دانشکده فیزیک دانشگاه شریف فقط متوجه دکتر گلشنی و شاگردان ایشان نیست.
دانشجویان دکتری که با اساتیدشان اختلاف نظر جزیی دارند هم بی نصیب از این رفتارها نیستند. این رفتارهای سلیقه‌ای بارها در آزمون مصاحبه دکتری و انتخاب دانشجو توسط استاد و هم‌چنین تبعیض بین دانشجویان دختر و پسر مشاهده شده‌است. متاسفانه قوانین هم در جهت افزایش اختیارات این اساتید بدون هیچ نظارتی روز به روز تغییر می‌کند. بعضی اساتیدی که حتی مسائل فیزیک پایه هم بدون حل المسائل نمی‌توانند حل کنند.
5
0
پربازدیدترین آخرین اخبار