عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس امروز در کنفرانس دو روزه فرصتها و چالشهای هوشمندسازی گفت: در هوشمند سازی جزیرهای عمل میکنیم.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، خاتمی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس امروز در کنفرانس دو روزه فرصتها و چالشهای هوشمندسازی که در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد گفت: امروز همه جوامع محکوم به این هستند که هوشمندسازی را در اولویت کار خود قرار دهند، چون فناوریهای نوین به ویژه خدمات الکترونیک و دیجیتال در تمام ابعاد زندگی گسترش یافته است و به نوعی به آن وابسته شده اند.
وی با بیان اینکه بخش سلامت نیز از جمله بخشهایی است که به دلیل پیچیدگی، گستردگی، ارتباطات و هم چنین مسائل مربوط به تجهیزات، مراقبت، دارو، ارتباط پزشک با بیمار، ارتباط پزشک با پزشک، ارتباط پزشک با مراکز تشخیصی و ارتباطی که مراکز تشخیصی با هم دارند نیازمند به هوشمندسازی دارد تصریح کرد: بنا بر قوانین بالادستی همه دستگاهها موظف به الکترونیکی کردن فعالیتهای خود و هم چنین رعایت اصول پدافند غیرعامل هستند با این وجود آنچه که امروز خود را به عنوان یک ضعف نشان میدهد یکپارچه نبودن و کامل نبودن سامانهها و زیرساختها در این حوزه است که آسیبهای ناقص بودن این بخش باعث این شده که به صورت جزیرهای عمل کنیم.
خاتمی با بیان اینکه حرفهایی که در حوزه هوشمندسازی زده شده همراه با توفیق نبوده تصریح کرد: به نظر میرسد نسخه جامع پدافند غیرعامل را در خدمات الکترونیک و هوشمندسازی به دست نیاورده ایم.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به اینکه استقرار سامانه هوشمندسازی و خدمات الکترونیک به شکل جامع گران است و در هر دستگاهی صحبت از هزینه بر بودن هوشمندسازی و خدمات الکترونیک میشود تصریح کرد: سوال این است که آیا هوشمندسازی و ارایه خدمات الکترونیک گران است و آیا، چون ما اقدام به بومی سازی نکرده ایم جامعیت این سامانه برایمان سخت است.
وی با اشاره به اینکه سامانهها و زیرساختهای هوشمندسازی در پیچ و خم هزینهها مسکوت بوده اند تصریح کرد: آمارسنجی و نیازسنجی هوشمند، اخطارها و هشدارها نیز به مراتب به بلوغ خود نرسیده اند.
وی با تاکید براینکه نباید در مسیر هوشمندسازی جزیرهای عمل کرد افزود: باید شهرهای هوشمند و نهایتا دولت هوشمند داشته باشیم از این رو باید براساس حکمرانی هوشمند عمل کرد.
خاتمی با بیان اینکه ما از صنعت هوشمند کم بهره هستیم تصریح کرد: هوشمندسازی موجب صرفه جویی، کاهش آلودگی، عکس العمل به موقع، اعلام هشدارهای سریع، کاهش نرخ مالکیت خودرو، استفاده چند منظوره از فضای شهری و دیگر مسائل میشود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار کرد: در حال حاضر ۶۰۰ هایپرمارکت در کشور مجوز تاسیس گرفته اند در حالی که تا سال ۲۰۲۵ شاهد کاهش هایپرمارکتها در دنیا خواهیم بود با این وجود ما در حالی مجوز این هایپرمارکتها را داریم که فکری به این فروشندهها نکردیم.
وی افزود: بسیاری از آسیبهایی که در جامعه وجود دارد پدافند غیرعامل باید به آن بپردازد در هر حال اقدامات بدون برنامه ریزی فرصت بهره برداری برای دشمن را ایجاد میکند.
خاتمی با اشاره به اینکه سیستم حمل و نقل هوشمند خارج از دایره حکمرانی اعمال شد به گونهای که ناوگان حمل و نقل سنتی نیز در مقابل آن مقاومت نشان داد تصریح کرد: در هر حال این سیستم موجب تصحیح حمل و نقل شده است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه ما در شرایط جنگ اقتصادی قرار داریم با این وجود ارز را به کالاهای غیراساسی اختصاص داده ایم در حالی که در مورد کالاهای اساسی اقدام بایستهای نکردیم افزود: تلاطم قیمت سکه هم به غیرهوشمند بودن سازمانهای ذیربط برمی گردد.
وی بیان کرد: در بحث ضعف سامانه هوشمند فقط این گونه نیست که دشمن به اطلاعات جمعیتی و خودرویی ما دسترسی پیدا کند بلکه این ضعف منشا آسیبهای دیگری است.
لازم به ذکر است در حاشیه این کنفرانس سامانه پوزیکاتو که یک سامانه ارایه دهنده خدمات پزشکی به بیماران است رونمایی شد این سامانه توسط محققینی دانشگاه صنعتی امیرکبیر طراحی شده است.