کد خبر:۶۹۸۷۲۷
کدام شهر، کدام دانشگاه؟

زبان کردی؛ تازه ترین رشته تحصیلی در دانشگاه کردستان/ دانشجویان دختر تا مقطع دکتری خوابگاه دارند

دانشگاه کردستان از سال ۵۳ فعالیت خود را شروع کرد و هر سال رشته‌های جدیدی را برای دانشجویان ارائه داده است. جدید‌ترین رشته تحصیلی این دانشگاه رشته زبان کردی است که علاقمندان خاص خودش را دارد.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ملیحه محمودخواه؛* داوطلبان کنکوری که اکنون در فکر انتخاب شهر و رشته برای تحصیل در مقطعی جدیدتر از زندگی خود هستند، نباید و نمی‌توانند خود را از تحصیل در شهر‌های دیگر محروم کنند؛ اما حتما برای جلوگیری از آسیب‌های احتمالی زندگی در شهری جدید، باید دقت بیشتری در انتخاب داشته باشند. دانش آموزان دیروز و دانشجویان فردا برای کاهش این آسیب‌ها، نیازمند شناختی ولو اجمالی از دانشگاه‌های شهر‌های مختلف کشورمان هستند. 
 
خبرگزاری دانشجو در سلسله گزارش‌های کدام شهر، کدام دانشگاه بدنبال معرفی دانشگاه‌های مهم و برجسته کشورمان است.
 
دانشگاه کردستان
دانشگاه کردستان در نیمسال اول سال تحصیلی ۱۳۵۴–۱۳۵۳ فعالیت آموزشی خود را با عنوان دانشسرای عالی سنندج وابسته به دانشگاه تربیت معلم تهران آغاز کرد و برای اولین بار در رشته دبیری ریاضی اقدام به پذیرش دانشجو کرد. در نیمسال اول سال تحصیلی ۵۶–۵۵ پس از پیوستن به دانشگاه رازی کرمانشاه به صورت یکی از پردیس‌های آن دانشگاه به نام دانشکده تربیت دبیر سنندج علاوه بر دبیری ریاضی در رشته‌های دبیری شیمی و زبان انگلیسی نیز دانشجو پذیرفته و از نیمسال دوم همان سال در رشته دبیری زبان و ادبیات فارسی دانشجو پذیرفته و بدین صورت فعالیت‌های آموزشی خود را ادامه داد.
 
در سال ۱۳۷۰، وزارت علوم تحقیقات و فناوری با فعالیت آموزشی و پژوهشی مستقل این واحد آموزشی تحت عنوان دانشگاه کردستان موافقت کرد. از آن سال به بعد رشته‌های مختلفی به مجموعه رشته‌های این دانشگاه افزوده شده‌است. این دانشگاه هم‌اکنون دارای ۱۷۳ رشته است که در ۷ دانشکده ارائه می شود. ۳۵۰ نفر عضو هیئت علمی دارد و حدود ۱۰۰۰۰ نفر دانشجو در مقاطع  کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در این دانشگاه تحصیل می کنند. رشته زبان و ادبیات کردی برای نخستین بار در ایران در این دانشگاه و از سال تحصیلی ۹۴ با پذیرش ۴۰ نفر دانشجو آغاز به‌کار خواهد کرد

دانشکده‌های دانشگاه کردستان
دانشگاه کردستان در حال حاضر دارای هشت دانشکده است که شامل دانشکد‌های ادبیات و زبان‌های خارجی، علوم انسانی و اجتماعی، علوم پایه، کشاورزی، منابع طبیعی، مهندسی، هنر و معماری و دانشکده علوم‌پایه و فنی-مهندسی بیجار است.

شورای گسترش آموزش عالی در مرداد ماه ۱۳۹۰ هجری شمسی با درخواست ایجاد دانشکده مهندسی و علوم پایه بیجار موافقت قطعی کرد و تأسیس دانشکده‌های وابسته کشاورزی و منابع طبیعی در سقز و صنایع و معادن در قروه جزو برنامه‌های دانشگاه قرار دارد.

چه رشته‌ای در چه دانشکده‌ای؟
اگر دوست دارید دانشکده کردستان را برای ادامه تحصیل انتخاب کنید، باید بدانید چه رشته‌هایی در دانشکده‌های این دانشگاه تدریس می‌شود.  

دانشکده مهندسی 
دانشکده مهندسی دانشگاه کردستان در سال ۱۳۷۳ فعالیت رسمی خود را تحت عنوان آموزشکده فنی و مهندسی با پذیرش دانشجو در مقطع کاردانی، در سه رشته الکترونیک، عمران و کامپیوتر، آغاز کرد  و در سال ۱۳۸۰ به دانشکده تبدیل شد.
 
رشته زبان کردی تازه ترین رشته تحصیلی در دانشگاه کردستان است
اگر دانش آموز رشته ریاضی هستید و به مهندسی عمران علاقه دارید می‌توانید در مقاطع کارشناسی (گرایش عمران)، کارشناسی ارشد (گرایش‌های سازه، مهندسی زلزله، مهندسی آب، نقشه‌برداری - سنجش از دور)، دکتری (گرایش سازه) در این دانشکده ادامه تحصیل دهید.
 
مهندسی برق نیز در مقاطع کارشناسی (گرایش‌های الکترونیک و قدرت)، کارشناسی ارشد (گرایش‌های قدرت، کنترل، الکترونیک)، دکتری (گرایش قدرت) در این دانشگاه ارائه می‌شود. مهندسی کامپیوتردر مقاطع کارشناسی (گرایش نرم‌افزار)، کارشناسی ارشد (هوش مصنوعی) دانشجو می‌پذیرد و در رشته مهندسی فناوری اطلاعات تا مقطع کارشناسی می‌توانید در این دانشگاه درس بخوانید. مهندسی مکانیک، مهندسی صنایع و مهندسی شیمی هم  در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشجو‌می پذیرد، اما در مهندسی معدن تحصیلات تکمیلی ندارد و تنها تا مقطع کارشناسی می‌توانید در این رشته درس بخوانید.
 
دانشکده ادبیات 
هرچند که دانشکده ادبیات و علوم انسانی به عنوان دومین دانشکده دانشگاه کردستان در سال ۱۳۷۰ تاسیس شد؛ اما این دانشکده فعالیت‌های آموزشی خود را در سال ۱۳۵۵ با پذیرش دانشجو در رشته دبیری زبان انگلیسی آغاز کرد و اکنون به عنوان دومین دانشکده دانشگاه از لحاظ تنوع و تعداد رشته ها، با ۱۰ گروه آموزشی به فعالیت مشغول است.
 

اما دانشکدهٔ ادبیات و زبان‌های خارجی دانشگاه کردستان از آن رو معروف شده است که رشته زبان کردی را در لیست رشته‌های دانشگاهی قرار داده است. در کنار این دانشجویانی که دوست دارند در رشته ادبیات فارسی، ادبیات انگلیسی و ادبیات عرب درس بخوانند، می‌توانند با خیال راحت در همین دانشگاه تا مقطع دکترا را سپری کنند.
 
رشته زبان کردی تازه ترین رشته تحصیلی در دانشگاه کردستان است
 
در دانشکدهٔ علوم انسانی و اجتماعی دانشجویان می‌توانند رشته‌های حقوق، مدیریت، حسابداری، فقه و حقوق شافعی، علوم تربیتی، جامعه‌شناسی، روانشناسی، مشاوره، علوم اقتصادی، جامعه‌شناسی و تربیت بدنی  را انتخاب و در این رشته‌ها در مقطع کارشناسی و کارشناسی تحصیل کنند.
 
دانشکده منابع طبیعی 
اما در دانشکده کشاورزی علوم دامی، زراعت و اصلاح نباتات، باغبانی، گیاه پزشکی، اقتصاد کشاورزی، مکانیک ماشین‌های کشاورزی و مهندسی آب ارائه شده است.

رشته زبان کردی تازه ترین رشته تحصیلی در دانشگاه کردستان است
پیش از تاسیس دانشکده منابع طبیعی رشته‌های مربوطه از سال ۱۳۷۴ دردانشکده کشاورزی ارائه می‌شد که در سال ۱۳۷۶ با پذیرش دانشجوی در مقطع کارشناسی موافقت به عمل آمد؛ اما دانشکده منابع طبیعی دانشگاه کردستان فعالیت علمی مستقل خود را از سال تحصیلی ۸۸-۱۳۸۷ آغاز کرده است. علاقمندان به جنگلداری، مرتع و آبخیزداری، محیط زیست، جغرافیای طبیعی و شیلات نیز می‌توانند دانشکده منابع طبیعی را برای درس خواندن انتخاب کنند.
 
دانشکده بیجار 
مهندسی معماری، مهندسی شهرسازی و نوازندگی موسیقی ایرانی نیز در دانشکده بیجار ارائه می‌شود. دانشکده مهندسی و علوم پایه بیجار با زمینه فعالیت فنی، مهندسی و علوم پایه در شهر بیجار قرار دارد. در مردادماه ۱۳۹۰ شورای گسترش آموزش عالی با پذیرش دانشجو در دوره کارشناسی ارشد رشته فیزیک و دوره کارشناسی رشته مهندسی عمران در این دانشکده موافقت به عمل آورد. این دانشکده در سال تحصیلی ۹۲–۹۱ اقدام به پذیرش دانشجوی رشته فیزیک در مقطع کارشناسی ارشد به عنوان اولین رشته تحصیلی خود کرده است.

کتابخانه‌های دانشگاه کردستان
دانشگاه کردستان دارای سه کتابخانه است: کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه کردستانیکیک از کتابخانه‌های مهم این دانشگاه است. این کتابخانه در سال ۱۳۵۴ با کمتر از ۱۰۰۰ جلد کتاب در فضایی به وسعت ۱۲ متر مربع و با یک نفر کارمند آغاز بکار کرد. بعد‌ها با گسترده شدن فضای آن در دانشکده ادبیات و علوم انسانی با مجموعه‌ای بالغ بر ۶۰٬۰۰۰ هزار نسخه کتاب فارسی، عربی و لاتین و دیگر منابع اطلاعاتی به ارائه خدمات می‌پرداخت.

با تمام شدن پروژه احداث کتابخانه مرکزی دانشگاه کردستان که از پروژه‌های ملی در سطح استان بود، در بهمن ماه سال ۱۳۸۷، کار انتقال و جابه‌جایی به کتابخانه جدید صورت گرفت. اکنون این کتابخانه در ساختمان جدید با مجموعه‌ای بالغ بر ۱۲۶۰۰۰ نسخه منابع چاپی فارسی، عربی، کردی و لاتین و همچنین منابع الکترونیکی در بخش‌های مختلف به حدود ۸۰۰۰ عضو (اعضای هیئت علمی، دانشجویان، کارمندان) خدمت‌رسانی می‌کند.

در این کتابخانه بخشی برای دانشجویان نابینا قرار داده شده است. بخش نابینایان و کم‌بینایان کتابخانه مرکزی برای تأمین نیاز‌های مطالعاتی دانشجویان و دانش‌آموختگان دارای اختلال بینایی و نیز پوشش دادن نیاز‌های دانش‌آموزان نابینا و کم بینا از طریق گردآوری و تولید منابع بریل و گویا در سال ۱۳۸۹ تأسیس شد. تعداد منابع موجود در این بخش عبارتند از ۲۰۰ عنوان کتاب بریل و ۲۰۰۰ عنوان کتاب گویا. نحوه امانت منابع موجود در این بخش به صورت پستی انجام می‌گردد، به این صورت که منابع گویا پس از کپی بر روی CD همراه با کتب بریل از طریق پست برای متقاضیان ارسال می‌شود.

رشته زبان کردی تازه ترین رشته تحصیلی در دانشگاه کردستان است
اما کتابخانه علوم انسانی دانشگاه کردستان نیز اهمیت خود را دارد. این کتابخانه پس از جابجایی کتابخانه مرکزی از دانشکده علوم انسانی، در سال ۱۳۸۸ آغاز به کار کرد. در حال حاضر با مجموعه بالغ بر ۲۶۰۰۰ نسخه کتاب فارسی، عربی و لاتین در حوزه‌های موضوعی علوم انسانی و اجتماعی، ادبیات و زبان‌های خارجی در راستای اهداف آموزشی و پژوهشی دانشکده به حدود ۶۰۰۰ نفر عضو اعم از اعضای هیئت علمی، دانشجویان و کارکنان در روز‌های شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۸ الی ۱۴ به ارائه خدمات می‌پردازد.سالن مطالعه این کتابخانه در ایام امتحانات از ساعت ۸ لغایت ۲۳ و در سایر اوقات از ساعت ۸ لغایت ۲۰ باز است.

اما کتابخانه تخصصی پژوهشکده کردستان‌شناسی در سال ۱۳۷۹ هم‌زمان با تأسیس این مرکز کار خود را شروع کرد. مجموعه تخصصی این کتابخانه شامل ۳۱۱۶ عنوان کتاب کُردی که جمعاً ۶۴۱۷ نسخه و ۲۰۱۸ عنوان کتاب غیر کُردی به تعداد ۲۹۸۷ نسخه می‌باشد. کتاب‌های مرکز در سال ۱۳۹۲ بر اساس رده‌بندی کنگره فهرست‌نویسی شده‌است. شایان ذکر است در سال ۱۳۹۳ کتابخانه تخصصی دکتر مهین‌دخت معتمدی به این مرکز اهدا و فهرست‌نویسی شد. این کتابخانه یکی از غنی‌ترین کتابخانه‌های تخصصی در زمینه فرهنگ، زبان و ادبیات کُردی در ایران به‌شمار می‌آید.

سرانه ورزشی دانشگاه کردستان 
دانشگاه کردستان ورزشکاران زیادی را به جامعه ورزشی تحویل داده است و آن هم به خاطر اهمیت دادن به ورزش در این دانشگاه است. سالن‌های ورزشی در دانشگاه کردستان به دو دسته سرپوشیده و سرباز قسمت شده است و دانشجویان به فراخور علاقمندی می‌تواند از این سالن‌های ورزشی استفاده کنند. سرانه ورزشی در این دانشگاه ۹/. درصد است که نسبت به دانشگاه‌های دیگر رقم قابل توجهی است.  

خوابگاه‌ها 
اگر دانشجوی دختر هستید و تصمیم دارید از استان دیگری برای تحصیل به کردستان بروید، زیاد نگران خوابگاه نباشید، چون بر طبق آمار تمامی دانشجویان دختر در خوابگاه‌های دانشگاه کردستان جا دارند و تا مقطع دکترا می‌تواند از خوابگاه استفاده کنند. ۳۵ هزار متر مکعب فضا در این استان به خوابگاه‌های دانشجویی اختصاص دارد و بیش از ۴۵۰۰ دانشجو در خوابگاه‌ها ساکن هستند و به طور کلی هر دانشجو ۷/۷ سرانه خوابگاه دارد.  

دانشجویان با استعداد
ورود به دانشگاه کردستان به همین سادگی هم نیست، زیرا این دانشگاه ورودی با رتبه ۱۴ هم داشته است و البته تا ۴۰ هزار منطقه ۳ نیز توانسته اند به این دانشگاه ورود پیدا کنند.  
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار