گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهدیه حسینی نسب؛ داوطلبان کنکوری که اکنون در فکر انتخاب شهر و رشته برای تحصیل در مقطعی جدیدتر از زندگی خود هستند، نباید و نمیتوانند خود را از تحصیل در شهرهای دیگر محروم کنند؛ اما حتما برای جلوگیری از آسیبهای احتمالی زندگی در شهری جدید، باید دقت بیشتری در انتخاب داشته باشند. دانش آموزان دیروز و دانشجویان فردا برای کاهش این آسیبها، نیازمند شناختی ولو اجمالی از دانشگاههای شهرهای مختلف کشورمان هستند.
خبرگزاری دانشجو در سلسله گزارشهای کدام شهر، کدام دانشگاه بدنبال معرفی دانشگاههای مهم و برجسته کشورمان است.
دانشگاه تبریز
دانشگاه تبریز در سال ۱۳۲۶ با دو دانشکده ادبیات و پزشکی کار خود را آغاز کرد و در حال حاضر با داشتن بیش از ۲۱ دانشکده، ۱۰پژوهشکده و گروه پژوهشی، ۵ قطب علمی، بیش از ۸۰۰ نفر عضو هیات علمی ،۲۴۰۰۰ نفر دانشجو و ۱۰۰۰ نفر پرسنل اداری، در ۲۰۹ رشته دکتری تخصصی، ۳۲۲ رشته کارشناسی ارشد، ۱۶۴ رشته کارشناسی و ۴ رشته کاردانی به تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص اهتمام دارد.
این دانشگاه با برخورداری از امکانات منحصر بفرد علمی در شمال غرب کشور و با آزمایشگاه های بسیار مجهز در حوزه های مختلف، بیش از ۳۰۰ هزار جلد کتاب فیزیکی، هشتصدهزار کتاب دیجیتالی، بیش از ۲۵ نشریه علمی ، پژوهشی و اشتراک مجلات معتبر الکترونیکی و چاپی دنیا در خدمت پژوهشگران است و تا کنون ۳ نفر از اساتید آن بعنوان چهره ماندگار کشور، ۲۰ نفر بعنوان استاد و پژوهشگر نمونه کشوری و ۵ نفر بعنوان دانشمند جهان اسلام معرفی شده و تعداد زیادی از فارغ التحصیلان این دانشگاه در پست های مهم سیاسی و اجرائی کشور عهده دار مسئولیت هستند.
همچنین دانشگاه تبریز در عرصه بین المللی نیز بسیار فعال بوده و با دانشگاه های کشورهای مختلف جهان از جمله فرانسه، ایتالیا، آلمان، ژاپن، ترکیه، آذربایجان، تاجیکستان، قبرس، تایلند و... بیش از ۵۰ قرارداد و تفاهم نامه همکاری امضا کرد و در اتحادیه های بزرگ بین المللی از جمله اتحادیه دانشگاه های جهان (IAU)، اتحادیه دانشگاه های بین المللی (IUC) و اتحادیه دانشگاه های منطقه قفقاز(KUNIB) حضوری فعال دارد.
اساتید و دانشمندان برجسته بسیار زیادی در این دانشگاه مشغول تحقیق و تدریس هستند که تعداد زیادی از آنها عناوینی چون یک در صد دانشمندان برتر جهان، دانشمندان برتر جهان اسلام، چهره های ماندگار و اساتید پرتالیف کشور را کسب کرده اند. در سال های اخیر بیش از ۲۰ نفر از اساتید این دانشگاه به عنوان اساتید نمونه و استاد و پژوهشگر برتر کشوری انتخاب و معرفی شده اند.
دانشگاه تبریز؛ مادر پذیرایی علم آموزان
دانشگاه تبریز با دارا بودن 600 هکتار مساحت فضای سبز بسیار دلنشین و بیش از ۵۰ هزار اصله درخت در محیطی آرام و با داشتن چهارخوابگاه دانشجویی، چهارسالن غذاخوری، بازارچه دانشجویی، بانک، فروشگاه تعاونی مصرف و بوفه در اکثر دانشکده ها، آژانس، امکانات کپی و تکثیر در دانشکده ها و همچنین در مرکز دانشگاه، محیطی دلنشین را فراهم آورده تا دانشجویان فارغ از دغدغه تامین مایحتاج ضروری زندگی، با خیالی آسوده به کسب علم و دانش بپردازند. به عنوان یک دانشگاه بزرگ و مادر پذیرای علم آموزان از سراسر کشور است.
امکانات ورزشی با تجهیزات مجهز
ورزش برای سلامتی، نشاط و پر کردن اوقات فراغت دانشجویان بسیار مهم است. از این رو تربیت بدنی در دانشگاه تبریز از جایگاه ویژه ای برخوردار است. اماکن ورزشی با تجهیزات بسیار مجهز نظیر مجموعه ژیمنازیوم شامل سالن چند منظوره با ظرفیت چهار هزار نفر، سالن های تنیس روی میز، شظرنج، بدن سازی، سونا و جکوزی، دیوار سنگ نوردی، سالن دارت و وزرش های رزمی و ...از امکانات این دانشگاه است.
مجموعه استادیوم دانشگاه نیز شامل زمین چمن با ظرفیت ده هزار نفر، سالن کشتی، ژیمناستیک، پیست دومیدانی، سالن ورزش های رزمی، زمین اسکیت روباز، پیست دوچرخه سواری و زمین چمن مصنوعی است.
ساخت خوابگاه با ظرفیت 650 دانشجو
دانشگاه تبریز دارای سه خوبگاه دولتی است که ظرفیت مجموع این خوابگاهها ۴ هزار ۳۵۰ است. خوابگاه شهدا متعلق به خواهران که ۲ هزار ۳۷۴ نفردانشجو در آن سکونت دارند و خوابگاه فجر ۷۲۸ نفر و ولیعصر ۱ هزار ۲۳۸ نفر که مربوط به آقایان است دانشجویان دانشگاه تبریز در آن ساکن هستند و همچنین خوابگاهی در شهرک امام خمینی وجود دارد که به خاطر دوری از دانشگاه و فرسوده بودن تعطیل است.
۷۸۸ نفر آنها دانشجو آقا کارشناسی ارشد و ۱ هزار ۲۱۷ دانشجویان کارشناسی آقا و همچنین ۲۵۱ نفر دانشجویان دکتری تخصصی خانم و ۱ هزارو ۳۵۴ نفر دانشجو کارشناسی ارشد خانم در این خوابگاهها اقامت دارند.
با توجه به کمبود ظرفیت خوابگاههای دولتی دانشگاه تبریز قرار شده است خوابگاهی با ظرفتین ۶۵۰ نفر دانشجو در حال ساخت است که در مهر سال جاری افتتاح میشود. دو خوابگاه خود گردان خواهران که با ظرفیت ۱۵۹ نفر و خوابگاه برادران با ظرفیت ۳۸۴ نفر وجود دارد که البته دانشگاه نظارت کامل بر خوابگاههای خود گردان دارد.