مجری طرح آمایش استان تهران با اشاره به مطالعات انجام شده در بخش نظام شهری استان ازسال ٤٥ تا ٩٥ گفت: در طی این سالها نظام سکونتگاهی استان روند مطلوبی یافته، اما از ایده آلها فاصله دارد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اسفندیار زبردست استاد شهرسازی در دانشگاه تهران و مجری طرح آمایش استان تهران، گزارشی از مطالعات انجام شده در چشم انداز استان برای آینده پژوهی توسعه استان ارائه کرد.
وی بابیان اینکه سناریوهای مختلفی از چشم انداز توسعه استان در دانشگاه تهران تعیین و بررسی شده است گفت: محورهای توسعه استان بر مبنای تمرکز زدایی اداری- سیاسی، کاهش آسیب ها، توزیع عادلانه امکانات و ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی و سایر شاخصها متمرکز شده است.
زبر دست با اشاره به اینکه در نگرش مطالعاتی به استان تهران بایدسطوح منطقه ای، ملی و فراملی مورد توجه باشد تصریح کرد: حوزههای جمعیتی، مهاجرت، حمل و نقل، انرژی، نظام تصمیم گیری، سکونتگاه ها، اقتصاد، محیط زیست، بخش اجتماعی و فرهنگی محورهای آمایش استان تهران است.
مجری طرح آمایش استان تهران با اشاره به مطالعات انجام شده در بخش نظام شهری استان ازسال ٤٥ تا ٩٥ تصریح کرد: در طی این سالها نظام سکونتگاهی استان روندمطلوبی یافته، اما از ایده آلها فاصله دارد.
وی افزود: توسعه استان به سمت جنوب شرقی تهران افزایش یافته به طوریکه این منطقه یک میلیون و سیصد هزار نفر جمعیت دارد.
به گفته این استاد دانشگاه؛ ضعف امکانات فرهنگی، ورزشی وگردشگری، بیشترین حجم تردد در محورهای مواصلاتی به ویژه درتهران-کرج، استان تهران به عنوان بزرگترین مصرف کننده انرژی کشور، تغییرات در حریم شهر تهران، رشد سکونتگاههای غیر رسمی و افزایش سالخوردگی در استان تهران از جمله چالشهای پیش رو در استان تهران است.
زبردست به سناریوهای پیش بینی شده در تهیه سند آمایش و توسعه استان اشاره کرد و افزود: در بخش ساماندهی؛ نگاه تثبیت وتعدیل و در بخش مداخله جدی؛ تغییر و تحول در نگاه به شاخصها در توسعه استان وجود دارد.
مجری طرح آمایش استان تهران با بیان اینکه موضوع انتقال پایتخت اداری و سیاسی از تهران در سند آمایش پیش بینی شده است عنوان کرد: دربخش مداخله جدی این موضوع مطرح است و با این اقدام به دنبال تقویت پتانسیلها دربخشهای اداری استان هستیم.