دانشگاه صنعتی اصفهان در سال ۲۰۱۸ در رتبه بندی جهانی که تایمز از دانشگاههای زیر ۵۰ سال قدمت به عنوان برترین و جوانترین دانشگاهها ارائه داد، به عنوان دومین دانشگاه در کشور از لحاظ رتبهبندی دانشگاههای جوان قرار گرفت.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدرضا شاه رجبیان؛ داوطلبان کنکوری که اکنون در فکر انتخاب شهر و رشته برای تحصیل در مقطعی جدیدتر از زندگی خود هستند، نباید و نمیتوانند خود را از تحصیل در شهرهای دیگر محروم کنند؛ اما حتما برای جلوگیری از آسیبهای احتمالی زندگی در شهری جدید، باید دقت بیشتری در انتخاب داشته باشند. دانش آموزان دیروز و دانشجویان فردا برای کاهش این آسیبها، نیازمند شناختی ولو اجمالی از دانشگاههای شهرهای مختلف کشورمان هستند.
خبرگزاری دانشجو در سلسله گزارشهای کدام شهر، کدام دانشگاه بدنبال معرفی دانشگاههای مهم و برجسته کشورمان است.
تاریخچه دانشگاه صنعتی اصفهان دانشگاه صنعتی اصفهان یکی از دو دانشگاه بزرگ دولتی استان اصفهان و بزرگترین دانشگاه کشور از لحاظ وسعت است، این دانشگاه پیش از انقلاب ساخته شده که هدف از ساخت آن انتقال دانشگاه صنعتی شریف از تهران به اصفهان بوده است. این دانشگاه به عنوان یکی از مراکز آموزش عالی ایران واقع در بزرگترین قطب صنعتی کشور، در فاصله ۲۰ کیلومتری شمال غربی اصفهان و شمال شرقی خمینی شهر، در دامنه کوه سیدمحمد در زمینی به وسعت ۲۳ میلیون متر مربع احداث گردیده است و فعالیتهای آموزشی خود را در سال ۱۳۵۶ با پذیرش حدود ۸۰۰ دانشجو در برخی رشتههای فنی، مهندسی و کشاورزی آغاز کرد.
این واحد آموزشی با گذشت ۴۱ سال از شروع فعالیت خود اغلب رشتههای فنی و مهندسی، کشاورزی و علوم پایه را در قالب دانشکدههای فیزیک، مهندسی مواد، ریاضی، مهندسی معدن، شیمی، مهندسی عمران، مهندسی کشاورزی، مهندسی مکانیک، مهندسی حمل و نقل، مهندسی شیمی، مهندسی منابع طبیعی، مهندسی نساجی، مهندسی برق و کامپیوتر و مهندسی صنایع و سیستمها که مجموعاً ۱۴ دانشکده میشود، دارا میباشد.
امتیازات ویژه علمی و پژوهشی دانشگاه صنعتی اصفهان در حقیقت یکی از قطبهای علمی کشور است که با حضور چشمگیر در جشنوارههای علمی و مسابقات علمی جهان و ارائه مقالات علمی در معتبرترین مجلات علمی دنیا زنده بودن و پویائی را نمایش میدهد. ارتباط مناسب این دانشگاه با صنعت و مجهز بودن کارگاههای آموزشی و تجهیزات پیشرفته آزمایشگاهی یکی از بارزترین مشخصههای آن است.
تایمز در سال ۲۰۱۸ در رتبهبندی دانشگاههای جوان، تعداد دانشگاههای مورد بررسی خود را از ۲۰۰ دانشگاه در سال ۲۰۱۷ به ۲۵۰ دانشگاه در سال ۲۰۱۸ افزایش داده است و سهم جمهوری اسلامی ایران از دانشگاههای جوان و برتر دنیا شامل ۳ دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، دانشگاه صنعتی اصفهان و دانشگاه گیلان است که به ترتیب رتبه ۵۵، ۱۵۰-۱۰۱ و ۲۵۰-۲۰۱ را کسب کردهاند.
این دانشگاه دارای سه قطب علمی و ۷ پژوهشکده با عناوین پژوهشکدهها پژوهشکده فولاد، پژوهشکده اویونیک، پژوهشکده آب و فاضلاب، پژوهشکده علوم و تکنولوژی زیر دریا، پژوهشکده نانو فناوری و مواد پیشرفته، پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات، پژوهشکده زیست فناوری و مهندسی زیستی است.
قطبهای علمی دانشگاه صنعتی اصفهان
دانشگاه صنعتی اصفهان دارای سه قطب علمی از جمله فناوری در صنعت فولاد، سنسور و شیمی سبز و قطب علمی بیوتکنولوژی بیماریهای درختان مهم میوه منطقه مرکزی ایران (گلابی، به، سیب و بادام) است.
سوابق پژوهشی و تحقیقاتی متعدد و مؤثر در زمینه فولاد در دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی اصفهان، برخورداری از امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی مناسب و مجاورت با بزرگترین مراکز صنایع فولاد در کشور یعنی کارخانه ذوب آهن اصفهان و مجتمع فولاد مبارکه باعث گردید تا در سال ۱۳۸۰ این دانشکده به عنوان مرکز تاسیس قطب علمی فناوریهای نوین در صنعت فولاد برگزیده شود.
تشکلهای دانشجویی دانشگاه صنعتی اصفهان
در این دانشگاه نیز همانند چند دانشگاه بزرگ دیگر استان تقریباً تمام تشکلهای دانشجویی از جمله جامعه اسلامی دانشجویان، بسیج دانشجویی، انجمن اسلامی دانشجویان، انجمن صنفی و دانشجویی و کانونهای فرهنگی و هنری فعال هستند.
تشکل دانشجویی آرمان یکی دیگر از تشکلهای این دانشگاه به عنوان محلی برای گردآمدن دانشجویان آرمان خواهی بوده است که کوشیده اند فراتر از زندگی روزمره، هدفی برتر برای زندگی خود تعریف کنند و در دوران دانشجویی بتوانند بستری برای رشد و تکامل خود و سایر دانشجویان فراهم کنند.
امکانات خدماتی و رفاهی دانشگاه صنعتی اصفهان دانشگاه صنعتی اصفهان مانند یک شهرک دانشگاهی در درون خود تمامی امکانات اولیه برای زندگی را مهیا و نیازهای عمده دانشجویان را مهیا کرده، فعالیت مراکز خدماتی در درون این دانشگاه چشمگیر است و بخش امکانات خدماتی سطح دانشگاه و امکانات ورزشی این دانشگاه بخصوصا استخر سرپوشیده این دانشگاه خیره کننده است.
امکانات ورزشی این واحد آموزشی همانند بسیاری از دانشگاههای دیگر کشور جهت ارتقای روحیه دانشجویان و ایجاد فضای با نشاط از امکانات مناسبی بهرهمند است که عبارتاند از سالن ورزشی والیبال، سالن ورزشی بسکتبال، سالن ورزشی بدمینتون، استخر شنا، زمین چمن فوتبال.
قابل توجه دانشجویان غیربومی متقاضی خوابگاه دانشگاه تعدادی خوابگاه برای استفاده دانشجویان غیربومی دارد که با توجه به محدود بودن این امکانات و رعایت اولویت در ابتدای هر ترم به دانشجویان واجد شرایط واگذار میشود؛ به طور معمول ظرفیت اتاقهای دانشجویان کارشناسی ۴ نفر، کارشناسی ارشد ۳ نفر، دکتری غیربومی ۲ نفر و دکتری بومی ۳ نفر است.
دانشجویانی میتوانند از خوابگاههای دانشجویی استفاده کنند که از هیچ گونه کمک مؤسسات دیگر و وام مسکن صندوق رفاه استفاده ننمایند، شاغل هم نباشند، به دانشجویان ساکن در شهرستانهای حومه اصولاً خوابگاه واگذار نمیشود.
تجربه شش سال حضورم در دو مقطع لیسانس و فوق لیسانس در صنعتی اصفهان اینه:
گرچه که اساتید سخت گیری داره و خود رییس دانشگاه گفت که سخت گیری برند دانشگاه ماست، اما دانشجوهاش خیلی بیشتر از اون چیزی که هست غر میزنند و شکایت میکنند. ضمنا مهندسی مواد و مهندسی مکانیک این دانشگاه خیلی خوبه ولی رشته مهندسی شیمیش خیلی داغونه. ضمنا اگه به فکر این هستید که همزمان با تحصیل کارکنید، کارتون توی این دانشگاه خیلی سخت میشه.
فارق التحصیل
۲۰:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۰
سلام، خدایا شکرت، درس خوندنم توی صنعتی اصفهان تموم شد. خیلی سخت بود! استادا راهنمایی نمیکردند انتظار داشتند دانشجو به تنهایی شق القمر کنه! راستی یه کوه وسط دانشگاه بود یه چشمه داشت اندازه آفتابه آب میداد بیرون و البته اردو، کلاس فوق برنامه، اینترنت پر سرعت و... خوبیاش بود که به دلیل درگیری درسی فرصت لذت بردن از اونا پیدا نمیشد. منظور از درگیری درسی رو فقط صنعتی اصفهان رفته درک میکنه.
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
گرچه که اساتید سخت گیری داره و خود رییس دانشگاه گفت که سخت گیری برند دانشگاه ماست، اما دانشجوهاش خیلی بیشتر از اون چیزی که هست غر میزنند و شکایت میکنند. ضمنا مهندسی مواد و مهندسی مکانیک این دانشگاه خیلی خوبه ولی رشته مهندسی شیمیش خیلی داغونه. ضمنا اگه به فکر این هستید که همزمان با تحصیل کارکنید، کارتون توی این دانشگاه خیلی سخت میشه.